maanantai 30. kesäkuuta 2008

Konstan-kierros


Huh, olipa mahtava viikonloppu. Jo toista kertaa kierretty Konstan-kierros tarjosi taas hienoja ja mieleenpainuvia tapahtumia. Lähdimme kotoa heti lauantaiaamuna ja Himoksen rinteillä olimme aamulla klo 10 aikoihin. Päivä oli tarkoitus aloittaa kynnysrajatestillä ja paikkana oli jo tutuksi tullut Himoksen nousu. Ilma oli aurinkoinen ja tuuleton, mutta ei vielä liian lämmin. Ensimmäisissä kolmessa nousussa (sykkeet 115 / 130 / 145) hapot olivat hieman kovemmat kuin viime vuonna, se saattaakin johtua vielä Suomi-juoksun jälkeisestä rasituksesta. Neljäs veto meni 4.1mmol/l hapoille ja selvää hengästymistä oli jo havaittavissa. Viides eli viimeinen veto mentiin täysillä, aikaa mäen nousemiseen meni 4.04 ja hapot mäen päällä oli 13.6mmol/l. Keskisyke vedon aikana 178 ja maksimisyke oli 186. Kynnykset eivät ole viime vuotisesta muuttunet vaikka tuo alakynnyksen määrittäminen nyt olikin korkeampien laktaattien takia vaikeampi määritellä. Selkeä viesti oli kuitenkin keveiden pk-harjoitusten jatkaaminen ja painottaminen, tarkoittaa sykealueita jopa alle 120.

Kynnystestin jälkeen homma jatkui mökin pihassa kuntopiirillä, jossa tehtiin mm. selkää, vatsoja, kyykkyä ja penkkiä, yhteensä runsaat 20 minuuttia. Tämän jälkeen siirryimme läheiselle suolle, jossa vuorossa oli suokävelyä sauvoilla. Suo oli sateiden jäljiltä todella märkä ja raskas kulkea. Ensin kierrettiin kaksi kierrosta reippaasti kävellen, jonka jälkeen perinteisesti kellotettiin yksi kierros. Aikaa meni 8.26 keskisykkeen ollessa 173 ja maksimin 180. Edellisellä kerralla suo tuli kierrettyä aikaan 8.04, mutta silloin se oli paljon kuivemmassa kunnossa. Päälle käveltiin vielä kaksi kierrosta. Aikaa koko suokävelyyn meni 1.29h. Tästä jatkoimme suoraan kiertämään metsään tehtyä suunnistusrataa. Maasto oli todella hienoa kangasmaastoa, jollaisessa pääsee harvoin suunnistamaan. Kaikki kahdeksan rastia tuli kierrettyä ja viimeisen rastin jälkeen juoksin metsän poikki takaisin mökille. Radan kiertäminen vei aikaa 47min ja siitä vielä 30min mökille. Suolla alkanut sade ei paljoa haitannut menoa näissä lajeissa.

Mökillä pienet tankkaukset ja verusteiden vaihdot ja vuorossa oli perinteinen Palsinajärven ympärijuoksu. Ensin ei ollut tarkoitus kellottaa juoksua, koska alla oli jo aika paljon kaikenlaista hauskaa, mutta olo tuntui suht hyvälle, joten ei muuta kuin kello käyntiin. Reitti on noin 6.3km. Alku sujui hyvin ilman suurempia ongelmia. Jossain 3km kohdalla alkoi askel painaa ja sen jälkeen tulevat lyhyet terävät ylämäet alkoivat hidastaa matkantekoa. Sain kuitenkin lopussa asfaltilla ja loivassa alamäessä hyvän lopun ja loppuaika pysyikin alle 24 minuutin (eli 23.43). Keskisyke oli 173 ja kilometrivauhti noin 3.46min/km.

Pienen ihmettelyn jälkeen vedettiin kypärä päähän ja monot jalkaan ja ennen kuin huomasinkaan oltiin jo menossa rullasuksilla, tyylinä pertsa. Edellisestä kerrasta on kulunut se runsas vuosi, joten hieman oli sellaista hakemista taas tuo hiihto. Hiihdettiin vitonen ja vaihdettiin luistelusukset alle. Luistellen mentiin sama lenkki, mutta tämä olikin sitten jo helpompaa. Tuntuma luisteluun on säilynyt paremmin, kun rullaluistimilla tulee harjoiteltua joitakin kertoja kesässä. Aikaa meni 38min.

Kello oli hieman seitsemän jälkeen lopettaessamme kierrosta. Takana oli siis noin yhdeksän tuntia hauskanpitoa huippuhauskassa seurassa. Matkaa tuli taitettu päivän aika noin 40km erilaisilla varusteilla ja tyyleillä. Illalla vielä sauna (+olut). Ruokahalu oli melkoinen ja illaan kruunasi muurinpohjaletut. Kyllä uni maistui.

Suurkiitokset M&M&J&A&K sekä S.

ps. melontaa ja pyöräilyä ei tällä kertaa ehditty kellottaa

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

yeah! thats awsome!! i like it!


berto xxx

lottery draw kirjoitti...

Your blog is very creative, when people read this it widens our imaginations.

Roadrunner kirjoitti...

Ton TÄYTYI olla hauskaa !
Pitääpä vinkata kavereille jos jotain vastaavaa järjestettäis.
Samalla onnittelut hääpäivän johdosta sekä The Juoksuun osallistumisen vahvistumisesta !

Viikko 23 ja Jukola treeniä

Viikon alkaessa Jukolaan on enää vajaat kaksi viikkoa ja edellisestä suunnistusharjoituksesta aikaa melkein kaksi vuotta. Vuoden 2016 Jukol...