tiistai 24. maaliskuuta 2009

Kesän ohjelma

Ensi kesän ohjelma hakee vielä muotoaan, mutta vaihtoehdoista ei ainakaan ole pulaa. Tämän kauden päätavoite on asetettu jo viime vuonna tuonne syksyn neljäkasille ja koska kevät menee Sakura-Michi kisassa, niin siihen väliin jää aivan liian pitkä aika pelkälle harjoittelulle. Sehän olisi peräti neljä kuukautta ilman mitään kivaa seikkailua. Tälle neljän kuukauden jaksolle on melkeinpä pakko löytää jotain. Muuten sitä saattaa harjoitella itsensä ihan uuvuksiin.

No, mitäs vaihtoehtoja tässä sitten olisi. Kesäkuun alussa on tietysti yhtenä vaihtoehtona Suomi-juoksu, joka juostaan tänä vuonna Salossa. Nopea ja tasainen alusta sekä suomalainen kesäyö olisivat varmasti taas hieno kokemus. Toisena vaihtoehtona olisi 100km MM-kisat Belgiassa, mikäli joukkueeseen pääsee. Tämä kisa on Juhannuksena, ja se olisi juuri Sakuran ja neljäkasin puolessa välissä. Mikäli Sakurassa ei riko jalkojaan voisi tämä olla hyvä vaihtoehto. Tosin ei tuonne MM-kisoihin voi ihan "takki auki" lähteä. Satasta varten olisi hyvä ehtiä harjottelemaan hieman toisin kuin Sakuraan. Ilmoittautumiset Belgiaan tulee tehdä toukokuun alussa. Parasta varmaan olisi, jos tuonne Belgiaan ei lähtisi itseään nolaamaan. Sakura huomioon ottaen ei kunnon tulokseen tai omaan ennätykseen taida olla realistisia mahdollisuuksia.

Kolmas vaihtoehto olisi juosta Kanadan Kalliovuorilla tuossa Sinister 7- kisassa edellyttäen, että siihen löytää jonkun parin jakamaan tuon 146km kokonaismatkan. Jos kyseisen kisan juoksisi solon sijasta kahdestaan jonkun toisen kanssa, niin tuo matka olisikin jo helpompi, eikä tuo syksyn neljäkasi vielä vaarantuisi. Kisa koostuu seitsemästä erillisestä lenkistä, joiden pituudet vaihtelevat 12 ja 33 kilometrin välillä. Jos esimerkiksi juoksisi kahden hengen joukkueella joka toisen osuuden tulisi siitä 62 ja 84 kilometriä per kaveri. Se ei olisi ihan paha, tosin kokonaisnousua tuolla koko 146km reissulla on 5050m eli se tekisi nousua noin 35m/km. Tarkemmat speksit kisasta löytyvät täältä.

Taitaa ensi kesän ohjelma varmistua vasta Japanin jälkeen, kun näkee missä kunnossa sitä oikein on. Sen verran kuitenkin noi Kalliovuoret kiinnostaa, että olen jo kaveria kysellyt ja laitoin jopa kisojen nettisivuille "haetaan kaveria" ilmoituksen.

5 kommenttia:

Hietsu kirjoitti...

Hyvät suunnitelmat. Muista kuitenkin välipalana pm-maastot (6 km) 3. toukokuuta Keravalla ja Kurrenkierros (10 km) to 14. toukokuuta Kauniaisissa. Kun kerran (tosin hyvällä syyllä) Karhun skippaat:-)

Hurjasti tsemiä 48-treeniin kohti päätavoitettasi! Mulla noin pitkät matkat kaatuu jo siihen, etten pysy hereillä. Mutta kun vuodet vierivät, ei sitä ikinä tiedä...

StanleyPark kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
StanleyPark kirjoitti...

Kiitos tsemppauksesta. Pidetään noi toukokuun välipalat mielessä.

Tsurayuki kirjoitti...

Hmmm... entäs Suvi-illan maraton noin pieneksi harjoitteluksi...

http://www.suvi-ilta.fi

"Lauantaina torilla oli kauppiaiden mielestä hiukan tavallista vähemmän väkeä. Ostajia verottivat Tammelan Makkaramarkkinat ja valmistautuminen illan ja yön suurtapahtumaan Suviyön maratoniin.


Torikahvilassa keski-ikäinen nainen yritti epätoivoisesti taivutella (todennäköisesti) miestään jättämään juoksun väliin. "Lähteä nyt kylmiltään. Tapat ittesi!"

Miehen leveästä hymystä päätellen endorfiinit olivat jo nousseet päähän."

(HS 17.6.2007 Moro, sanotaan Vorssan torilla)

StanleyPark kirjoitti...

"Miehen leveästä hymystä päätellen endorfiinit olivat jo nousseet päähän."

StanleyPark on nähty...

Viikko 40 ja sormustarinaa

Edellisestä kirjoituksesta on pari viikkoa aikaa. Tapahtumat pyörivät sen verran Polkuporinoiden ympärillä nyt ettei muut raportoitavaa juu...