sunnuntai 4. tammikuuta 2009

E24 - part IV

Toiseksi viimeinen harjoitusviikko on nyt takana ja nyt hommaan on tullut hieman takapakkia. Alkuviikosta puhaltaneet kylmenevät tuulet pääsivät hieman yllättämään, kun olin pukeutunut liian kevyesti juostessani töistä kotiin. Vielä torstaina kävin juoksemassa ohjalman mukaisen lenkin, mutta perjantailenkki piti jo jättää väliin. Lauantaina kävin Esport Areenassa kokeilemassa juosemista sisällä, mutta nyt olin jo selvästi flunssan kourissa. Jätin lenkin kesken jo runsaan puolen tunnin jälkeen, kun huomasin etten saa itseäni edes kunnolla lämpimäksi. Sykkeet nousivat pari kertaa aika korkeaksi, en tiedä oliko se joku häiriö mittarissa vai pitikö lukemat ihan oikeasti paikkaansa. Tänään sunnuntaina olekin sitten ollut ihan sisällä vaikka ulkona olisi niiiin hieno keli. Kaikki suunnitelmat viikonlopun ulkoiluille on valuneet kokonaan hukkaan. Lisäksi olin suunnitellut käyväni järven jäällä luistelemassa, kun jäät ovat aivan huippukunnossa. No, tämäkin on nyt sitten jäänyt ja ulkoilmoja voi ihastella vaan kotisohvalla makoillen.

Huomenna pitää käydä lekurissa ja toivottavasti labrat kertoo mikä pöpö kropassa jyllää. Tulevaa viikkoa en vielä paljoa pysty suunnittelemaan vaan yritetään nyt ensin päästä taudista eroon.

3 kommenttia:

Mara.S kirjoitti...

Hyväntahtoisesti kysyn ikävän kysymyksen, joka kuitenkin pitää huomioida:
Jos kova treeni altisti sairastumiselle, niin saitko nyt kasaan enemmän viikkokilsoja kuin viimeksi tehotreenatessasi?

Ylirasitus, jopa yhdestä treenistä hankittu, syö vastustuskykyä, mikä ei automaattisesti tarkoita, että olisit vielä siihen tilaan päässyt.
Pieni lepo voi sen estää ja saattoi ajoittua nappiin.

Toipumista toivotellen
Martti

corner kirjoitti...

Ikäviä juttuja nuo flunssat, mutta voihan se olla että tuo lepotauko osuu hyvinkin sopivaan kohtaan. Varsinkin jos tauti menee ohi muutamassa päivässä.

Minulla meni viime toukokuussa Nove Colli todelliseen kuntooni nähden hämmästyttävän hyvin, vaikka viimeisen kolmen viikon treenit jäivät tekemättä flunssakierteen takia. Kyllä se siitä!

t. esa

StanleyPark kirjoitti...

Tuon 9,5 viikon juoksuharjoitukset kokonaisuudessaan olivat yhteensä 1288km/122h. Edellinen harjoitusputki oli ennen Spartan kisaa, mutta se ei ollut kuin 5 viikon mittainen edellisen kisan (Hallsberg 12h)takia. Juoksuharjoituksia kertyi silloin 562km/54h. Eli ihan hyvän harjoitusputken ehdin saada, enkä ole huolissani tuosta puuttumaan jääneestä 1,5 viikosta.

Tietysti kova harjoittelu syö vastustuskykyä, mutta olen ollut tosi tarkkana harjoitusrasitusten kanssa ja esimerkiksi pitkillä lenkeillä ihan suosiolla kävellyt osan kovimmista ylämäistä sykkeiden pitämiseksi oikealla alueella.

Tämä lepojakso voi tehdä ihan hyvää, ei auta muuta nyt ajatella. Katsotaan miten toipuminen sujuu.

Viikko 27 ja vähän uutta

Tälle viikolle oli luvassa pientä uutta juttua, kun ainakin parin vuoden takainen haave alkoi käytännössä saamaan muotoaan. Kyseessä on sii...