sunnuntai 28. joulukuuta 2008

E24 - part III

Taas on kaksi viikkoa vierähtänyt edellisestä päivityksestä 24h aiheen parissa, eli tässä lyhyt yhteenveto tapahtuneesta. Viikkojen 51 ja 52 suunnitelmissa oli juosta 160 ja 200 kilsan viikot. Lisäksi viikolla 51 oli tarkoitus saada jonkin verran fillarointia juoksun ohella. Lihashuolto vaatii myös paljon huomiota näiden viikkojen aikana, jotta määriä pystyy nostamaan tasaisesti.

Molemmat viikot onnistuivat juuri suunnitellusti (vko51 160km ja 17,5h harjoituksia yhteensä sekä vko52 tasan 200km ja 19,5h harjoituksia yhteensä) eikä yhtään lenkkiä jäänyt väliin. Pitkä loma (5 päivää) joulun aikaan auttaa kummasti ohjelman läpiviemisessä. Päivärytmi onkin ollut säännöllinen, ihan niin kuin lapsilla pitääkin olla: aamulla herätään rauhassa, jonka jälkeen aamupala, tunnin tauko, siten lenkille, lihashuolto ja sauna. Illalla vähän aikaa telkkaria ja sitten nukkumaan. Ja seuraavana päivänä sama uudestaan. Vain parina päivänä olen tehnyt kaksi harjoitusta päivässä. Huomenna on edessä paluu arkeen ja lenkkien sovittaminen työn yhteyteen.

Tänään kävin juoksemassa Salmessa aivan mahtavassa auringonpaisteessa. Pakkasta oli noin neljä astetta ja keli oli täysin tyyni. Kyllä näin pimeään vuodenaikaan on hienoa välillä nähdä vilaus tuosta auringostakin. Muitakin ulkoilijoita oli tullut sankoin joukoin auringosta nauttimaan ja joulukinkkua sulattamaan. Lisäksi näin Nuuksiossa talven ensimmäiset retkiluistelijat sekä yhden pilkkijän. Jäätä seudun järvillä oli kuulemma siinä neljän ja seitsemän sentin välillä. Neljä senttiä riittää juuri ja juuri kantamaan isomman kaverin. Tallensin lenkistä myös gps-träkin , joka löytyy täältä. Mukana on myös muutama lenkin varrella otettu kuvakin.


Nyt on jäljellä vielä kaksi viikkoa kovempaa treeniä ennen kuin aloitetaan himmailut kaksnelosta varten. Joulukuun harjoituskilsat tulee olemaan siinä 770km paikkeilla ja sen kovempaa kuukautta en ole koskaan (lähellekään) juossut. Lisäksi yritetään välttyä tuolta flunssalta, joka onnistuessaan osaa pitää otteessaan monta viikkoa. Sitäkin on liikkeellä ihan lähipiirissä.

6 kommenttia:

eka kirjoitti...

Hola torreviejasta!

Hyvin nayttaa menevan siellakin. Ihan sinun kuukausimaaraan en paase vaikka taalla juoksua paatyonani harrastankin. Tuo flunssa pelottaa hieman minuakin kun taalta lauhkeasta ilmastosta kylmaan pohjolaan pitaa palata.

Hyvia treeneja seka Uutta Vuotta!

t. eka

- Tipi - kirjoitti...

Huikeita ovat sun määrät !
Kädet menee kainaloita myöden ristiin jotta nyt sitten taudeilta välttyisit !

Kyllä se auterinen saa aina juoksuhalut moninkertaisiksi ja kun valoisampaa kohti ollaan menossa, niin kyllä meijän pohojanpoikien kelpaa !!!

- Tipi - kirjoitti...

Niin ja terkkuja ekalle !

Hietsu kirjoitti...

Hyvään vireeseen oot päässyt. On varmaan ollut hieno Salmen lenkki. Eipä taida S. enää painaa.

Aiotko lenkkeillä kotikulmillasi (maastossa) la 3. tammikuuta? Voisin liittyä seuraan. Su 4. tammikuuta aion mennä toisen ja viimeisen kerran Esport Arenalle.

StanleyPark kirjoitti...

Kiitoksia kaikille kannustuksista. Ja oikein hyvää Uutta Vuotta.

Hietsulle: olin ajatellut sunnuntaina käydä Salmessa, mutta voin tehdä sen lauantaina yhtä hyvin. Areenassa en ajatellut käydä enää ennen kisaa. Ollaan yhteydessä viimeistään pe.

Hietsu kirjoitti...

Hyvä! Mä voin tehdä kyllä maastolenkin sekä la että su + Esportin keikan vasta ensi viikolla. Soittelen pe ja tsekataan vähän säätiedotuksia. Hyvää uutta vuotta!

Viikko 19 ja treenileiri Barkley-maastoissa

Olipa hieno viikko kaiken kaikkiaan. Viisi täyttä treenipäivää Barkley Marathonin maisemissa Frozen Head State Parkissa. Alla pientä tarina...