tiistai 6. tammikuuta 2009

Ruotsalaista ultratilastoa

Nyt on tilastomiehille ja kaikille muillekin kiinnostuneille kasattu lisää materiaalia ihmeteltäväksi, kun länsinaapurin ultrajuoksuorganisaatio (Svenska Friidrottsförbundets Kommitté för svensk ultradistanslöpning (KUL)) on kasannut aiheeseen liittyvää tietoa yhteen. Tilastosta löytyy kuuden, kahdentoista, kaksnelosen ja satasen matkoilta niin top20 listoja, vuositilastoja, Ruotsin ennätyksiä sekä Ruotsin mestaruuslistoja. Lisäksi on tilastoja kansainvälisistä kisoista kuten satasen ja kaksnelosen EM- ja MM-kisoista sekä tietysti lista Spartathlonin läpipäässeistä ruotsalaisista.


Lisäksi paperin lopussa löytyy mielenkiintoinen lista erilaisista tapahtumista kuten Rune Larsonin ja Bertil Järlåkerin edesottamuksista 80-luvulta alkaen.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitokset mielenkiintoisesta listasta. Hauska yksityiskohta on Ruotsin ensimmäisen spartathlonistin Bertil Järlakerin harjoitusmäärä vuonna 1985:
14 572 km eli ka 280 km viikossa, ei yhtään viikkoa alle 200:n. Koskas tehdään perässä:-) Toivottavasti pysyt nyt tammikuun lopun kaikin puolin terveenä.

corner kirjoitti...

Piti oikein tarkistaa Bertil Järlåkerin taustaa, mutta eipä netistä paljoa löytynyt noin vanhoilta ajoilta. Spartathlonin Bertil oli juossut jo 1983 aikaan 31:44, kyseessä oli siis historian ensimmäinen virallinen Spatathlon jonka etukäteen tuntematon Kouros Kreikasta yllättäen voitti. Bertil oli silloin jo 47 vuotias, mutta on näköjään juossut vielä 2006 ja 2007 joitain maratoneja 4-5 tunnin aikoihin M70 sarjassa.

StanleyPark kirjoitti...

Hienoa, että tilastolle löytyi käyttöä. Arvasin, että näin voisi käydä...

Viikko 27 ja vähän uutta

Tälle viikolle oli luvassa pientä uutta juttua, kun ainakin parin vuoden takainen haave alkoi käytännössä saamaan muotoaan. Kyseessä on sii...