sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Viikko 22 suunnitellen tulevaa

Yksi palauttava viikko on nyt takana ja kroppa sekä Polarin v800 mittarikin on jo sitä mieltä, että jotain tulisi pikku hiljaa alkaa tekemään. Viikon aikana on harjoitussuunnitelma tarkentunut melkoisesti ja ennen Pallaksen kisaa olevat viikot ovat harjoitusohjelmassa nyt suunniteltu. Kisojen välissä ei ole kuin 9 viikkoa. Siihen kun laskee yhden palauttavan ja hiukan keventävää ennen tulevaa kisaa niin harjoitusaikaa ei paljoa jää. Eikä kroppa kuitenkaan heti huomisesta ihan tikissä ole, joten katsotaan miten homma lähtee liikkeelle. Vähän sama tilanne kuin viime vuonna Sinisterin ja UTMB:n välillä, jolloin aikaa ei ollut kuin kahdeksan viikkoa.

Suunnitelma olisi tehdä alkuun jokunen viikko punttitreeniä ja palautella voimat jalkoihin Karhunkierroksen jälkeen. Lisäksi pitäisi juoksupuolella nostaa vauhteja ja tehdä joitakin tehotreenejä harjoitusjakson aikana. Määrät pidetään varmaan totuttua pienempinä, mutta tehoja on huomattavasti enemmän.

Uskon, että Pallaksen kisa tulee olemaan selkeästi Karhunkierrosta kovavauhtisempi ja siksi vauhtia pitää löytyä. Matka on 35 kilsaa lyhyempi, joka sekin nopeuttaa kisaa. Polku on Karhunkierrosta leveämpi eikä ehkä niin tekninen. Lisäksi lopussa on kymppi hiekkatietä ja asfalttia, joten sekin nopeuttaa entisestään viimeisiä kilometrejä. Nousumetrejä on järjestäjien mukaan runsaat 3000 metriä. Viime vuonna Markus voitti kisan kovalla ajalla 15.28.

Karhunkierroksen 160 km matkalle starttasi 32 juoksijaa, joista puolet pääsi maaliin. Vielä on siis 16 juoksijaa, joilla on mahdollisuus kiertää kaikki kolme UTTF kisaa maaliin asti. Pallaksen kisaan on vielä aikaa ilmoittautua, mutta Vaarojen Ultra taitaa olla täynnä. Mutta huhuja on ollut, että starttaamalla sekä Karhunkierrokselle että Pallakselle saisi automaattisesti paikan Vaarojen Ultralle.

Karhunkierrokselta on tehty jo pari hienoa videotakin.  Tässä Niiloksen video:


Ja tässä kisajärjestäjien video

Lauantaina käytiin coachin kanssa hölkkäämässä järven ympäri kauniissa auringonpaisteessa. Jalassa molemmilla Hokat, itsellä kyseinen pari ensimmäistä kertaa. Ne pitääkin totuttaa omiin jalkoihin tässä ennen Pallaksen kisaa.


Pihallakin kevät jatkuu runsaana. Nurmikkoa on saanut leikata jo pariin kertaan. Tästä se kesä alkaa.


Ei kommentteja:

Arja Uusitalo - ennakoiva terveydenhuolto

Tällä viikolla meillä oli ilo julkaista toinen jakso Arja Uusitalolta, jonka kanssa kävimme läpi ennaikoivaa terveydenhuoltoa kestävyysurhe...