sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Viikko 19 kevennellen

Kolmen edellisen määräviikon jälkeen alkoi tällä viikolla keventelyt kohti tulevaa Karhunkierroksen kisaa. Tarkoitus oli saada kasaan sellaiset 12-14 tuntia, mutta siitä tavoitteesta jäätiin hieman. Viime lauantain Salpaus-rogaining valvomisineen kaikkineen painoi vielä kropassa ja lisäksi viikolle oli kertynyt muutakin ohjelmaa. Näin ollen viikko tuntien saaminen kasaan kariutui jo alkuviikosta.

Edellisviikon sunnuntain lepopäivän jälkeen lähdin maanantaina fillarilla töihin. Jalat tuntuivat vielä vähän raskailta ylämäessä, mutta muuten oli hyvä kulku. Illalla tein lisälenkin siten, että päivälle kertyi pyöräkilsoja himpun alle 50 km.

Tiistaina kävin töissä salilla tehden hyvän core-treenin yhdistäen siihen vielä parin viikon tauon jälkeen hyppysarjoja. Illalla juoksin töistä kotiin. Vauhti oli suht ok. Hyppysarjoissa pidetty tauko teki kuitenkin sen, että seuraavana päivänä pohkeissa ja takareisissä vähän jumitti. Keskiviikkona juoksin illalla kotiin ja torstaina aamulla töihin. Peruslenkit. Sääennuste oli keskiviikkoillalle kaatosadetta, mutta onnistuin olemaan kastumatta koko matkalla. Ilmeisesti sateenpitävä takki suojeli sadepilviltä. Sisäpuolelta se sitten olikin märkä.

Perjantaista tuli kokonaan lepopäivä ja lauantainakaan en ehtinyt kuin vajaan tunnin saunalenkille. Lauantaina olimme coachin kanssa Sydänmessuilla Espoon Kulttuurikeskuksessa kertomassa Cambridge Ohjelmasta ja Suomalaisista ravitsemussuosituksista. Samalla sain mahdollisuuden kokeilla Inbody -mittausta, jollaista en aikaisemmin olekaan kokeillut. Laite mittaa monipuolisesti kehonkoostumusta. Ja ilmeisesti melko luotettavasti. Rasvaprosentti oli kyllä vähän yllätys.

Mittaustulos
Sunnuntaina tein viimeisen pidemmän lenkin ennen Karhunkierroksen kisaa. Tunnin haravoinnin jälkeen lähdin taas Nuuksion poluille. Päivällä oli hieno kevätaurinko ja lämmintäkin riitti. Jopa sen verran lämmintä, että kevään eka kyykäärme oli keskellä polkua ottamassa aurinkoa. Onneksi tulin alamäkeä ja sain tehtyä pitkän loikan käärmeen yli.

Hienoa neulaspolkua

Kevään eka kyy
Viikolle kertyi 88 kilsaa juoksua ja vajaat 11 tuntia treeniä yhteensä. Ensi viikolla kevennellään hieman lisää.

Pari viikkoa sitten tuli tilattua uudet Hokan Stinson ATR tossut netistä. Kyseessä on sama malli, jolla olen aikaisemminkin juossut, mutta hieman uudempi malli. En vielä ole ehtinyt kokeilla niitä, mutta ne ovat varmaan pakattuna mukaan Kuusamoon.

Uudet Hokat
Tässä vielä GR:n esittelyvideo tossuista.


Ei kommentteja:

Viikko 6 ja pakkasista loskaan

Kovemmat pakkaset ovat ainakin hetkeksi siirtyneet muualle ja tämä viikko on mennyt aika vetisissä keleissä. Varsinkin loppuviikosta meillä...