sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Viikko 20 suunnitellen

Taas ollaan viikkoa lähempänä Karhunkierroksen kisaa. Harjoitusmäärät ovat aika minimissä ja aika on mennyt pitkälti muiden asioiden parissa. Viikonloppuna toki aloitettiin tavaroiden pakkaaminen, kun lento onkin sitten torstaina töiden jälkeen. Pihallakin on ehditty istutuksia tehdä sekä viimeiset linnunpöntötkin ovat löytäneet oikeille paikoilleen. Enää on tuo nurmikko, joka näyttää siltä kuin se kaipaisi pikaista lyhentämistä.

Tiistaina näin ensimmäisen pääskysen

Tiistaina juhlittiin Nokian 150-v juhlia
Treenitunteja oli viikolle suunniteltu kahdeksan, joka tuli täyteen suunnitellusti. Mukana oli vielä pari parempaa treenikin, joten kaikkiaan melko hyvä viikko. Maanantaina ja keskiviikkona kävin fillarilla töissä, maanantaina tein kotiin tullessa pienen lisäkierroksen. Alla oli vielä talvipyörä, kun viikolla on ollut sadekuuroja lähes päivittäin eikä kesäpyörää raaski ottaa vielä esille.

Tiistaina juoksin töistä kotiin ja perjantaina juoksin kympin lenkin järven ympäri. Molemmilla lenkeillä tein 4 x 500 m vedot. Tunne oli yllättävän hyvä, tosin näin lyhyellä vedolla ei pitäisi pahalta tuntuakaan. Vauhdikkaammat treenit ovat jääneet tänä keväänä suunniteltua vähemmälle, mutta pitää yrittää korjata asia tuossa kesän aikana Pallakselle valmistautuessa.

Helatorstaina kävimme coachin kanssa Pirttimäessä seuraamassa Bodom Trailin kisaa. Olipa loistava tunnelma ja kisajärjestelyt näyttivät pelaavan hienosti. Pitkänmatkalaisten lähdettyä ja osan tultua maaliinkin oli vuorossa kuuden kilsan kisa, jossa olimme Jussin kanssa mukana kuvaamassa Juhon menoa reitillä. Juholla riitti menohaluja ja välillä oli vaikeuksia pysyä vauhdissa mukana.
Juhon ja Jussin maaliintulo
Coachin ottamia kisakuvia Bodom Traililtä löytyy lisääkin. Video on tulossa myöhemmin.

Lauantaina oli vapaapäivä, jolloin aika meni kaupoilla ja pihalla.

Muutama uusi Tuija

Uusi Japaninvaahtera
Sunnuntaina kävin juoksemassa Nuuksiossa puolitoistatuntisen lenkin. Muuten peruslenkki, mutta pari pidempää ylämäkeä yritin juosta vähän reippaammin. Ilma oli aurinkoinen, mutta melko viileä. Hyvä peruslenkki. Viikolle yhteensä kahdeksan treenituntia, jossa 50 kilsaa juoksua.

Tiistaina sain varmistettua sen, että ainakaan ilmoittautumisesta ei jää kiinni koko Ultra Trailin kiertäminen. Onnistuin nimittäin saamaan ilmoittautumisen sisään Vaarojen ultralle. Se ei ollutkaan ihan itsestään selvyys, sillä jaossa oli pitkille matkoille 84 lähtöpaikkaa, jotka tuli täyteen ensimmäisen kolmen minuutin aikana. Kova on tunku kisaan. Nyt on ilmoittautumiset hoidettu kaikkiin kolmeen osakisaan. Enää ei tarvitse kuin treenata ja suoriutua kisoista.

Kisakamat Karhunkierrokselle alkaa olla pitkälti suunniteltu. Onneksi matkalle saa laittaa pari dropbägiä, joten niihin voi laittaa myös sellaista "en uskonut tarvitsevani" tavaraa. Lumet ovat virallisilla mittauspaikoilla sulaneet jo, mutta pohjoisrinteillä sitä riittää vielä varmasti ensi viikollakin. Toivottavasti ei kuitenkaan ihan hirveästi kuten ei myöskään jäätä.

Hienon viikon kruunaa coachin tekemä hieronta.

Ei kommentteja:

Viikko 6 ja pakkasista loskaan

Kovemmat pakkaset ovat ainakin hetkeksi siirtyneet muualle ja tämä viikko on mennyt aika vetisissä keleissä. Varsinkin loppuviikosta meillä...