sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Viikko 18 ja Salpaus-rogaining 12h

Vuorossa oli viimeinen määräviikko ja samalla kevään kovin viikko. Tavoitteena oli hinata tunnit sinne 24-25 tunnin paikkeille ja sinne kutakuinkin päästiinkin. Noin puolet tunneista kertyi Salpaus-rogaining 12h kisasta, jossa olimme coachin kanssa nyt kolmatta kertaa. Toinen puolikas kertyi ennen lauantain kisaa painottuen alkuviikkoon.

Maanantaina tein pari lenkkiä eri otteeseen. Aamulla ensin 1,5 tuntia töihin ja illalla samanlainen rauhallinen lenkki. Siinä välissä oli viimeinen tämän kevään joogatunti. Harmillisesti joogat on ohi tältä keväältä, mutta toivottavasti homma jatkuu taas ensi syksynä. Itsestä ei ihan saa sitä samaa irti kotona joogatessa. Tiistaina jouduin jättämään salitreenin väliin muiden kiireiden takia, mutta illalla aikaa löytyi runsaan kolmen tunnin lenkin tekemisen. Juoksin töistä kotiin ja siitä vielä Nuuksioon pienelle kierrokselle. Keskiviikko oli kevyempi päivä. Päivällä ehdin salille tekemään core-treenin ja illaksi olin varannut hieroja-mikalta ajan. Ennen hierontaa kävin lämmittämässä lihakset kevyellä puolen tunnin hölkällä. Mitään kovin pahoja jumeja ei lihaksista löytynyt, tosin käsittely oli kevyt näin viimeisellä määräviikolla.

Torstaina ja perjantaina kävin Nuuksiossa juoksemassa tuttuja polkuja. Varsinkin perjantain lenkillä yritin pitää vähän parempaa vauhtia. Viime viikonloppuna alkaneet sateet ovat kastelleet metsän todella perusteellisesti ja poluilla sai loikkia ihan tosissaan pitääkseen tossut kuivina. Aina se ei onnistunut.

Lauantaina oli vuorossa kauden toinen rogaining kisa, Salpaus-rogaining 12h. Olimme mukana coachin kanssa nyt kolmatta kertaa. Kisa käytiin Asikkalassa, jossa olimme myös ensimmäisellä kerralla pari vuotta sitten. Tällä kertaa tosin keli oli sateinen ja lämpöasteita ei ollut kuin noin viiden asteen molemmin puolin. Ajoimme paikalle kisa-aamuna ja reitinsuunnitteluun pääsimme pari tuntia ennen starttia. Vielä viimeiset viilaukset ja klo 12 päästiin matkaan.

Reittisuunnitelma valmis, intoa puhkuen!


Reittisuunnitelma oli karkeasti sellainen, että lähdetään länteen kohti rasteja #34 ja #105 ja jatketaan siitä pohjoiseen ja vastapäivään kaikki rastit läpi käyden. Eka rasti löytyi hyvin ja vähän ennen toista rastia lyöttäydyttiin Vuorenpeikkojen seuraan ja edettiin heidän seurassa ensimmäiset tunnit. Seuraavat rastit #74, #83, #55, #21 ja #63 löytyivät hyvin ja matka edistyi leppoisasti rupatellessa. Tässä kohtaa tehtiin suunnitelmiin muutos ja jatkettiin Vuorenpeikkojen kyydissä rastit #35 ja #53, jotka olivat omassa suunnitelmassa optioina tässä vaiheessa. Keli oli heti alusta sateinen ja Salomonin sateen pitävälle takille (???) oli heti käyttöä. Hanskat sai laittaa reppuun heti alussa.

Rastilta #53 matka jatkui polkuja pitkin pohjoiseen rastille #82. Vielä seuraavalle rastille #102 suunnitelmamme Vuorenpeikkojen kanssa täsmäsivät, mutta tästä eteenpäin reittimme erosivat. Tähän mennessä kaikki rastit olivat löytyneet hyvin.

Jatkoimme oman suunnitelman toteuttamista vaikka välillä jäljellä olevan matkan pituus kauhistuttikin. Toisaalta matkalla oli paljon mahdollisuuksia hyviin oikaisuihin. Rastilta #41 tullessamme takaisin tiellä oli pienen huoltotauon paikka. Coachilla oli Salomonin tossusta pohjallinen mennyt rullalle kuten aikaisemmissakin pitkissä kisoissa, mutta tälle kertaa sitä ei jääty ihmettelemään loppukisan ajaksi vaan pohjallinen sai kyytiä ja sen tilalle laitettiin toinen sukka. Se toimikin koko loppukisan paljon paremmin. Noista Salomonin tossujen mukana tulevista pohjallisista kannattaakin pysytellä kaukana ja vaihtaa niihin ihan mitkä tahansa muut. Itsellä kylmyys vaivasi tässä vaiheessa sen verran, että vaihdoin samalla tauolla kuivan paidan ja Inovin raceshell 220 takin, joka nosti mukavasti lämmöt takaisin pintaan.

Rasti #71 jätimme väliin, koska sinne päästäkseen olisi joutunut kulkemaan paljon umpimetsässä. Samoin rastin #64 jätimme väliin ja suunnistimme suoraan rastilta #61 rastille #103. Tällä rastilla olikin sitten pieniä vaikeuksia, kun supparasti ei meinannut millään löytyä niin jouduttiin ottamaan kampa-tekniikka käyttöön ja hakemaan vauhtia läheiseltä tietäkin. Lopulta lippu löytyi.

Pientä hakua rastilla #103

Siitä matka jatkui rasteille #72, #42 ja #53, jonka jälkeen oli vuorossa vesipiste. Lisäsimme juomaa coachille ja samalla huomasimme, ettei nestettä ollut tullut nautittua juuri nimeksikään. Kylmä keli oli osaltaan vaikuttamassa tähän. Vesipisteen jälkeen loppu oli lähinnä laskettelua kohti maalia. Ehdimme hakea vielä rastit #23, #73 ja #62 ennen kuin tuuppasimme tietä pitkin takaisin kisakeskukseen. Aikaa jäi käyttämättä runsaat 8 minuuttia, mutta siinä ajassa ei olisi enää hakenut yhtään rastia. Loppuaika 11:51 ja pisteitä 1320. Matkaa kertyi mittariin runsaat 62 kilsaa. Tulokset.

Coachi on ehtinyt jo tehdä videonkin reissustamme.

Salpausrogaining2015 from Imatran Voima on Vimeo.

Viimeiselle määräviikolle, joka oli vain kuuden päivän mittainen,  kertyi runsaat 24 tuntia treeniä, jossa 169 kilsaa juoksua. Sunnuntai oli lepopäivä vaikka Wappu-rymyäkin vietettiin.

Viimeiselle kolmelle viikolle kertyi yhteensä 65 tuntia treeni, jossa 56h/502km juoksua. Seuraavat pari viikkoa kevennellään jo tulevaa Karhunkierroksen kisaa varten ja sitten kolmen viikon päästä tärähtää. Lumitilanne ei ole Rukalla kehuttava, mutta ihmeitä voi tapahtua.

Ei kommentteja:

Arja Uusitalo - ennakoiva terveydenhuolto

Tällä viikolla meillä oli ilo julkaista toinen jakso Arja Uusitalolta, jonka kanssa kävimme läpi ennaikoivaa terveydenhuoltoa kestävyysurhe...