sunnuntai 4. huhtikuuta 2010

Takapakkia

Mennyt viikko jäi selkeästi viikkotavoitteesta pienen sairastelun takia. Vielä maanantaina sain tehtyä normilenkin ja vähän voimaharjoitusta päälle, mutta jo illalla alkoi olla sellainen tunne, ettei kaikki ole ihan kunnossa. Siinä tuli pari huonompaa päivää, mutta viikonloppuna sitten saatiin taas jotain juoksuntapaista aikaiseksi. Sunnuntaina lähdettiin sadetta pakoon Esport Areenalle, jossa oli muuten yllättävän vähän porukka liikkeellä. Tuttuja ei ollut ketään muita kuin coachi, joka piiskasi laiskaa juoksijaa eteenpäin. Tuli kuulemma ihan kaksnelonen mieleen.

Siinä sivussa tuli seurattua noita pikajuoksijoiden harjoituksia ja on se vaan erilaista touhua, kun ensin menee runsas tunti lämmitellessä ja venytellessä. Sitten päästään vetämää muutama 100 metrin veto ja sitten taas venytellään ja ihmetellään. Lopuksi tekivät vielä vähän pidempiä vetoja. Ja sinne ne jäi hallille vielä meikäläisen lähtiessä. Vaatii se melkoista kärvivällisyyttä tuokin laji, erilaista kuin meidän.

Lumet ovat jatkaneet mukavasti sulamistaan tällä viikolla. Alkuviikosta oli aurinkoa ja nyt viikonloppuna on vettä tullut melkoisesti. Perjantaina havaitsin ilokseni, että pyöräteiden hiekoitus on osin jo siivottu pois. Olipa mukavaa juosta ihan puhtaalla asfaltilla. Metsässä en ole edes yrittänyt käydä, sen verran huonossa kunnossa ne polut olivat viime viikonloppuna. Lisää kevään merkkejä saatiin torstaina, kun taivaalta kuului kurkien ääniä. Torstaina niitä näkyi seitsemän ja perjantaina yksitoista lintua. Myös ensimmäinen peippo näkyi kotipihassa. Mikäli peipot ovat uskollisia tulemaan samoille pesintäpaikoille, niin se taisi olla hieman hämillään pihaltamme kadonneiden puiden takia. Toivottavasti se ei kuitenkaan hylkää meitä.

Harjoitteluun ei kaivattaisi enää yhtään lisää taukoja sairastelun takia, tai minkään muunkaan takia. Edessä on neljä viimeistä määräviikkoa ja tuleva viikko kertoo paljon niiden onnistumisesta. Mikäli ensi viikko saadaan kunnialla vedettyä läpi ja sairastelut ohitettua niin loput meneen sitten jo vanhalla kaavalla.

Ei kommentteja:

Viikko 27 ja vähän uutta

Tälle viikolle oli luvassa pientä uutta juttua, kun ainakin parin vuoden takainen haave alkoi käytännössä saamaan muotoaan. Kyseessä on sii...