perjantai 23. huhtikuuta 2010

Hiekkaharjun ennakko

Tämän viikon harjoitusohjelma koostuu kolmesta pidemmästä treenistä ja niiden välissä tehtävistä lyhemmistä ja palauttavista treeneistä. Maanantaina olin fillarilla liikkeellä ja töiden jälkeen olikin suuntana Paloheinässä järjestettävät Iltarastit. Tämä oli kauden avaus suunnistusrintamalla eikä se nyt ihan huonosti mennyt. Tosin Paloheinässä rata oli suunniteltu ilmeisesti lumisen metsän pelossa siten, että suurimmaksi osaksi sai juosta polkuja ja ulkoilureittejä pitkin. Paloheinässä muutenkin suunnistus on enemmän puisto- ja korttelisuunnistuksen tapaista. Ensi viikolla iltarastit järjestetään Luukissa, jolloin maasto on ainakin suunnistuksellisesti vaativampaa. Mielenkiintoinen yksityiskohta oli suunnistuksen aikana seurata omaa sykettä. Nyt tehoharjoitusten puuttuessa ja keskityttäessä kokonaan pk-määrään niin sykkeitä ei saanut oikein millään nousemaan "normaalille suunnistustasolle" vaikka tuntui, että juoksi lähes niin kovaa kuin järkevästi pystyi. Keskisyke suunnistusosuudella jäi 156, joka normaalisti tarkoittaisi: "paljon pummeja". Nyt ei kuitenkaan tullut pummattua kuin yhdellä rastilla noin parin minuutin verran. Paloheinästä fillaroin vielä kotiin melkoisessa vastatuulessa ja yhdistelmäharjoitukselle tulikin mittaa vajaat kolme ja puoli tuntia.

Tiistaina oli vuorossa juoksu töistä kotiin ja kuntopiiri, yhteensä pari tuntia.
Keskiviikkona oli ensin tarkoitus juosta Pirttimäestä Montrail-reittiä pitkin kotiin, mutta lyhensin lenkkiä tunnilla käymällä kotoa vain Salmessa kääntymässä. Aikaa meni vajaa neljä tuntia. Pidempää lenkkiä ei valoisaan aikaan töiden jälkeen vielä ehdi oikein tehdä varsinkin, kun ei ollut ihan tiedossa, missä kunnossa tuo reitti Pirttimäen ja Salmen välissä on. Kattilasta Salmeen on vielä muutama hankalampi kohta, jossa on lunta ja jäätä, mutta pääosin sekin on jo hyvässä kunnossa.

Torstaina oli taas kevyempi päivä kun kävin vain fillarilla töissä. Perjantaina on suunnitelmissa tehdä runsaan parin tunnin rauhallinen metsälenkki.
Lauantainen Hiekkaharjun 6h kisassa on tarkoitus testata muutamia uusia asioita ja tehdä siinä ohessa hyvä rataharjoitus. Eli sen suurempaa tulostavoitetta ei ole huomisen suhteen. Sunnuntaille jää tunnin puolentoista verryttelylenkki.

Yksi testattava juttuja on varattu jo tälle illalle. Nimittäin tuo Hyppölän pommi. Sitä ajattelin kokeilla nyt ensimmistä kertaa kuitenkin hieman laimennettuna versiona. 50-prosenttinen hh-pitoisuus on jo aika jäykkää.

Niin ja sitten vielä alkuviikon luontotiedotukset. Ensimmäiset lyhyissä shortseissa kulkevat pyöräilijät on nähty. Se oli kyllä mielestäni liioittelua, kun ottaa huomioon tällä viikolla puhaltaneen kylmän tuulen. Lisäksi Nuuksiossa oli jo yhdestä pienemmästä järvestä jäät lähteneet. Ehkä se kevät sieltä tulee vaikka nytkin ulkona sataa räntää taivaan täydeltä.

Ei kommentteja:

Viikko 27 ja vähän uutta

Tälle viikolle oli luvassa pientä uutta juttua, kun ainakin parin vuoden takainen haave alkoi käytännössä saamaan muotoaan. Kyseessä on sii...