sunnuntai 18. huhtikuuta 2010

Metsään

Edellisen viikon pitkät lenkit tuli vielä vedettyä asfaltilla, mutta tämän viikon maanantaina oli pakko käydä tarkistamassa missä kunnossa nuo Nuuksio polut tällä hetkellä oikein ovat. Ja olihan siellä vielä melko paljon lunta ja jäätä ja tietysti märkää. Muuten metsä on melko lumeton, vain pohjoisrinteillä ja varjoisammissa paikoissa on edelleen lunta. Kallioiden päällystät olivat lumettomia sekä metsän että polkujen suhteen. Kaikesta huolimatta siellä pääsee kyllä juoksemaan ja tämän viikon osalta suurin osa lenkeistä suuntautuikin metsään. Yksi silmiinpistävä seikka Nuuksiossa on valtava määrä katkenneita puita. Ilmeisesti lumesta kertynyt paino on ollut monille puille liikaa. Helpostihan näiden puiden ylitse pääsee juoksemaan, mutta osa oli jäänyt aika ylös roikkumaan ja jopa vähän vaarallisen oloisestikin.Siellä missä ei enää ollut lunta niin oli sitäkin enemmän vettä, kuten mm. puroissa.


Luontohavaintoja on kertynyt tällekin viikolle joitakin, tiistaina näin kevään ensimmäisen västäräkin ja keskiviikkona oli tienvarressa ensimmäiset sinivuokot.


Kevään ensimmäiset sinivuokot kukkivat joka vuosi tuossa samassa paikassa.

Treenit ovat tällä viikolla menneet melkein suunnitelmien mukaan. Maanantaina kävin fillarilla töissä ja kotiin tultuani kävin vielä runsaan puolentoista tunnin juoksulenkillä. Tiistaina juoksin töihin mennen tullen, jonka lisäksi illalla oli vielä lyhyt kuntopiiri. Keskiviikko oli kuten maanantai, mutta tein vain tunnin lenkin pyöräilyn päätteeksi. Torstaina juoksin töiden jälkeen Leppävaaran urheilukentälle, jossa juoksin kenttää ympäri kunnes sain neljä tuntia treeniä täyteen. Coachi oli mukana tekemässä omaa treeniä ja siinä samalla huoltamassa. Yllättävän mukavasti meni tuo vajaa neljä tuntia radalla.

Perjantaina pidin kokonaan lepopäivän, kun muuten viikonlopulle ei olisi jäänyt paljoakaan treeniaikaa. Käytiin kuitenkin selaamassa urheilukauppoja uusien tossujen toivossa. Ja löytyihän sieltä ainakin yhdet Mizunot, merkki jolla en ole aikaisemmin muistaakseni edes juossut. Ensivaikutelma oli kuin Vomero ilman sitä kuplaa päkiän alla. Seuraavalle asfalttilenkille ne pääsevätkin mukaan.

Lauantaina lähdin tietysti Nuuksioon metsiin juoksemaan vaihdettuani aamulla ensin autonrenkaat. Pakkasyön jälkeen oli helppoa juosta lumen kantaessa mukavasti. Kävin vielä aikaisempaa pohjoisempana tarkistamassa lumitilannetta ja lenkkiä kertyi runsas kolmetuntinen siivu. Sunnuntaina tein lähes saman mittaisen lenkin yritettyäni ensin aamulla vaihtaa uusia sisärenkaita fillariin. Eihän se ihan onnistunut vaan vääntäessäni pääliskumeja paikalle niin ilmeisesti sisäkumi siinä samalla hajosi. Eli ensi viikolla mennään vielä talvifillarilla, jossa on nastarengas edessä. Viikon saldoksi tuli runsas 20 tuntia treeniä.

Ei kommentteja:

Viikko 27 ja vähän uutta

Tälle viikolle oli luvassa pientä uutta juttua, kun ainakin parin vuoden takainen haave alkoi käytännössä saamaan muotoaan. Kyseessä on sii...