perjantai 5. helmikuuta 2010

Vancouver

Viikon päästä alkavat talviolympialaiset Vancouverissa. Muutaman vuoden takaisesta turistireissusta Vancouveriin ei ole muuta kuin hienoja muistoja. Tämän päiväinen Hesari kertoo matkailusivuillaa hienosti kaupungin monipuolisuudesta. Valtameren vieressä sijaitsevasta kaupungista ei ole kuin parin tunnin ajomatka Kalliovuorille, jossa ulkoilumahdollisuuksia on ympäri vuoden.

Päällimmäisenä omasta reissusta jäi mieleen tietysti Stanley Park, joka on varsinainen paratiisi kaupungin välittömässä läheisyydessä. Erilaiset puutarhat ja metsät täyttävät käytännössä koko alueen, jonka suurimpana nähtävyytenä itse puiston lisäksi on Meritiedekeskus.Koko puistoa ympyröi muutaman metrin levyinen rantavalli, joka aikoinaan rakennettiin estämään maan eroosiota. Tämä vajaan kympin mittainen reitti on monin paikoin kuvankaunis.Meille tämä tuli tutuksi rullaluisteltuamme reittiä loman jokaisena päivän.
Toinen liikuntamuoto, johon rantavalli sopisi erinomaisesti olisi tietysti juoksu ja vieläpä ultrajuoksu. Reitti on käytännössä tasainen, sopivan mittainen ja mahdottoman kaunis. Tosin hieman altis näille sään vaihteluille, mutta sehän kuuluu taas ulkoilmakisojen luonteeseen. Tässä vielä lyhyt esittelyvideo puistosta ja rantavallin rakentamisesta.

Edit:
Yksi erikoisuus Vancouverissa on ja se on se, että kaupungissa on Tokion jälkeen eniten sushi-ravintoloita suhteessa asukaslukuun. Ja jos ei ravintolat kiinnosta niin aina voi ottaa takeawaytä. Nam!

Ei kommentteja:

Viikko 27 ja vähän uutta

Tälle viikolle oli luvassa pientä uutta juttua, kun ainakin parin vuoden takainen haave alkoi käytännössä saamaan muotoaan. Kyseessä on sii...