sunnuntai 14. helmikuuta 2010

Tulevaa

Harjoittelu seuraavaa kisaa varten saa vielä odottaa. Aikaa on mukavasti tehdä tässä välissä muutama kevyempi viikko. Suunnitelmissa on tehdä pitkälti samankaltainen harjoitusjakso Ranskaa varten, kun mitä tammikuiselle kaksneloselle tuli tehtyä. Täten aloitus ajoittuisi tuonne viikolle yhdeksän, eli maaliskuun alkuun.

Suunnittelu tulevaa Ranskan kisaa varten sai pientä lisäpotkua viikonloppuna, kun sain Ruotsista kaipaamani kierrosajat viimesyksyiseltä neljäkasilta Skövdestä. Tämä on hyvä lisä coachin tekemiin muistiinpanoihin kisan ajalta.

Kisaan tekemäni aikataulu 9-8-7-6 toteutui yllättävänkin hyvin. Olin siis jakanut kisan neljään osaan ja laskenut pystyväni kulkemaan ensimmäisen neljänneksen aikana 9 km tunnissa, toisen neljänneksen aikana 8 km, jne. Tämä tarkoittaisi neljänneksille yhteismatkaksi 108 km, 96 km, 84 km ja 72 km.

Kierrosaikojen valossa vastaavat kilometrit olivat kisan aikana 108 km, 90,4 km, 81,6 km ja 76,4 km. Ainoat pidemmät pysähdykset pidin toisen neljänneksen ja kolmannen neljänneksen aikana, jolloin tauon aikaiset kierrokset veivät aikaa 41 min sekä 68 min. Loput tauot ovat 5-15 minuutin luokkaa. Varsinkin tuo toinen vuorokausi oli todella vahva vaikka viimeiset kolme tuntia tuli enemmänkin fiilisteltyä kilometrien jäädessä 5,2 km, 3,2 km ja 3,6 km.

Kovin paljoa ei tietysti kannata vanhoja aikoja tuijottaa tulevassa kisassa. Jokainen kisa on erilainen omine hyvine ja huonoine hetkineen.
Mutta ainakaan kisasta ei puutu vetoapua. Järjestäjiltä saatu osanottajalista on varsin kunnioitettava. Nyt on maalaispoika joutunut kovaan porukkaan…

Ei kommentteja:

Viikko 19 ja treenileiri Barkley-maastoissa

Olipa hieno viikko kaiken kaikkiaan. Viisi täyttä treenipäivää Barkley Marathonin maisemissa Frozen Head State Parkissa. Alla pientä tarina...