sunnuntai 28. helmikuuta 2010

Seuraavat yhdeksän viikkoa

Neljän viikon lepsuttelu on tältä erää ohi. Helmikuussa oli tarkoituksena tehdä paljon vaihtoehtoisia harjoituksia juoksun sijasta, mutta niinhän siinä kävi, ettei sitä tullut tehtyä paljoa mitään. Ainut mikä helmikuussa toteutui oli tuo suunnitelma kunnon lepotauon pitämisestä. Onneksi lunta on tullut sen verran, että lumihommia on saanut tehdä niin paljon kuin jaksaa. Viikonloppunakin tuli taas tiputettua lumet oman ja naapurin katoilta. Tänään nuo lumet alkoivat jo painaa melkoisesti, kun suojakeliä on jatkunut nyt pari päivää. Lauantaina tuli pitkästä aikaa kokeiltua lumikenkiäkin. Tällä kertaa ei kuitenkaan juoksemiseen vaan ihan tällaisessa hyödyllisessä kotihommassa. Nimittäin omenapuuta leikatessa. Niistä olikin huomattava etu, kun puun alle kasatut kinokset eivät pettäneet alta vaan sitä ylettyi leikkaamaan ylimpiä oksia huomattavasti paremmin kuin menneinä vuosina. Sen verran tuli innostuttua, ettei kovin suurta satoa taida ensi syksynä olla tiedossa. Mutta oli se omenapuukin päässyt kasvamaan hieman vääriin mittoihin.

Juoksukelit sen sijaan eivät ole olleet kovinkaan hääppöiset. Tiet on aika huonosti aurattu ja Nuuksion polut ovat vain osin tamppaantuneet ihmisten ulkoillessa siellä. Tänään joutui kääntymään lenkillä takaisin, kun polulla ei ollut enää muuta kuin hiihtolatu. Muuten tällä viikolla on tullut juostua kerran matolla ja viidesti ulkona, yhteensä vajaat kahdeksan tuntia. Lisäksi pientä kuntopiiriä. Pari päivää oli kokonaan lepoa.

Tulevalla viikolla on tarkoitus aloittaa hiljalleen harjoittelu tulevaa kisaa varten. Ehkä on turha edes yrittää mitään kovin monipuolista harjoittelua, kun se kuitenkin valuu takaisin tähän perustekemiseen. Sitä kai se uoma-ajattelu on. Pitäisi puhumisen sijasta tehdä rohkeasti uusia asioita. Mutta eihän se oikeasti ole sama asia hiihtää tai juosta. Vai onko?
Joka tapauksessa tulevalla jaksolla harjoitustunnit on tarkoitus saada sinne samoille paikkeille kuin kahteen edelliseen kisaan valmistautuessa. Tämä tarkoittaisi alun noin 10 tunnin viikoista aina runsaan 20 tunnin viikkoihin. Toivottavasti lumet alkaa sulamaan maaliskuun aikana nopeasti, jotta päästään metsän puolelle mahdollisimman nopeasti. Motivaatiota ei ainakaan puutu.

Ei kommentteja:

Viikko 27 ja vähän uutta

Tälle viikolle oli luvassa pientä uutta juttua, kun ainakin parin vuoden takainen haave alkoi käytännössä saamaan muotoaan. Kyseessä on sii...