sunnuntai 29. marraskuuta 2009

Pikkujoulut Montraililla

Taas on yksi harjoitusviikko takana ja samalla tammikuun E24 on viikon verran lähempänä. Tälle viikolle oli suunniteltu 14 harjoitustuntia, jotka jakaantuisivat puoliksi alkuviikon ja viikonlopun välille. Viikonloppuna oli tarkoitus siis käydä kiertämässä ekaa kertaa Montrailin reitti yöllä.
Alkuviikolle kertyi neljä juoksulenkkiä, jokainen kestoltaan puolentoistatunnin molemmin puolin. Joukossa oli taas yksi kiihtyvävauhtinen mattotreeni, joka oli kuitenkin vähän raskaamman oloinen kuin edellisellä viikolla juostu vastaava lenkki. Lisäksi kävin yhtenä päivänä fillarilla töissä, yhteensä puolitoistatuntia.

Lauantaina kello 18 startattiinkin sitten yö-Montrailille Salmesta. Vettä on satanut viimeaikoina varsin runsaasti, joten oli tiedossa, että metsä on todella märkä, eikä tossujen kastumiselta todellakaan voinut välttyä tällä reissulla. Lisäksi oli pieni sateenriskikin olemassa. Alku meni vauhdikkaasti ja Kattilaan tulimme käytännössä samaa vauhtia, kuin mitä olen tuon välin päiväsaikaan juossut. Märkä metsä ei ainakaan alussa tuntunut haittaavan menoa. Myös lyhyt siirtyminen Haukkalammelle sujui reippaasti. Vesipiste Haukkalammella oli suljettu, mutta kenelläkään ei ollut tarvetta lisäjuomaan vielä tässä vaiheessa. Seuraava puolituntinen meni teitä pitkin Solvallaan, josta jatkoimme latupohjaa Pirttimäen suuntaan. Harmiksemme ensimmäiset kilometrit Solvallasta eteenpäin olivat valaistuja, joka hieman latisti tunnelmaa. Onneksi loppupätkä Pirttimäkeen oli pilkkopimeää. Aika tarkkana sai olla juostessa alas jyrkkiä vuoristoratapätkiä Solvallan ja Pirtimäen välissä.
Pirttimäessä olikin sitten tarkoitus pitää vähän pidempi huoltotauko. Harmi, ettei kahvila ollut auki tähän aikaan vuorokaudesta. Onneksi paikalla oli saapunut pari joulutonttua ja tarjolla oli glögiä, kahvia, torttuja ja pipareita. Ja kaikki tämä kynttilänvalossa joululaulujen säestyksellä. Kyllä maistui lämmin glögi hyvälle tässä vaiheessa.Matkan piti kuitenkin jatkua ja seuraavaksi suuntasimmekin kohti Luukkia. Luukissa pidimme lyhyen tauon ja jatkoimme matkaa juosten alussa epävirallista reittiä pitkin (tarkoituksella) kiertäen erään pienen järven länsipuolelta. Paljoa ei matkanteko ollut hidastunut vaikka takana oli kuitenkin jo useampi tunti reipasta juoksua. Jaloissa alkoi jo tuntea väsymisen merkkejä ja erityisesti jalkaterät olivat jotenkin arat näin pitkästä lenkistä. Myös pattereiden sijasta kokeilemani ladattavat akut alkoivat hiipua viimeisillä kilometreillä ennen Salmea. Lopulta hieman puoli yhden jälkeen yöllä olimme Salmen parkkipaikalla. Aikaa oli taukoineen mennyt 6h35min. Hyvin huomasi, ettei vastaavia pidempiä lenkkejä ole vähään aikaan tullut tehtyä. Tähän ehkä kuitenkin tulee korjaus ennen seuraavaa kisaa.

Viikon harjoitustunnit 14,5h, josta juoksua 122km. Tulevalla viikolla lisätään vähän määriä ja käydään tiistaina hierojalla.

2 kommenttia:

Santta kirjoitti...

Hieno yömontrail teillä ollut, kiitos raportista!

Timo kirjoitti...

Kiva lukea yöjuoksuista näin yövuorossa !

Viikko 27 ja vähän uutta

Tälle viikolle oli luvassa pientä uutta juttua, kun ainakin parin vuoden takainen haave alkoi käytännössä saamaan muotoaan. Kyseessä on sii...