sunnuntai 22. marraskuuta 2009

Harjoitus alkaa

Ensimmäinen hiukan suunnitellumpi harjoitusviikko on nyt takana. Kasaan tuli yhteensä seitsemän harjoitusta, joista viisi juoksulenkkejä (9,5h/113km), yksi parintunnin yhdistelmätreeni ja yksi vajaan tunnin fillarilenkki. Kokonaisharjoitustunnit vähän päälle 13h. Niin, ja oli siellä yksi lepopäiväkin.
Yksi viikon lenkeistä oli matolla juostu vk-lenkki. Juoksin alkuun 6km kevyttä lämmittelyä, jonka jälkeen nostin vauhtia aina kilometrin välein ansimmäisen kilometrin oltua 5min/km ja viimeisen 3.45min/km. Loppuun vielä 4km verryttelyä sekä tietysti vartin kuntopyöräverryttely. Näitä vk-lenkkejä olisi tarkoitus tehdä tässä joulukuun alkuun asti ennen kuin alkaa noi viimeiset määräviikot ennen tammikuun e24:sta.

Vielä alkuviikosta olleet vähäiset lumet ovat viimeistään nyt sulaneet pois. Vettä on tullut melkoisesti ja metsä on todella märkä. Otin lauantaina uudet tossut käyttöön (Nike Moto), jotka ainakin nyt aluksi tuntuvat suht hyviltä. Ehkä vähän kevyempi kuin tuo Pegasus, jolla olen viime aikoina paljon juossut. Valitettavasti tossut ovat valkoiset, joten kahden ekan metsälenkin jälkeen ne ovat jo vaihtaneet väriä.

Hieroja Juha jaksaa aina muistuttaa Pekka Koskelasta ja hänen verryttelyistään. ”Katsoitko Urheiluruutua? Huomasitko mitä Koskela teki haastattelun aikana? No, polki kuntopyörää tietysti.” Pari viikkoa sitten sainkin viritettyä tuon pyörätrimmerin ja nyt saadaan viikonlopputreenienkin jälkeen tehtyä hyvät verryttelyt. Tässä vielä hyvä kuva pyörästä ja trimmeristä (ei ole olohuoneesta).Tulevalla viikolla lisätään vähän määriä ja lauantaina onkin sitten vuorossa yö-Montrail. Tarkoituksena on lähteä porukalla kiertämään reittiä lampun valossa. Toivottavasti keli suosii ja metsä ehtii vähän kuivumaan. Pieni pakkanen olisi hyvä.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Aika sotkuinen autotalli ... täytyy panostaa ensi viikonloppuna varmaan sen siivoukseen :-)
Tarkennuksena vielä, että käytössä taustajoukkojen pyörä ...
t. Tinkerbell

Anonyymi kirjoitti...

Moro,

Nikellä on Pegasuksen GTX malli, jossa on gore kalvo. Kokeile joskus, sopii hyvin satunnaisille metsäkeikoille ja polkujuoksuun. Väri on tummanharmaa :)

t. Jari

eka kirjoitti...

Hola!

Lueskelin mielenkiinnolla 2009 yhteenvetoasi ja sain uskon vahvistusta ylipitkistä lenkeistäsi. Ite en ole tähän mennessä juossut yli 50 km harjoituslenkkiä, mutta jos kaikki menee suunnitellusti, Torren leirillä ne ovat ohjelmassa.

StanleyPark kirjoitti...

Moi,

kiitos Jari tuosta tossu-vinkistä. Pitääkin jossain vaiheessa kokeilla niitä. Noi Motot ostin kesällä Kanadasta, ovat eri kokoa, toinen US10 ja toinen US9.5. Ei sinänsä lyhyillä lenkeillä haittaa yhtään. Ja maksoi vain 20 euroa.

Hyvä Eka. Noi pitkät lenkit on mullakin ohjelmassa ennen seuraavaa kisaa. Niistä on taatusti hyötyä. Hyvää leiriä sinne etelän lämpöön.

Santta kirjoitti...

Hienoja kuvia.

Olisi ollut aika erikoinen olohuone, tuo missä fillari on ;)

Hauskaa yö-montrailia teille!

Viikko 27 ja vähän uutta

Tälle viikolle oli luvassa pientä uutta juttua, kun ainakin parin vuoden takainen haave alkoi käytännössä saamaan muotoaan. Kyseessä on sii...