sunnuntai 24. elokuuta 2008

Viikko 34


Ongelmat kipeän päkiän kanssa ovat hieman helpottaneet vaikka kokonaan jalka ei vielä ole kunnossa. Alkuviikolla painotus on edelleen ollut pyöräilyssä, mutta viikonloppuna tuli jo joitakin juoksukilometrejäkin kerättyä. Harjoitukset ovat menneet seuraavasti:

Ma: fillarilla töihin 23km/57' ja takas 23km/57'
Ti: Juhalla hieronta. Jalka huomattavasti parempi kuin viimeksi, yksi uusi aika ensi viikoksi
Ke: ap:testilenkki 3.7km/22', jalka tuntui alussa, mutta lämmettyään homma toimi
ip:testilenkki 11km/63', kuten aamulla
To: fillarilla töihin 23km/55' ja takas 23km/62'
Pe: fillarilla töihin 23km/57'. Illalla fillarilla Paloheinään 8km/29', jonka jälkeen 10 kierrosta Masun reittiä 18km/90'
La: Masokistin Mini 42,2km/3.47.54
Su: maastolenkki 17km/92'

Harjoituksia yhteensä 11kpl/13.32h, joista juoksua 92km/8.15h ja fillarilla 123km/5.17h.
Perjantaisen lenkin jälkeen tein päätöksen osallistua Minille lauantaina. Mikä olisikaan helpompi tapa testata jalkaa kuin juosta lyhyttä lenkkiä valmiin huoltopöydän ohitse. Mikäli ongelmia jalan kanssa ilmenee, niin siitä olisi ollut helppo lopettaa ja siirtyä katsomon puolelle. Juoksu kuitenkin kulki hyvin, eikä jalka tuntunut kipeytyvän juoksun aikana. Vauhti oli hieman kovempaa kuin olin etukäteen suunnitellut juostessamme yhdessä X-Caliberin kanssa. Kokeilin juoksun aikana myös rusinoiden sopivuutta energianlähteenä. Muuten ihan ok, mutta vatsa meni rusinoista sekaisin ja siitä seurasikin kaksi vessareissua. Tätä ei olekaan aikaisemmin tapahtunut. Toisaalta hyvä oli tämäkin todeta ennen syksyn koitoksia. Mutta parasta oli kuitenkin jalan kestäminen. Toinen asia, jota tuli testattua kisassa, oli uudet pitkävartiset juoksusukat. Matka oli liian lyhyt niiden todelliseen testaamiseen, mutta mustasta väristä huolimatta ne eivät tuntuneet yhtään kuumilta. Hiertymiä ei tullut yhtään, mutta jalkojen turvotuksesta ei tosiaan näin lyhyen reissun jälkeen voi sanoa juuri mitään. Matka pitäisi olla pidempi, jotta sukkien varsinainen hyöty tulisi esiin. No, eiköhän noita pidempiäkin matkoja ole luvassa.

Tuleva viikko onkin sitten mielenkiintoinen. Onko mahdollista palata alkuperäiseen tavoiteohjelmaan vai pitäisikö lähteä vähän kevyemmin liikkeelle? Alkuviikko kertoo varmaan aika paljon, miten jalka kestää. Hyvä asia on se, että vaikka jalka edelleen tuntuu juostessa, niin se ei kuitenkaan kipeydy juostessa enempää. Keskiviikon hieronta toivottavasti tuo taas helpotusta asiaan.

8 kommenttia:

Mara.S kirjoitti...

Viimeinkin hyviä uutisia jalastasi. Kuolevaisille riittäisi, että jalka kestää juosta maratonin. Miten lie ultraajalle?

StanleyPark kirjoitti...

Joo - kyllä aika koville ottaa vaan odotella jalan paranemista varsinkin kun pitäisi olla viimeiset kovat viikot menossa. Toivottavasti ei nyt tule mitään takapakkia.

Santta kirjoitti...

Hyvä että jalkasi kesti tuon minimatkan ja saitte pidettyä samalla Jarin kanssa taktiikkapalaverin tulevaa Kreikan reissua ajatellen ;)

Kiitos myös kuvista ja Sarille terveisiä :)

Hietsu kirjoitti...

Hienoa kun jalka taas kestää. Toivottavasti olet tulossa sunnuntaina Montrailille?

StanleyPark kirjoitti...

Kiitos Santalle kommenteista!

Hietsu, Montrailille ollaan tulossa!

- rr - kirjoitti...

Kunpa kaikki nyt vaan lutviutuisi, auttoiko hieronta ?

Viime kuussa kerroit siittä gel-pot pullosta, mistä ostit ja tuliko siinä joku rannenauhahäspäkkä mukana ?

StanleyPark kirjoitti...

Kiitos RR kysymästä, hieronta on auttanut ja mainitsemasi jääpala hieronta erityisesti. Jalka tuntuu kohtuu hyvältä, nyt vaan toivotaan että suunta on parempaan.

Juomapulloa saa ainakin Kalle Sportista. Tuntuu hyvälle ja napakalle kädessä. Pullossa on mukana käsiosa (nauha, jolla pullo kiinnitetään käteen). Geeliosa on aika näppärä, kaikissa pulloissahan tätä ominaisuutta ei ole (geelin päälle suositellaan otettavan juotavaa). Itse on ollut pulloon tyytyväinen.

- rr - kirjoitti...

OK, täytynee jostain Tampereelta tiedustella ja ainahan on tämä netti...

Kolme viikkoa ja kohti Sinister7 kisaa

Kolme viikkoa on taas kulunut edellisestä päivityksestä. Aika on taas ollut vähän kortilla tai sanotaanko, että blogi jäänyt vähemmälle prio...