perjantai 8. elokuuta 2008

Syke Ultraveckan 12h kisassa


Nyt ovat järjestäjät saaneet laskettua lopulliset tulokset Ultraveckanin kisojen osalta. Sprinttimatkoilta oli myös julkaistu kierrosajat, joiden perusteella laskin tuota kisassa pitämääni vauhtia. Lisäsin punaisella kuvatun sykekäyrän rinnalle kilometrivauhtia kuvaavan viivan sinisellä. Kilometrivauhti on laskettu aina neljän kierroksen (noin 5km) keskiarvona, yhden kierroksen ollessa 1.28km

Ensimmäisen neljän tunnin aikana syke on noussut aina noin 165 lyönnin paikkeille vauhdin pysyessä siinä runsaassa 5min/km. Sen jälkeen, kuten aikaisemmin kerroin, piti vauhtia keventää. Lopussa tulleet kävelypätkät näkyvät selvästi käyrässä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vauhdinjako melkolailla sama kuin minulla ekassa 12 h juoksussa Ponnenjärvellä keväällä 2007. Nyt me sitten molemmat tiedämme, että 12 h juoksu on eri kuin 100 km, jos tavoitteet pyörii siellä 130 km yläpuolella. Jos olisit suosiolla hidastanut vauhtia 3 h kohdalla, niin loppu olisi ollut todennäköisesti nopeampi, vaikkakin helteen vuoksi ei mitään herkkua tietenkään.

t. Tero

StanleyPark kirjoitti...

Toivottavasti tulevaisuutta varten nyt tietää, että sykkeen noustessa noinkin paljon vauhdin pysyessä samana, niin kannattaa vauhtia alkaa hidastaa jo aikaisemmin. Jääräpäinen eteneminen ei kannata.

Aika paljon jäi hampaankoloon tuosta 12h kisasta tulosmielessä.

Kiitos Tero kommenteista.

Kolme viikkoa ja kohti Sinister7 kisaa

Kolme viikkoa on taas kulunut edellisestä päivityksestä. Aika on taas ollut vähän kortilla tai sanotaanko, että blogi jäänyt vähemmälle prio...