lauantai 16. elokuuta 2008

Lääkärissä

Pidin alkuviikosta taas pari juoksuvapaata päivää tuon kipeän päkiän takia. Keskiviikkona lähdin kokeilemaan, miltä jalka tuntuu. Muutin hieman tuota vakiolenkkiä ja suuntasin asfaltin sijasta kokonaan metsään. Metsään meni koko kokeilukin, koska loppua kohden jalkaterä kipeytyi yhä enemmän. Tuo runsaan kahden tunnin lenkki oli sittenkin liikaa jalalle. Edes tuo pehmeämpi alusta ei auttanut tällä kertaa.

Torstaiksi pääsin omalle hierojalle, jossa yhdessä tutkittiin jalkaa. Juha huomasi heti jalkaterän lihasten olevan todella jännittyneet. Mitään turvotusta talkaterässä ei onneksi ole ja hierontaa se kestää hyvin. Hieronta auttoi jalkaterään ja tilasin ensi tiistaille vielä uuden hieronta-ajan. Perjantaina kävin vielä työpaikkalääkärillä näyttämässä jalkaa. Olisin halunnut kuvauttaa jalan, mutta lääkäri oli sitä mieltä, ettei jalassa ole mitään varsinaisesti rikki. Sain kuitenkin reseptin tulehduskipulääkkeille, jotka siis saattavat nopeuttaa mahdollisen tulehduksen paranemisessa. Muuten ainut neuvo lääkäriltä oli juoksutauon pitäminen ja jonkin korvaavan harjoitusmuodon löytäminen. Myös kylmäpussin käyttö pitäisi auttaa.

Nyt ei sitten auta muuta kuin tehdä fillarilenkkejä jonkin aikaa, syödä lääkettä, käyttää jääpussia ja hieroa ja venyttää jalkaterää. Lääkäri sanoi, että nyt pitää vain olla kärsivällinen. Valitettavasti sitä ei tässä tilanteessa tahdo löytyä. Eikä sitä saa mistään edes reseptillä.

2 kommenttia:

- rr - kirjoitti...

Nämä on todella rassaavia vaivoja, periaatteessa mitään ei ole rikki, vaan juoksemaan ei pääse !
Jos siinä päkiässä on joku tietty kipupiste, niin jääpussin lisäksi kannattaa kokeilla jääpalahierontaa ko. pisteeseen.
Malttia nyt vaan sen kanssa, kyllä se siittä.
PS. Kysyitkö kortisonipistosta, mulla oli tuossa nilkassa jänne tulehtunut ja urheilulääkäri tuikkas muitta mutkitta siihen piikin, sanoi että auttaa tulehduksen paranemisen hyvään alkuun. Täytyis tietysti olla tarkka tulehdus kohta tiedossa...

StanleyPark kirjoitti...

Eilen sunnuntaina kokeilin tuota jääpalahierontaa ja ainakin nyt maanantaina päkiä tuntuu hyvälle. Siitä huolimatta, että loppuviikosta tuli kilsoja aika paljon.

Kortisonipiikki on vielä harkinnassa. En ole sitä aikaisemmin kokeillut, joten sen kanssa olen aika epävarma.

Viikko 6 ja pakkasista loskaan

Kovemmat pakkaset ovat ainakin hetkeksi siirtyneet muualle ja tämä viikko on mennyt aika vetisissä keleissä. Varsinkin loppuviikosta meillä...