maanantai 11. elokuuta 2008

Harjoitussuunnitelma Spartaan

Kilpailutahti tämän vuoden aikana on ollut sen verran tiivis, ettei ihan kunnollista harjoitusputkea ole ehtinut tehdä kevään jälkeen. Saattaa olla, että tulostaso olisi parempi vähemmällä kilpailemisella, mutta sen verran koukkuun tähän lajiin olen jäänyt, ettei millään malttaisi olla kisaamatta jopa harjoittelun kustannuksella. Ursvikin jälkeen sain vedettyä kuuden viikon nousujohteiden harjoitusputken Suomi-juoksuun ja sen jälkeen ainoastaan neljä (vähemmän nousujohteista) harjoitusviikkoa Ultraveckanille. Näistä siis on laskettu pois yksi palautusviikko kisan jälkeen. Nyt Kreikkaa varten ehdin saamaan viiden viikon harjoitusputken edellyttäen, että tuo päkiä ei vaivaa pahasti enää tällä viikolla.

Alustava suunnitelma menee näin:
Viikko 32: juoksua 80km -> toteutuma 78km
Viikko 33: juoksua 100km
Viikko 34: juoksua 140km
Viikko 35: juoksua 160km
Viikko 36: juoksua 200km
Viikko 37: juoksua 100km
Viikko 38: juoksua 50km
Viikko 39: juoksua 0+246km

Tuosta viikon 36 kilometritavoitteesta en ole vielä ihan varma, paljon riippuu miten jalat ottaa harjoituksen vastaan. Nyt mennään kropan ehdoilla, kun kuntoa tässä tuskin enää tuollakaan harjoitusjaksolla paljoa saa parannettua. Lisäksi varsinaiset tehoharjoitukset on tällä jaksolla karsittu pois.

Tällä viikolla tulee 3000km juoksua täyteen vuoden alusta laskettuna. Vastaava luku viime vuonna oli 2125km. Ero on aika suuri, mutta siihen vaikuttaa osaltaan viime vuoden hyvä hiihtokeli. Hiihtokilometrejä oli kertynyt viime vuonna vajaa 600km, kun tänä vuonna luku on 11km!

Ei kommentteja:

Kolme viikkoa ja kohti Sinister7 kisaa

Kolme viikkoa on taas kulunut edellisestä päivityksestä. Aika on taas ollut vähän kortilla tai sanotaanko, että blogi jäänyt vähemmälle prio...