torstai 7. elokuuta 2008

Ongelmiako?

Tossurintamalla on ilmennyt ongelmia jo jonkin aikaa. Aikaisemmin käyttämäni Niken Air Max 180 tossuja on vuoden sisällä hajonnut kolme paria ja kaikki vielä samasta kohtaa. Kantavaimennuksena käytetty ilmapatja on repeytynyt sivulla olevan sauman kohdalta ja sehän tarkoittaa käytännössä lähes koko vaimennuksen puuttumista. Yhdestä parista olen tehnyt reklamaation, kahden muun parin ostohetkestä on jo kulunut enemmän kuin tuo 6kk, jonka aikana asia pitäisi hoitaa. Joka tapauksessa aika valitettava asia ja mielestäni selkeä laatuvika. Positiivisena asiana tässä yhteydessä on, että minulla oli kaapissa vielä yhdet vastaavat käyttämättömät tossut, jotka sain vaihdettua päittäin uusiin Nike Pegasus mallin tossuihin. Toivottavasti ei ainakaan kukaan tuttu saa noita meikäläisen palauttamia tossuja.

Maaliskuussa ostin yhden parin Niken Vomero mallia talvilomareissun yhteydessä. Niitä kun on kehuttu paljon tai taitavat olla aika pidetyt näissä piireissä. Jo heti aluksi huomasin niiden olevan ultrapehmeät, ainakin Air Max tossuun verrattuna. En siis ottanutkaan näitä juoksukäyttöön alussa, vaan ajatuksena oli juosta niillä jossain myöhemmässä vaiheessa lyhyempiä lenkkejä. No nyt Suomi-juoksun ja Ultraveckanin 12h kisojen jälkeisillä palautteluviikoilla olen Vomeroilla lyhyttä lenkkiä tehnyt ja tulos ei ole kovin hyvä. Uskon, että Vomeron sisäpohjassa (tai pohjallisessa) päkiän kohdalla oleva pieni mutta selkeä ”kumpu”, on kipeyttänyt vasemman jalan päkiän siinä määrin, että on pakko pitää pari päivää vapaata juoksusta. Myös oikeassa jalassa on pientä kipua, mutta ei niin paha, että sen takia pitäisi olla juoksematta. Seuraava juoksulenkki on siten vasta viikonloppuna. Tarkoitus on tällä viikolla aloittaa viimeiset harjoittelut Kreikkaa varten, joten toivotaan, ettei tulee mitään pidempää taukoa. Toisaalta nyt on varmasti tärkeintä ehkäistä kaikki vammat, jopa juoksukilometrien kustannuksella.

Ei kommentteja:

Viikko 6 ja pakkasista loskaan

Kovemmat pakkaset ovat ainakin hetkeksi siirtyneet muualle ja tämä viikko on mennyt aika vetisissä keleissä. Varsinkin loppuviikosta meillä...