sunnuntai 3. helmikuuta 2019

Viikko 5 ja lisää lunta

Yhden lepoviikon jälkeen lähdettiin toteuttamaan kolmen viikon määräjaksoa. Kelit ovat parantuneet sen verran, että lunta on paljon ja kilometrivauhdit ovat pudonneet melkoisesti. Metsässä ja poluilla on nyt niin paljon lunta ja niin vähän kulkijoita, että vauhdit on hitaimmillaan 20 min kilsalla ja vähän paremmalla polulla 10 min kilsalla on jo aika kova vauhti. Rastasta se meno ainakin on ja välillä auratuilla teillä juostessa tuntuu kuin lentäisi eteenpäin.

Viikon treenit meni suunnitellusti ja tavoitteena ollut 21 tuntia lähes täyttyi. Muut lenkit oli perustekemistä, mutta perjantaina tein taas vähän pidemmän lenkin. Töiden jälkeen suuntasin Nuuksion poluille ja tarkoitus oli tehdä 6-7 tunnin lenkki. Ihan ei etukäteen pysty tarkkaan sanomaan, kun vauhdit riippuu nyt täysin lumitilanteesta kullakin polkuosuudella. Perjantainakin oli vähän suunnitellut kiertäväni NC reittiä Solvallasta eteenpäin, mutta sinne lumihankeen ei olisi ollut järkeä lähteä. Reissu olisi kestänyt koko yön eikä se ehkä kuitenkaan ihan palvele seuraavaa tavoitetta.

Suuntasinkin Solvallasta tietä pitkin Salmeen. Högbackasta Salmeen tietä ei oltu aurattu, mutta siitä oli kulkenut yksi auto ja se vähän auttoi lumessa tarpomista. Salmessa autoin samalla yhtä autoilijaa, joka oli juuttunut lumipenkkaan autolla kiinni. Sen jälkeen matka jatkui ja kiersin Kattilan kautta kiertämään vielä Soidinsuota. Arvelin, että siellä olisi joku viikolla käynyt, mutta erehdyin. Koko kierros oli käytännössä lumessa tarpomista, mutta eihän tässä mihinkään kiirettä ollut.

Vähän kymmenen jälkeen olin kotona ja lenkille tuli mittaa 6:40 / 44,5km. Varsinaista väsymystä ei oikeastaan tuntunut, mutta jalkapohjissa oli pientä kipua. Seuraavalla lenkillä pitääkin laittaa ne Sidaksen geelipohjalliset tossuihin.

Sunnuntaina käytiin Asmon kanssa Nurmijärven kankailla tarpomassa lumessa. Paljon oli lunta sielläkin ja näytti pyryttävän vaan lisää.
Ensin lenkki...

...ja sitten Iian tekemän synttärikakku. Nam!
Viikolle kertyi yhteensä juoksua 15,5h/119km. Loput oli fillaria, joogaa ja voimatreeniä.

Perjantaina olin Yle Puheen haastateltavana juoksuun liittyen. Juttu pitäisi tulla ulos kolmen viikon päästä. Oli ihan kiva rupatella juoksusta ja tietysti Barkleysta.

Perjantaina posti toi myös uuden fillarin, jonka olin tammikuussa tilannut. Kelit ei ehkä ihan vielä ole kohdallaan näin kapearenkaiselle fillarille ja toisaalta laitoin nastarenkaatkin tilaukseen vasta nyt.

Viikonloppuna julkaisimme myös seikkailupyöräilijä Toni Lundin haastattelun. Porinoita ja jälkiporinoita riitti yhteensä 2,5 tuntia, mutta tarina on ehdottomasti kuuntelemisen arvoinen. Tonin seikkailut ovat ihan ainutlaatuisia ja ja uskon, että pystyn itsekin ammentamaan niistä voimaa tulevassa kisassa Barkleyssa.Ei kommentteja:

Kolme viikkoa ja kohti Sinister7 kisaa

Kolme viikkoa on taas kulunut edellisestä päivityksestä. Aika on taas ollut vähän kortilla tai sanotaanko, että blogi jäänyt vähemmälle prio...