sunnuntai 27. tammikuuta 2019

Viikko 4 ja lepoviikko

Neljäs treenijakson alkoi luonnollisesti lepoviikolla. Nämä on usein niitä hankalimpia viikkoja, kun menohaluja kunnon noustessa kuitenkin olisi mutta enää ei kuitenkaan pysty vetämään ihan samanlaisia treenikausia kuin joskus aikaisemmin. No, 15 tuntia oli ladattu tälle viikolle ja se meni vain vähän yli.
Talvimaisemaa

Maanantai meni normaaliin tapaan työmatkapyöräilyn sekä joogan merkeissä. Kotiin ajaessa oli tarkoitus tehdä pieni lisälenkki, mutta pakkasta oli sen verran paljon että ajoin suoraa tietä kotiin. Päällä olleet varusteet eivät sittenkään ihan soveltuneet yli tunnin lenkkiin fillarin satulassa. Tiistaina kävin salilla ja illalla juoksin töistä kotiin. Vaihtelun vuoksi olin laittanut jalkaan Irockit, mutta pyörätiet olivat sen verran liukkaat, ettei niissä riittänyt pitoa. Ehkä painava reppu selässä heikensi myös tasapainoa jäisellä tiellä.

Keskiviikkona saimme lisää lunta Nuuksioon. Olisi ollut kiva käydä poluilla, mutta halusin säästellä tunteja loppuviikolle. Siispä juoksin matolla vajaan tunnin lenkin vähän reippaammalla vauhdilla. Myös torstai oli leppoisa, kun saunalenkki vaihtui koivuklapien kantamiseksi alapihalta yläpihan puuvajaan. Maanantaina toimitetut 4 kiintokuutiota koivua piti saada suojaan mahdollisimman pian.

Perjantaina lähdin taas töiden jälkeen Nuuksion poluille. Ohjelmassa oli kolmen tunnin polkulenkki. Keskiviikkona satanut lumi oli peittänyt hyvin jäljet syrjäisemmillä poluilla ja uutta uraa saikin tehdä koko lenkin. Kiertelin Romvuoren kautta Haukkalammelle ja siitä Kattilaan. Siitä sitten kelkkauraa pitkin NC reitin läntistä kieppiä Siikarantaan. Soidonsuo piti jättää väliin, kun lenkki olisi venynyt liian pitkäksi. Pieni eksyminenkin sattui lenkille, kun lähdin väärää kelkkauraa pitkin eikä ranteessa ollut kompassia. Pimeässä juostessa huomasin onneksi aika nopeasti reitin kaartavan liikaa vasemmalle, joten palasin takaisin ja valitsin toisen vaihtoehdon. Se johtikin tutummille seuduille.

Pientä jäätymistä varusteissa
Perjantaina julkaisimme myös uusimman jaksomme Polkuporinoista. Tässä lyhyt kuvaus aiheesta, jonka coutsi veti: "Entinen ammattinyrkkeilijä, nykyinen yrittäjä ja TFW-valmentaja Johanna Verho avaa ajatuksien kautta omaa ajatusmaailmaansa treenaamisesta ja stressistä, sekä sen vaikutuksista elämäämme. Johanna on aito taistelija, joten aukaise verhot hänen Boxer-taistelijan maailmaan".

Johanna ja coutsi vauhdissa!

Lauantaille sovittu käynti Imatralla peruuntui, joten käytin runsaat neljä tuntia koivuklapien kantamiseen puuvajaan. Kaikki puut saatiin coutsin kanssa suojaan ja nyt niitä riittää taas pitkälle eteenpäin. Ison puukassin kanssa tämä olikin hyvä jalkatreeni.

Sunnuntaina käytiinkin sitten Jussin kanssa talven ekalla lumirymyllä. Aurinko paistoi kirkkaana koko päivän eikä tuulta ollut yhtään. Pääsimme matkaan heti yhdeksän jälkeen ja suunnitelmissa oli kierrellä Hyppykallion seutuja neljän tunnin ajan. Alue on aika pieni, mutta korkeuseroja riittää. Ja luntakin maastossa oli yli 40 senttiä. Aika meni kuin siivillä hyvässä seurassa ja syvässä hangessa. Aivan maaginen päivä.

Auringonnousu

Mehutauko autolla

Joko tää loppu?
Viikolle kertyi vajaa 16 tuntia treeniä, jossa vajaa 11 tuntia juoksua/rymyä. Ensi viikolla palataan taas vähän isommilla määrillä.

Lumitilanne Nuuksiossa

Tällä viikolla TrailRunningFinland julkaisi myös polkujuoksuprofiilin meikäläisestä. Tässä linkki.

Ei kommentteja:

Kolme viikkoa ja kohti Sinister7 kisaa

Kolme viikkoa on taas kulunut edellisestä päivityksestä. Aika on taas ollut vähän kortilla tai sanotaanko, että blogi jäänyt vähemmälle prio...