sunnuntai 10. helmikuuta 2019

Viikko 6 ja pakkasista loskaan

Kovemmat pakkaset ovat ainakin hetkeksi siirtyneet muualle ja tämä viikko on mennyt aika vetisissä keleissä. Varsinkin loppuviikosta meillä Nuuksiossa on satanut ihan silkkaa vettä ja lämpöasteita on ollut useampi. Tasan 60 sentissä käväissyt lumensyvyys Nuuksiossa on nyt parin sadepäivän jälkeen huvennut melkoisesti.

Viikon treenisuunnitelmassa oli tavoitteena 23 treenituntia. Tämä viikko oli väliviikko pitkistä treeneistä, joten viikko oli tasaista puurtamista. Lauantaille oli myös suunniteltu käynti Imatralla ja sille päivälle en juuri tunnin lenkkiä pidempää saisi mahtumaan. Loput tunnit treenattiin kasaan kuuden päivän aikana. Toisaalta menoa helpotti se, että otin perjantaina pari tuntia saldovapaata töistä, että sain myös aamulle hyvän treenin.

Viikko rakentui taas melko perinteisesti. Maanantaina fillarilla töihin ja paluumatkalla pieni lisälenkki. Lisäksi tein perjantain ekan treenin fillarilla, kun kävin noin 2,5 tunnin maastopyörälenkillä. Uusi Canyon on vielä paketissa, joten poljin edelleen vanhalla Giantin maastofillarilla. Maanataina oli vuorossa tunnin jooga ja keskiviikkona ehdin tehdä vain 30 minuutin core-treenin salilla.

Loput tunnit kertyivät juosten. Tiistaina juoksin ennen työpäivän alkua matolla vertikaalitonnin runsaassa tunnissa. Myös torstai lähti liikkeelle tunnin mattolenkillä, mutta tällä kertaa ilman nousua. Tiistaina ja keskiviikkona tuli juostua töistä kotiin runsaan 1,5 tunnin lenkit. Lauantaina kiertelin vajaan tunnin leppoisan lenkin Imatran kaduilla. Pitkästä aikaa tuntui todella hyvältä.

Iltamaisema viikolta


Torstaina, perjantaina ja sunnuntaina tuli käytyä Nuuksion poluilla. Säiden lämpenemisen takia polut ovat olleet vähän raskaammat juosta. Varsinkin sunnuntaina monet polut olivat ihanan pehmeitä ja ponnistava jalka painui kivasti lumesta läpi ja teki lenkistä varsin tehokkaan.

Lähdössä sunnuntain lenkille
Juoksu kertyi yhteensä 130km/15:20h ja fillaria 96km/5:50h ja kaikki yhteensä 22:50h.

Alkuviikosta etureidet tuntuivat aika väsyneiltä ja tukkoisilta, mutta sain ne rullaamalla melko hyvään kuntoon. Reiden sivut olivat todella kireät. Sunnuntaina lenkin jälkeen oli vielä todella hyvä 1,5 tunnin hieronta. Reidet ja pohkeet tuntuivat heti paljon paremmilta ja valmiina seuraavan viikon treeneihin. Ensi viikolla onkin vuorossa jakson kovin viikko edessä eli laitetaan pari napsua lisää ja siinä samassa on vuorossa taas yksi pidempi lenkki.

Ei kommentteja:

Kolme viikkoa ja kohti Sinister7 kisaa

Kolme viikkoa on taas kulunut edellisestä päivityksestä. Aika on taas ollut vähän kortilla tai sanotaanko, että blogi jäänyt vähemmälle prio...