sunnuntai 16. joulukuuta 2018

Viikko 50 ja perustekemistä

Alkuviikon räntäkelit ovat vaihtuneet taas pikkupakkaseen. Jostain syystä retkiluistelijat ovat kaikonneet Nuuksion järviltä. Oliskohan muualla jo paremmat ja isommat järvenselät kutsuneet luistelijoita. Parissa kohtaa kävin rannassa jäätä kokeilemassa eikä se ainakaan kovin epätasaiselta tuntunut vaikka muutama päivä sitten taivaalta satoi räntäsateen tapaista loskaa. Nyt pakkasta on ollut jo sen verran pitkään, että aika tukevalta ne tuntuvat. Aina pitää kuitenkin tietää ja tuntea ne heikommatkin kohdat järvestä.

Treenit ovat tällä viikolla menneet edelleen suunnitellusti. Tavoitteena ollut 15 tuntia tuli täyteen ja siinä oli taas sopivassa suhteessa juoksua ja fillaria. Juoksulenkit olen edelleen tehnyt poluilla ja näin hakenut vähän pehmeämpää alustaa. Tosin maa alkaa jo olla aika jäässä täällä Nuuksiossakin, joten ei se paljoa jousta tossun alla.

Maanantaina, tiistaina ja torstaina kävin fillarilla töissä. Keli on ollut kuiva nyt pikkupakkasilla, mutta toisaalta tiet ovat myös olleet paikoin aika liukkaat. Maanantaina oli joogatunti ja tiistaina ja torstaina kävin salilla tekemässä hyvät core- ja jalkatreenit.

Keskiviikkona juoksin viikon ekan lenkin, kun juoksin lounastauolla matolla kympin. Illalla kävin taas Jeren luona hierottavana. Kroppa oli vähän paremmassa kunnossa kuin viime viikolla. Ilmeisesti jalat alkaa jo vähän tottumaan juoksun aiheuttamaan iskutukseen ja muutenkin erilaiseen ärsykkeeseen kuin mitä pyöräily on tuonut. Perjantaina juoksin aamulla lyhyen lenkin matolla ja illalla lähdin töiden jälkeen vielä parin tunnin lamppulenkille Nuuksion poluille.

Lauantaina olikin kauan kaivattu vapaapäivä. Viikon treenitunnit olivat huvenneet joutuisasti ja hölkkäilin lauantaina vain vajaan 1,5 tunnin lenkin poluilla. Ilma oli pilvinen ja pakkasta muutama aste. En olisi pahoittanut mieltäni vaikka aurinko olisi näyttäytynyt. Mutta hyvä näin. Alla muutama kuva viikonlopulta.

Paikoin riitti jäätä

Ei vielä lunta maassa

Polkuporinat

Metsässä oli lähes kesäinen meininki
Sunnuntaina suuntana oli taas Nuuksion polut. Ilma näytti yhtä harmaalta kuin lauantaina, mutta kuivaahan poluilla oli. Runsas pari tuntia meni hujauksessa ja samalla tulivat täyteen viikon treenitunnit. Viikolle tuli juoksua 7h/64km ja fillaria 5,5h/110km.

Polarin uusi kello on ollut nyt käytössä pari viikkoa. Olen käyttänyt pelkästään rannesykemittausta ja aika hyvin se näyttää lukemat oikein. Tosin olen juossut sellaisia tasaisia lenkkejä, joissa syke vaihtelee enemmänkin maaston mukaan. En ole viitsinyt ottaa vanhaa mittaria vertailun vuoksi mukaan, joten pientä mututuntumaa tuossa on. Mielenkiintoinen uutuus Polar Flown puolella on ollut tuo kardiokuorman mittaus. Yritän kirjoittaa tästä jossain vaiheessa enemmän kunhan ehdin ensin saamaan siitä paremman tuntuman.
Ei kommentteja:

Kolme viikkoa ja kohti Sinister7 kisaa

Kolme viikkoa on taas kulunut edellisestä päivityksestä. Aika on taas ollut vähän kortilla tai sanotaanko, että blogi jäänyt vähemmälle prio...