sunnuntai 2. joulukuuta 2018

Viikko 48 ja Team Rynkebyn vieraana

Muutama viikko sitten Hassisen Ira oli minuun yhteydessä ja kyseli kiinnostustani lähteä mukaan Team Rynkebyn spinning treeneihin. Pienen sairastelun takia treenit siirtyivät kalenterissa eteenpäin, mutta tällä viikolla pääsin heidän mukaansa.

Treenit alkoivat lankutushaasteella, joko oli ollut koko marraskuun teemana. Ira näytti mallia miten viisi minuuttia saa menemään kevyesti lankuttaessa. Itselleni minuutit tuntuivat hidastuvan mateluvauhtiin ja jouduinkin välillä hakemaan tukea lattialta. Helpotusta toi myös pieni tauko kuvia napsiessa.


Lankuttaa lankuttaaSitten päästiinkin itse spinning-treeniin, jossa teemana oli 90 minuuttia pyörän selässä eripituisista vedoista nauttien. Sen verran olin vielä toipilaana flunssasta, että päätin ottaa pari napsua kevyemmin kuin mitä olisin normaalisti tehnyt. Mitään kadenssimittaria minulla ei ollut, joten vieruskaveri toimi hyvänä mallina.

Ehdimme treenin aikana tehdä kymmenkunta vetoa, joista viimeinen kesti muikeat 15 minuuttia. Aika kului todella nopeasti hyvän musiikin ja seuran kanssa. Eri tv-sarjojen tunnarivisa ja siitä palkintona olleet lakut veivät myös mukavasti ajatusta pois raskaasta treenistä. Tunnelma oli koko treenin ajan energinen ja kannustava. Tämän syksyn Polkuporinoiden haastatteluissa on tullut hyvin esille yhteistreenien merkitys, kun ollaan jossain tapahtumassa mukana joukkueena. Juuri tämänkaltaiset spinning-treenit saavat Team Rynkebyssä ajavat hitsautumaan yhteen kesän kohokohtaa varten.
Ohjaaja ja visailuisäntämme

Loppuvenyttelyt


No miksi kaikki tämä uurastus spinning-tunneilla pitkin talvea? Kaikella tällä on yksi kirkas tavoite ja se on varojen kerääminen vakavasti sairaille lapsille. Team Rynkebyssä on kysymys hyväntekeväisyydestä, jossa kaikki kauden mittaan kerätyt varat menevät lyhentämättömänä hyväntekeväisyyskohteille. Kaikki Suomessa kerätyt varat menevät kahdelle kohteelle, Aamu Säätiö ja Sylva ry. Aamu Säätiössä tehdään lasten syövän tutkimusta sekä kehitetään hoitoja, kun taas Sylva ry keskittyy syöpään sairastuneiden lasten, nuorten ja heidän perheiden psykososiaaliseen tukemiseen.


No mistä kaikki sitten lähtikään liikkeelle? Avataanpa vähän historiaa. Team Rynkeby - God Morgon on europpalainen hyväntekeväisyysprojekti, joka sai alkunsa kun Rynkeby Foodsin työntekijä Kunud Vilstrup päätti parantaa elintapoja, kuntoa ja tehdä asioita, joilla on merkitystä. Hän kertoi pikkujouluissa silloiselle tekniselle johtajalle ajatuksistaan fillaroida Pariisiin katsomaan Tour de Francen maaliintuloa, ja sai johtajan innostumaan ajatuksesta. Knudin aktiivisuus palkittiin, ja hän sai matkaan sponssirahaa sillä ehdolla, että saa mukaan muita pyöräilijöitä. Tämä unelma toteutui seuraavana kesänä, vuonna 2002, kun 11 pyöräilyn harrastajaa päättivät pyöräillä Pariisin tavoitteena nähdä Tour de Francen maaliintulo. Siitä projekti on jatkunut ja laajentunut ja nykyisin jo lukuisat pyöräilijät eri maista keräävät rahaa vakavasti sairaiden lasten hyväksi. Taustalla on todella tärkeä ja hyvä asia, jonka perustana on vahva arvoperusta. Alunperin tavoitteena ei ollut hyväntekeväisyysprojekti, mutta onneksi sattumien kautta siitä syntyi sellainen.

Maailmassa, jossa materiaalin sijaan tärkeät asiat nousevat isoon merkitykseen niin en epäillyt hetkeäkään, kun sain mahdollisuuden osallistua mukaan upean tiimin treeneihin. Mikä kunnia!


Team Rynkeby – God Morgon -joukkueiden kokoonpano muuttuu joka vuosi ja myös sinä voit hakea siihen mukaan. Käy katsomassa mitä kriteereitä tähän joukkoon pääseminen sisältää.

Jos olet jo buukannut ensi kesäksi jo jotain muuta voit kuitenkin osallistua tämän hyvän asian puolesta antamalla lahjoituksen esimerkiksi Iran kautta. Pienikin summa auttaa!


Ei kommentteja:

Kolme viikkoa ja kohti Sinister7 kisaa

Kolme viikkoa on taas kulunut edellisestä päivityksestä. Aika on taas ollut vähän kortilla tai sanotaanko, että blogi jäänyt vähemmälle prio...