sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Viikko 49 ja määräviikot kasassa

Viimeisten neljän viikon aikana on ollut tarkoitus saada vähän enemmän harjoitustunteja kasaan tulevaa Sysikalliota varten. Alkuperäinen tavoite oli saada viikkotunnit 18-20-24-26 eli yhteensä 88 tuntia. Kokonaistavoitteesta jäätiin lopulta noin kuusi tuntia. Ihan kohtuusuoritus, kun muutakin ohjelmaa on ollut melkoisesti.

Tällä viikolla tunteja kertyi 24,5 tuntia. Maanantaina juoksin aamulla töihin ja illalla tein puolentoista tunnin lenkin ennen kuin suuntasimme kohti PePon syyskylvöä. Siellä menikin sitten muutama tunti asialistan ollessa poikkeuksellisen työläs. Tiistaina ja torstaina kävin fillarilla töissä tehden vähän pidemmät kierrot molempiin suuntiin. Tiistaina kävin lisäksi päivällä salilla, jossa oli mm. normaalit kyykkyhypyt. Jalkakyykkyjä painoilla en nyt tehnyt lainkaan. Torstaina taas tein vielä fillaroinnin jälkeen runsaan parin tunnin lenkin Nuuksiossa.

Pehtoori tarkkana pöytäkirjan kanssa
Keskiviikkona kävin juosten töissä ja kotiin tullessa kiersin vielä järven eli noin 2,5 tuntia. Sen verran oli pimeää pätkää, että lamppu oli pakko olla mukana. Perjantaina pidin vähän kevyemmän päivän ja juoksin matolla kevyesti kiihtyvävauhtisen runsaan tunnin lenkin. Illalla kävimme kuuntelemassa Vesa-Matti Loiria Johanneksenkirkossa.


Pientä jonoa ennen konserttia
Lauantaina oltiinkin sitten porukalla juoksemassa Nuuksio Classicin reittiä läpi. Lähtö oli heti pimeän tultua eli klo 16. Mukana oli kaikkiaan kahdeksan innokasta.

Molemmilla pikkujoulut, mutta eri varusteet ja osoite
Alussa pidettiin suhteellisen rauhallista vauhtia ja puolimatkassa olimme noin kolmen tunnin jälkeen. Puolimatkassa tuli pientä pummia Suolikasjärvellä, mutta eipä siinä paljoa aikaa mennyt hukkaan. Tuli samalla nähtyä uusia paikkoja.

Suolikasjärven umppari
Loppua kohden vauhti alkoi nousta ja töitä joutui tekemään enemmän porukassa pysymiseksi. Reppuun pakatulle taukotakille ei tullut käyttöä, kun kukaan ei taukoja paljoa malttanut pitää. Lopussa jäätiin Elwoodin kanssa suosiolla ja tuli sieltä pari muutakin vielä vastaan kärjen tehtyä viimeisen nykäyksen. Että sellaiset pikkujoulut tällä kertaa. Kuviakaan ei tullut yhtään otettu, mutta videota on joitakin pätkiä. Katsotaan, jos ne saisi koostettua tässä lähiaikoina. Tässä Polarin näkemys lamppulenkistä.

Sunnuntaina kävin fillaroimassa 3,5 tuntia. Ensin oli tarkoitus käydä hakemassa MaMan rasteja, mutta pitikin käydä katsomassa yhtä käytettyä autoa, kun talossa on pientä autokuumetta. Tulin kuitenkin takaisin kotiin ihan kiltisti omalla pyörällä.

Viikolle kertyi siis 24,5 tuntia treeniä, jossa 149 kilsaa juoksua ja 163 kilsaa fillaria. Noin kolmasosa treenitunneista tuli taas fillarilla. Viimeisen neljän viikon satsi on ollut yhteensä treenitunteja himpun vaille 82, josta 55,5 h /498 km juoksua ja 25 h / 497 km fillaria. Nousumetrejä olisi pitänyt saada enemmän kasaan, niitä ei kertynyt kuin noin +8000m. Polarin mittarin mukaan palautuminen treeneistä on ollut suhteellisen nopeaa vaikka osin rasituksen puolella ollaan viimeiset neljä viikkoa mentykin. Varsinkin eilinen lenkki teki melkoisen piikin.Edellisviikon Hyppykallion harjoitus oli aika maltillinen, mutta parin viikon takainen 4,5 tunnin lenkki Nuuksiossa oli taas rasitustasoltaan huomattava.

Ensi viikolla on tarkoitus pudottaa määriä selkeästi ja antaa kropalle vähän aikaa palautua. Aikaa Sysikallioon on nyt kolme viikkoa.

Alla vielä kauden 2014 Buff Trail Tourin koostevideo:


Ei kommentteja:

Talven 2023 hiihtoretket

 Tämä talvi on ollut hieman poikkeuksellinen hiihtojen suhteen. Kun edelliset hyvälumiset talvet ovat menneet perinteisesti juoksun merkeiss...