sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

MetsässäMenneen viikon treenit on tullut tehtyä metsässä ja poluilla. Suunniteltu yösuunnistusharjoitus jäi kuitenkin tekemättä. Keli on ollut vaihteleva ja välillä on ollut ihan lämpimiäkin jaksoja. Kun viime viikolla sadetta kertyi noin 38 milliä niin tällä viikolla ei ole satanut kuin 10.

Maanantaina juoksin aamulla töihin. Juoksu kulki mukavasti vaikka repussa oli vähän enemmän painoa. Loppumatkasta näin vielä Arton, joka oli fillarilla matkalla töihin. Juteltiin siinä parin kilsan ajan. Illalla käytiin syömässä juhlan kunniaksi. Tiistaina olin vaihteeksi autolla töissä ja illalla kävin kääntymässä Kattilassa. Runsas parituntinen meni mukavassa säässä. Keskiviikkona kävin fillarilla töissä, peruslenkkiä.

Torstainakin olin fillarilla töissä, mutta kotimatkalla poikkesin Karhusuolla Länsirasteilla suunnistamassa 9 kilsan radan. Tarkoitus oli nyt kuivalla kelillä kokeilla uudestaan suunnistuslaseja, mutta hikinauha oli taas jäänyt kotiin ja eihän siitä sitten tullut mitään. Lasit kulkivat pään päällä, mutta onneksi mukana oli luuppikompassi, että kartanluku helpottui edes vähän. Maasto oli todella vaativaa, kun korkeuseroja riitti ja kaatuneita puita tuntui olevan normaalia enemmän. Juoksu kuitenkin kulki mukavasti. Suunnistuksen suhteen riittää vielä töitä, kun taas tuli pari useamman minuutin pummia. Ensimmäinen pummi sattui jyrkässä rinteessä, kun en malttanut mennä tarpeeksi alas. Pienen vauhtilenkin jälkeen takaisin samaan paikkaan ja tällä kertaa tarpeeksi pitkälle alas rinnettä ja rasti löytyi. Toinen pummi oli hankalampi, kun olin kyllä oikealla paikalla, mutta rasti oli suhteellisen piilossa katajan juuressa. Vasta pienen pyörimisen jälkeen huomasin rastin. Maalissa järjestäjät veivät vielä kartan seuraaville metsäänlähtijöille, kun eivät olleet osanneet varautua näin suureen suunnistajamäärään. Harmin paikka, koska sitä karttaa itselläni ei vielä ollutkaan.

Perjantaina pidin välipäivän. Illalla piti nurmikko ajaa, kun sekin kasvaa näin alkukesästä hurjaa vauhtia. Alla kuva pihallamme olevan Rodorendro -pensaan kukasta. Nyt on sen parasta kukinta-aikaa.Lauantaina kävin aamulla Nuuksiossa puolentoista tunnin lenkillä. Lisäksi lyhyt kuntopiiri. Iltapäivällä lähdin Perniöön Suomi-Juoksun talkoisiin. Ennen kisaa ei paljoa hommia ollutkaan, mutta kisan aikana tuli taas seisottua viisi tuntia tienristeyksessä ohjaamassa liikennettä ja juoksijoita. Vettä tihutti ensimmäiset tunnit ja tuultakin riitti. Välillä joutui tekemään lyhyitä juoksupyrähdyksiä pysyäkseen lämpimänä. Kotiin lähdin puolen yön jälkeen ja kotona tarkoitus oli lähteä tekemään yösuunnistusharjoitus. En kuitenkaan sitten lähtenyt vaan menin suoraan nukkumaan, kun aamuksi kello oli laitettu aikaisin soimaan.

Aika vähille jäi yöunet, kun seuraavana aamuna oli tarkoitus olla mukana ensimmäisellä Nuuksio Classicin yhteislenkillä. Yhteensä neljän yhteislenkin aikana on tarkoitus käydä koko reitti läpi. Itse kisa on syyskuun alussa, jonne olemme Jussin kanssa menossa. Aloitin oman lenkkini kotoa ja kokoontumispaikalla Siikarannassa olin runsaan puolen tunnin kuluttua. Yhteislenkille lähti kaikkiaan mukaan 22 henkeä, eli paljon oli väkeä mukana heti ekalla kerralla. Suurin osa reitistä oli tuttuja polkuja ja lähes kaikki pätkät on joskus tullut juostua. Kiva oli kuitenkin juosta niitä pitkästä aikaa uudestaan. Ihan lopussa Soidinsuon jälkeen oli polkupätkiä, joilla en aikaisemmin ole ollut. Väki oli aika eritasoista ja välillä pysähdyttiin ja keräämään porukkaa kasaan tai kuuntelemaan järjestävän tahon ohjeita reitistä. Keli oli lopulta oikein miellyttävä. Itse olin laittanut vähän liikaa vaatetta päälle ja takin sainkin jättää lähtöpaikalle odottamaan paluuta. Siitä sitten vielä juosten kotiin ja kotona mittarissa näytti lukemat 24,5 km. Siitä siis vielä naapurimäelle ja takas niin saatiin lopuksi tasalukema. Aikaa meni taukoineen hiukan vajaa kolme tuntia. Alla kartta tänään juoksemastamme reitistä.


Viikolle kertyi mukavasti vajaa 13 tuntia treeniä, josta 8 tuntia juoksua, runsas 2,5 tuntia fillaria ja 1.45 suunnistusta sekä kuntopiirit.

Ensi viikolla onkin sitten Valio-Jukola viikonloppuna, jossa tämän hetkisen suunnitelman mukaan on tarjolla kolmas osuus. Mutta sitä ennen taitaa olla pitkä lenkki tiedossa...

Ei kommentteja:

Viikko 6 ja pakkasista loskaan

Kovemmat pakkaset ovat ainakin hetkeksi siirtyneet muualle ja tämä viikko on mennyt aika vetisissä keleissä. Varsinkin loppuviikosta meillä...