sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Ja kesä meni

Just viime viikolla tuli hehkutettua kesää ja tällä viikolla ollaankin sitten oltu ihan erilaisessa säässä. Lämpötila on kivunnut juuri ja juuri yli kymmenen asteen ja kova tuuli on puhaltanut koko viikon. Aamulämpötilat ovat olleet alimmillaan kolmen asteen kieppeillä, joten aamulla on saanut pukea vaatetta päälle oikein kunnolla. Vettäkin on satanut useampana päivänä. Myös tuleva viikko näyttää aika kylmälle.

Harjoitusviikko alkoi taas maanantaina iltarasteilta. Tai ensin tuli ajettua aamulla fillarilla töihin ja siitä sitten töiden jälkeen autokyydillä Luukkiin. Fillari kulki automatkan takakontissa. Luukissa oli tarjolla 12 kilsan rata kuten viime viikolla, joten eihän sitä lyhyemmällekään radalle voi näin ennen Jukolaa mennä. Keli oli sateinen ja lämpötila jossain kymmenen tienoilla. Suunnistus kulki tällä kertaa paremmin kuin viimeksi vaikka parilla rastilla tuli useamman minuutin pummit. Varmaankin kylmän ja sateisen kelin ansiosta jaksoin juosta nyt paljon paremmin kuin viimeksi eikä suunnistaessa tullut edes niin kova jano kuin viikko sitten. Aikaa reitillä meni 1.58, joka on yli 20 minsaa nopeammin kuin viikko sitten vastaavan pituisella radalla. Ihan mukava tulos tällä harjoittelulla. Aika epätasaisia suorituksia nämä kuitenkin ovat, joten harjoitusta vaaditaan vielä paljon lisää. Luukista poljin vielä fillarilla runsaan tunnin kotiin. Onneksi oli hanskat mukana. Muuten olisi sormet jäätyneet kotimatkalla.

Tiistaina ja keskiviikkona juoksin peruslenkit töistä kotiin. Eipä kummeempaa kuin puolitoista tuntia peruslenkkiä. Torstaina olin fillarilla töissä. Fillaroitiin aamulla Jussin kanssa yhdessä ja suunniteltiin tulevaa seikkailua kesällä. Vauhtia riitti aamulla kuten aina Jussin kanssa. Kotiin tulinkin vähän rauhallisemmin.

Perjantai ja lauantai olivat välipäiviä ja seuraava lenkki tehtiinkin vasta sunnuntaina. Keli oli edelleen sateinen ja kolea. Kaksi viikkoa sitten juoksin metsäpoluilla ilman paitaa pelkät sortsit jalassa, mutta nyt oli päällä pitkähihainen paita ja takki sekä pitkät housut. Eli se siitä kesästä. Toivottavasti se kuitenkin vielä sieltä tulee.

Viikolle kertyi yhteensä vajaa 10 tuntia treeniä, jossa 4,5 tuntia juoksua, kolme fillaria ja pari tuntia suunnistusta.

Ensi viikon lauantai menee Perniössä Suomi-Juoksun talkoissa. Tarkoitus olisi kuitenkin ehtiä saamaan viikolle pari suunnistusharjoitusta, joista toinen yöharjoitus. Saa nähdä tuleeko siitä mitään, kun tähän aikaan vuodesta pitää valvoa niin myöhään päästäkseen pimeän aikaan metsään. Huomiset iltarastit taas jäävät väliin, kun ohjelmassa on 17-vuotishääpäivä. Se tarkoittaakin sitä, että lenkki pitää hoitaa pois alta heti aamulla.

Ei kommentteja:

Viikko 6 ja pakkasista loskaan

Kovemmat pakkaset ovat ainakin hetkeksi siirtyneet muualle ja tämä viikko on mennyt aika vetisissä keleissä. Varsinkin loppuviikosta meillä...