maanantai 3. toukokuuta 2010

Viimeinen määräviikko kasassa

Nyt on viimeinenkin määräviikko tulevaa kilpailua varten viety läpi. Koko viikko rakentui kahden pitkän harjoituksen ympärille muiden harjoitusten toimiessa palauttavina harjoitteina. Lisäksi olin jättänyt kaiken pyöräilyn ja muut harjoitusmuodot pois ja keskityin ainoastaan juoksemiseen.
Varmistaakseni palautumisen edellisen lauantain Hiekkaharjun 6h treenistä tein alkuviikolla vielä lyhyttä harjoitusta. Maanantaina juoksin ainoastaan töistä kotiin vajaat puolitoista tuntia ja illalla pientä voimatreeniä lapion heiluttelun muodossa. Juoksu tuntui alussa aika raskaalle, mutta loppua kohden alkoi meno maistua. Tiistaina juoksin sekä töihin että takas. Nyt juoksu tuntui jo huomattavasti helpommalle. Illalla edelleen lapiohommia. Tiistaina näin muuten kevään ensimmäiset valkovuokot. Keskiviikkona juoksin töistä kotiin mutkan kautta, aikaa vajaat 2,5 tuntia.

Torstaina oli vuorossa ensimmäinen pidempi lenkki, kun töiden jälkeen coachi heitti minut Pirttimäkeen, josta juoksin Montrail reittiä kotiin. Aikaa meni runsas viisi tuntia. Reitti oli hyvässä kunnossa ja tossut pysyivät yllättävän kuivina koko reissun. Torstain pitkä lenkki tuntui vielä perjantaina, kun juoksin runsaan puolitoista tuntia metsässä. Illaksi suunniteltu kuntopiiri jäikin väliin sohvan käysessä liian houkuttelevaksi.
Lauantaina juoksin runsaat kaksi tuntia edelleen metsässä, mutta nyt oli jo hyvin palautunut olo. En kuitenkaan tehnyt sen kummempaa hommaa enää lauantaina vaan keräilin voimia seuraavalle päivälle.

Sunnuntaina olikin vuorossa viikon toinen pitkä lenkki. Lähdin aamulla yhdeksän aikaan liikkelle tarkoituksena kiertää koti-Montrail. Jussi tuli Veikkolasta mukaan alkupätkälle aina Takalan laavulle asti. Hieman ennen Salmeen tuloa oli metso parkkeerannut keskelle ulkoilureittiä ja sillä näytti olevan omat soidinmenot kesken. Otin kamerakännykällä pari kuvaa ja videota (joka epäonnistui) ja kohta huomasin tulleeni liian lähelle metsoa, jolloin se lähti juoksemaan kohti. Eipä ollut muita vaihtoehtoja kuin ottaa pieni spurtti ja karistaa metso kannoilta. Tämän jälkeen kiersin metsän kautta takaisin ulkoilureitille ja jatkoin matkaani.Salmessa pidin vain lyhyen juomatauon, josta matka jatkui Rinnekodin suuntaan. Vielä aamulla taivaalla olleet uhkaavat sadepilvet alkoivat väistyä ja aurinko lämmitti oikein mukavasti aina välillä. Luukissa pidin normaaliin tapaan tauon, jonka aikana munkki ja cokis saivat kyytiä kahvilan puolella. Lisäksi täytin juomarepun uudella juomalla. Pirttimäkeen tullessani join suoraan vesipisteestä vettä enkä täyttänyt lainkaan juomareppua. Tämä osoittautui myöhemmin virheeksi, kun Solvallassa ja Haukkalammella ei vesipisteet olleet lainkaan auki. Haukkalammen vesipiste oli poikkeuksellisesti hajonnut edellisenä perjantaina ja korjaus oli tiedossa vasta alkuviikosta. Onneksi Haukkalammelta ei ole matkaa kotiin kuin vajaa tunnin siivu ja äärimmäisessä hädässä paikallisista järvistä ja puroista voi vettä juoda turvallisin mielin. Varsinkin nyt alkukesästä. Aikaa sunnuntain ulkoiluun meni taukoineen vajaat seitsemän ja puoli tuntia.

Viikon harjoitukset yhteensä vajaat 24 tuntia ja juoksukilsoja 228 km. Tästä eteenpäin aloitetaan keventelyt ja tälle viikolle onkin suunnitelmissa noin 12 tuntia ulkoilua.

2 kommenttia:

eka kirjoitti...

Hyvältä kuulostaa! Mielenkiinnolla seurataan, mitä tuleman pitää. Tsemppiä!

StanleyPark kirjoitti...

Moi Eka,
kiitos tsemppauksista. Viikon päästä ollaan viisaampia ;-)

Viikko 19 ja treenileiri Barkley-maastoissa

Olipa hieno viikko kaiken kaikkiaan. Viisi täyttä treenipäivää Barkley Marathonin maisemissa Frozen Head State Parkissa. Alla pientä tarina...