keskiviikko 26. toukokuuta 2010

Surgéres 48h, Ranska

Kauden toinen päätavoite oli asetettu toukokuun lopulle Ranskassa juostavaan Surgéresin 48h kilpailuun. Harjoittelu on sujunut melko hyvin ja suunnitelmien mukaan, joten tavoitteet ovat korkeat. Ainut huolenaihe on kilpailuun ennustettu kova helle.

Lähdemme Ranskaan keskiviikkona, eli pari päivää ennen kisan alkua. Ensin lento Pariisiin ja siitä junalla Surgéresiin. Junamatka kestää lähes saman kuin lentokonekin. Perillä eteemme avautuu pieni, vain noin 6000 asukkaan, idyllinen maalaiskylä.Kaupungilla ohitamme myös turisti-infon, jonka ikkunassa on kaikkien kilpailijoiden esittelut.Iltapäivällä käyn kiertämässä puolen tunnin lenkin kaupungilla ja samalla vilkaisen kisapaikkaa. Pari kierrosta hiekkakentän ympäri antaa hyvän fiiliksen radasta. Kaikille juoksijoille on tuotu paikalle myös omat matkailuvaunut, joiden kyljessä on kyseisen juoksijan kuva. Tunnelma nousee entisestään.

Kisaa edeltävänä iltana on kaupungilla järjestetty tapahtuma, jossa kaikki kilpailijat esitellään ja kansallislauluja soitellaan. Tarjolla on myös kakkua ja virvokkeita. Tämän jälkeen seuraa yhteinen illallinen kylän toisessa hotellissa, jossa puolet juoksijoista on majoittuneet. Keskustelu on rentoa vaikka huomenna edessä on kaikkien odottama kilpailu. Suomalaisina saamme hyvän vastaanoton, kaikki tuntevat Seppo Leinosen ja hänen mainitseminen onkin kovaa valuuttaa ulkomailla.Pitkät, lähes 10 tunnin mittaiset, yöunet antavat keholle mukavasti lepoa. Nautimme runsaan ranskalaisen aamiaisen ja pakkamme tavaramme kohti kisapaikkaa. Saamme Said Kahlalta kyydin kisapaikalle ja vielä läheiseen supermarkettiin, josta haemme viimeisiä eväitä kisaa varten. Said on tuttumme jo viime vuoden Sakurasta.

Loppupäivä menee vaunussa leipäillessä ja lämpötilaa ihmetellessä. Kova tuuli puhaltaa kentän pituussuunnassa ja nostaa hiekkakentän pinnasta kuivaa hiekka ja pölyä. Se tunkeutuu joka paikkaan. Aurinkovoiteesta tahmea iho on hetkessä hiekan peittämä. Järjestäjät levittävät lapioilla pari autonlavallista uutta hiekkaa kentän pintaan tasoittaen suurimmat epätasaisuudet.Runsas tuntia ennen kisan alkua alkaa paikalla tapahtua ensin joukko lapsia juoksee kenttää ympäri jonkin pienimuotoisen kisan merkeissä (48 minuuttia). Se onkin hyvä, koska näin tuo äsken levitetty hiekka tamppaantuu kantän pintaa. Kohta on vuorossa juoksijoiden esittelyt kansallislauluinen. Tunnelma on erittäin hieno joskin jo hieman jännittynyt.Kello 16 kisa lähtee käyntiin.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hotel Kalamaki Beach Team onnittelee viela kerran!

terv. SHU, Juki ja corner

Mara.S kirjoitti...

Onnittelut PE:stä.
Olen etuoikeutettu, että olemme kavereita.

-J- kirjoitti...

Onnittelut vielä tätäkin kautta! Lisää raporttia nyt ja vähän äkkiä, ei jaksa odottaa ;)

Viikko 19 ja treenileiri Barkley-maastoissa

Olipa hieno viikko kaiken kaikkiaan. Viisi täyttä treenipäivää Barkley Marathonin maisemissa Frozen Head State Parkissa. Alla pientä tarina...