sunnuntai 16. toukokuuta 2010

Kesä tuli

Vielä alkuviikosta lenkillä piti olla lämpimät alusvatteet, pipot ja hanskat, mutta jo keskiviikkona keli muuttui ja torstaina oli vuoden eka ulkolenkki, joka tuli juostua lyhyillä juoksuhousuilla. Perjantaina mentiin jo ilman paitaa. Näin nopeasti en muista lämpötilan muuttuneen kevään aikana. Sen jälkeen onkin mittari näytänyt yli 15 astetta jo aamulla herätessä. Mahtavaa näin pitkän ja kylmän talven jälkeen.
Myös luonnossa on tapahtunut valtava harppaus. Edellisen viikon lauantaina kuulin käen kukkuvan ensimmäistä kertaa, mutta tällä viikolla on käen ääntelyä kuulut jatkuvasti. Ensimmäinen vaskikäärmekin tuli metsälenkillä vastaan. Viimeisenä todisteena kesästä oli sunnuntaina näkemäni ensimmäiset pääskyset. Myös lehtipuiden siitepölyä on ilmassa runsaasti. Sen huomaakin hyvin lenkeillä, kun lopussa lyhyiden vetojen yhteydessä hengitys vaan pihisee, kun ei oikein ilma meinaa kulkea keuhkoihin asti. Lyhyet sadekuurot onneksi helpottavat ja puhdistavat ilma.

Treenien osalta viikko oli ok. Lyhyttä lenkkiä kuutena päivänä ja kerran hierojalla. Lisäksi kevyttä kuntopiiriä. Yhteensä aikaa meni 7,5 tuntia, jossa juoksua 63 km. Tulevalla viikolla tehdään maanantaina ja torstaina vielä lyhyet lenkit. Sitten saakin riittää, kaikki alkaa olla valmista. Kisa alkaa perjantaina klo 16 paikallista aikaa.

Sääennuste Surgèresiin lupaa aurinkoista ja 24-28 astetta lämmintä. Yöllä asteita siinä 15 asteen ympärillä. Eli melko lämmintä on luvassa, mikäli tuo tulee pitämään paikkaansa. Tilauksessa olisi kuitenkin hieman viileämpää keliä.

Ei kommentteja:

Viikko 19 ja treenileiri Barkley-maastoissa

Olipa hieno viikko kaiken kaikkiaan. Viisi täyttä treenipäivää Barkley Marathonin maisemissa Frozen Head State Parkissa. Alla pientä tarina...