maanantai 10. toukokuuta 2010

Tokavika

Toiseksi viimeinen harjoitusviikko meni lähes vanhan kaavan mukaan. Viikolle tuli yhteensä seitsemän juoksulenkkiä ja pari kuntopiiriharjoitusta. Lenkkien pituudet oli lyhentyneet huomattavasti pisimpien lenkkien ollessa runsaan parin tunnin luokkaa. Tällä viikolla on lenkkien lopussa tullut tehnyt muutama lyhyt veto vähän uuden ärsykkeen saamiseksi lihaksiin. Myös lauantainen metsälenkki oli normaalia reippaampi. Viikon treenitunnit yhteensä runsaat 12 tuntia, jossa 118 km juoksua.

Juhan luona kävin tiistaina hierottavana ja analyysi oli aika selvä. Kotihoidot ovat selvästi auttaneet ja edes lonkat eivät ole pahasti jumissa. Tulevalla viikolla käyn Juhalla vielä kerran ja sitten ollaankin valmiita. Treenien osalta tuleva viikko jää sinne kahdeksan tunnin lukemiin. Juoksukilometrit tippuu noin runsaaseen puoleen tästä viikosta ja mukana on pari treeniä fillarilla sekä ne pakolliset kuntopiirit. Reippaita lenkkejä ei ole tarkoitus enää tehdä tässä vaiheessa, mutta noita lyhyitä vetoja muiden lenkkien lomassa tullaan jatkamaan.

Noilla Mizunon tossuilla on nyt tullut juosta asfalttilenkkejä n. 150 km viimeisen kolmen viikon aikana. Tämän pohjalta voi vain kehua tätä tossua. Kantapäässä on erittäin hyvä vaimennus ja päkiän kohdalta tossu on aika ohut, joka tekee siitä melko rullaavan. Tossun päällikangas on todella pehmeä ja laittaessa tossuja jalkaan tuntuu melkein kuin vetäisi sukkia jalkaan. Muuten Mizunon tossu muistuttaa Niken Vomeroa, mutta siitä puuttuu tuo ikävä "kupla" päkiän kohdalta. Tuo Vomerossa oleva kupla esti käytännössä meikäläisen juoksut Vomerolla. Sen verran hyvältä tuo Mizuno tuntuu, että piti käydä ostamassa vielä toinen pari samaa mallia. Nämä tossut lähtevät mukaan Ranskaan.

2 kommenttia:

corner kirjoitti...

Asiallisen tuntuista treeniä, tuolta pohjalta on hyvä lähteä kohti Ranskaa. Varsinkin kun juuri saatiin hyviä mallisuorituksia siitä miten ranskanmaalla kuuluu juosta: henk.koht. ennätys JA Suomen ennätys ovat asialliset tuliaiset Suomeen palatessa!

StanleyPark kirjoitti...

Moi corner,
maajoukkueen esitys MM-kisoilla oli sellaista luokkaa, että se inspiroi varmasti kaikkia juoksijoita.
Treenit on menneet ok vaikka maaliskuussa oli pientä ongelmaa parin flunssan kanssa ja harjoitusohjelma ei tuolloin ihan toteutunut. Loppuosa kuitenkin suunnitelman mukainen. Ja kyllä tavoite on oman henkilökohtainen ennätys.

Viikko 27 ja vähän uutta

Tälle viikolle oli luvassa pientä uutta juttua, kun ainakin parin vuoden takainen haave alkoi käytännössä saamaan muotoaan. Kyseessä on sii...