sunnuntai 3. tammikuuta 2010

Viikko 53 ja uusi vuosi

Kelit vaan kovenee mentäessä kohti viimeisiä harjoitusviikkoja. Alkuviikosta tuli melkoisesti lunta ja loppuviikosta on pakkasta riittänyt talven pakkasennätyksen verran. Tänään sunnuntaina näyttä mittari aamulla ensimmäistä kertaa yli kahdenkymmenen pakkasasteen. Eipä ole auttanut muuta kuin lisätä vaan enemmän vaatetta ja eilisellä pitkällä lenkillä kävinkin puolessa matkassa välillä kotona vaihtamassa uuden kuivan vaatekerran. Se auttoi jonkin verran vaikka taas tuli huomattua, ettei paljoa yli kuuden tunnin pysty yhtäjaksoisesti ulkona näillä pakkasilla liikkumaan. Energiat tahtoo loppua kesken ja pelkästään lämpimänä pysyminen on jo melko työlästä. Ehkä tässä olisi hyvä ottaa joku pakkasraja käyttöön ja siirtyä tarvittaessa sisätiloihin. Tai sitten pitää vaan tehdä pari lyhyempää lenkkiä päivässä.

Tällä viikolla on pilvettömien öiden ansiosta täysikuu näkynyt oikein komeasti. Tässä eilen otettu kuva kuustaTällä viikolla tuli ohjelma kuitenkin vedettyä kaikesta huolimatta läpi. Lauantaille suunnittelemamme Sipoon korpijuoksun olimme sopineet siirtävämme jonnekin myöhempään ajankohtaan. Alkuviikosta tein lyhyttä työmatkalenkkeilyä maanantaista keskiviikkoon ja loppuviikosta sitten yhden pidemmän lenkin päivässä. Siitä kertyi yhteensä kymmenen juoksutreeniä. Lauantaina juoksin Siikajärveä ympäri käytännössä koko valoisan ajan, kun lumitilanteen takia ei metsään ollut mitään asiaa. Matka on seitsemän kilometriä per kierros. Se on melko mukava matka ja itse reittikin on sopivan vaihteleva. Siihen sattuu pari jyrkempää ylämäkeä, jotka ylöskävelemällä rauhoittaa hyvin menoa. Aikaa kului kuusi ja puoli tuntia. Muut loppuviikon treenit oli puolentoista ja kahden ja puolen tunnin mittaisia. Harjoitustunteja kertyi yhteensä 23.40h , jossa juoksua 222km.Tulevalla viikolla lisätään hieman vielä määriä ja nautitaan ulkoilusta. Keskiviikkona onkin sitten se odotettu Loppiaisrogaining. Metsässä voisi helpointa olla edetä suksilla tai lumikengillä, mutta saa nähdä mihin keskiviikkona päädytään. Ehkä me yritetään mennään vaan mahdollisimman paljon teitä pitkin ja toivoa ettei rastit ole kaukana teistä. Hauskaa on kuitenkin luvassa. Pitääkin ottaa kamera mukaan.

3 kommenttia:

Hietsu kirjoitti...

Tekemisen meininkiä monenmoisessa kelissä! Täysikuujuoksuissa on tunnelmaa. Viikkojen 52 ja 53 juoksumääräsi kelpaisivat jopa Mustalalle.

StanleyPark kirjoitti...

Suomen nopein on vielä omilla lukemillaan.

Santta kirjoitti...

Hyvät viikkokilsat sulla ollut.

Tsemppiä keskiviikon seikkailuun!

Viikko 27 ja vähän uutta

Tälle viikolle oli luvassa pientä uutta juttua, kun ainakin parin vuoden takainen haave alkoi käytännössä saamaan muotoaan. Kyseessä on sii...