maanantai 11. tammikuuta 2010

Viikko 1 + rogaining jälkihöyryjä

Reittisuunnitelma on rogainingissa kaiken a ja o. Ilman kunnollista suunnitelmaa ei ole mahdollista saada parasta suoritusta aikaan. Yhden harjoituksen kokemuksella voi sanoa, että nämä lyhyemmät matkat kannattaisi tehdä ilman, että palaa välillä kisakeskukseen. Ilmeisesti muut kärkipään joukkueet tekivät vain yhden lenkin. Toki nyt oli varmuus lamppujen akkujen toimimisesta, kun ne oli jätetty lämpimään mökkiin loppureittiä varten. Eikä se lämmin mehukaan pahaa tehnyt siihen asti nautitun jääsohjo-dexalin sijasta. Joka tapauksessa tuo jälkimmäinen puolikas edestakaisin samaa reittiä ei ollut ihan parasta A-luokkaa.

Toinen asia, johon olisi pitänyt kiinnittää enemmän huomiota oli se, että vesisäiliön letku jäätyy näillä pakkasilla. Olin varannut matkaan normaalin juomarepun sijasta hieman isomman repun siltä varalta, että mukana olisi pitänyt kantaa varatossuja. Aristelin hieman viimeisten viikkojen aikana vihoitellutta jalkaterää ja olin varautunut kantamaan mukanani varatossuja mahdollisen vaihtotarpeen takia. Tossujen vaihtoon ei lopulta ollut tarvetta, mutta ongelma isomman repun kanssa oli se, ettei se mahtunut takin alle, joka taas johti juomaletkun jäätymiseen. Nesteen nauttiminen vaatikin joka kerta reilun pysähdyksen ja repun ottamista pois selästä.

Muuten ensimmäinen rogaining tapahtuma sujui hyvin. Etukäteen sovittu rauhallinen vauhti piti hyvin ensimmäisen lenkin aikana, mutta toisella lenkillä hakiessamme rasteja teitä pitkin vähän pidemmän matkan takaa, nousivat sykkeet ehkä hieman liian korkeiksi. Eipä tuo kuitenkaan haitannut, olo tuntui vahvalta koko lenkin ajan.

Muuten viikko sujui vähän kaksijakoisesti. Viikon tavoite harjoitustuntien suhteen tuli täyteen tai jopa hieman ylittyi, mutta laiskana lenkkeilijänä en jaksanut edelleenkään tehdä kuin yhden lenkin päivässä. Jotenkin töissä ollessaan saa helpommin tehtyä aamulla ja illalla lenkit, mutta vapaalla ollessa tämä ei tunnu onnistuvan. Tämä tarkoitti käytännössä lenkkien pituuksien kasvamista. Olin Loppiaisviikolla vain maanantain töissä ja loppuviikon pidin vapaata. Tämä helpotti pitkien lenkkien tekemistä, mutta pienensi lenkkien lukumäärää.

Maanantaina juoksin aamulla töihin, mutta illalla en kaupassakäynnin jälkeen jaksanut juosta kotiin. Tiistaina paikkailin maanantaina lyhyeksi jäänyttä lenkkiä neljän tunnin lenkillä vaikka tarkoitus oli ottaa rennosti ja säästellä keskiviikon rogainingiin. Keskiviikkona nautiskeltiin runsaat 7,5h Nuuksion metsissä rasteja hakien. Alustavien tulosten perusteella oltiin Tommin kanssa kolmansia, mutta pisteissä jäätiin melkein 20 pistettä voittajille. Torstaina oli muuta ohjelmaa sen verran paljon, että aamulla tehty lenkki jäi puolentoista tunnin mittaiseksi. Perjantaina juoksin taas runsaan neljän tunnin lenkin ja lauantaina kahden ja puolen tunnin lenkin. Lauantaina juoksu tuntui todella helponoloiselta yhden kevyemmän päivän jälkeen. Sunnuntaina tein viikon viimeisen pidemmän lenkin juosten runsaan viiden tunnin lenkin edelleen samoissa Nuuksion maastoissa. Viikon harjoitustunnit yhteensä 27.18h, joiden aikana juoksukilsoja 226km. Kilometrit ei paljoa lisääntyneet viime viikosta vaikka tunteja tuli lisää. Tämä johtuu pitkälti juoksun keskittymisestä lumisille metsäpoluille ja rogainingista, jossa vauhti ei ollut normaalia juoksuvauhtia.Pakkasta oli koko viikon viidentoista ja kahdenkymmenen välillä. Nuuksion ulkoilureitit oli tamppaantuneet siten, että loppuviikosta suht juostavia reittejä oli noin 13km verran. Kattilasta pohjoiseen ei ollut kulkenut kuin yksi hiihtäjä, joten sitä reittiä en lähtenyt edes kokeilemaan. Rogainingissa käymättä jääneet rastit jäivät edelleen käymättä vaikka sekin oli suunnitelmissa.

Tulevalla viikolla rauhoitetaan vähän menoa ja palataan normaalirytmiin. Kisaan on nyt vajaat kolme viikkoa.

Ei kommentteja:

Viikko 19 ja treenileiri Barkley-maastoissa

Olipa hieno viikko kaiken kaikkiaan. Viisi täyttä treenipäivää Barkley Marathonin maisemissa Frozen Head State Parkissa. Alla pientä tarina...