tiistai 17. helmikuuta 2015

Viikko 7 ja ravitsemusluento Tampereella

Viime viikon raportointi on vähän myöhässä, mutta kuten edellisellä kerralla varoittelin, niin ohjelmaa on juuri nyt aika paljon kalenterissa.

Sen suurempaa raportointia ei nyt treenien osalta tarvitakaan. Aika perustekemistä oli nimittäin koko viikko ihan sitten viikonloppua lukuun ottamatta. Työmatkafillarointia tuli tehtyä kolmena päivänä, joista kahtena päivänä vähän normaalia pidemmät lenkurat. Maanantaina oli taas jooga ja ensimmäisen kerran tehtiin liikkeet pitkälti kokonaisina sarjoina. Olipa muuten hyvä treeni. Tiistaina oltiin taas salilla ja lisättiin hyppysarjojen määrää. Tämän takia keskiviikko ja torstai meni taas vähän kipeiden jalkalihasten kanssa. Erityisesti etureiden yläosa otti vähän itseensä.

Keskiviikkona juoksin töistä kotiin. Jalassa oli uudet Sysikalliosta saadut Inov-8 Oroc280 nastarit.


Nastat tuntuivat silmätuntumalta aika pieniltä, mutta jäällä pito oli kuitenkin huomattavan hyvä. Verrattuna Salomonin nastariin Inovin pohja oli melko notkea, siinä varmaan yksi suurimpia eroja. Juoksu kulki vähän normaalia nopeammin ja tiet olivat jo hyvin sulaneet jäistä.

Perjantaina muiden hommien välissä juoksin kolme varttia matolla kympin kulmalla. Ihan perustekemistä ja noin lyhyellä lenkillä ei vielä tuntunut sen enempää vaikka vauhti oli vähän normia parempi.
 
Viikonloppu meni Tampereella Prof. Pertti Mustajoen ravitsemusluennolla. Osa asioista oli hyvää kertausta muihin ravitsemusopintoihin, mutta paljon tuli myös uutta tietoa.


Lauantain luennon jälkeen kävimme pikaisesti Pispalan portailla tekemässä muutaman nousun. Portaat olivat todella liukkaassa kunnossa, mutta nastarilla homma onnistui hyvin.


Sunnuntaina ei tullut tehtyä sen enempää liikuntaa. Päivä meni edelleen Pertin luentoa kuunnellen. Keli tosin olisi ollut paras mahdollinen talvilajien harrastamiseen. Viikolle kertyi yhteensä runsaat 10 tuntia liikuntaa, jossa pääosa pyöräilyä.

Ensi viikosta lähtien (siis tästä viikosta eli viikosta 8) olisi tarkoitus aloittaa reenit Karhunkierrosta ja muita vuoden kohokohtia varten. Eka viikko voi vielä olla vähän haasteellinen, kun viikonloppu menee E24 huollossa. Peter B. on tulossa juoksemaan Espooseen ja ollaan coachin kanssa huoltamassa häntä. Hieno mutta raskas viikonloppu tiedossa. Toisaalta paikalla on paljon ystäviä, joita on taas pitkästä aikaa hauska nähdä.

Tällä viikolla ultrajuoksukin ylitti uutiskynnyksen. Valitettavasti vaan liitettynä kannabiksen käyttöön. Tästä onkin riittänyt kommentteja kaikilta muka-ystäviltä.

Ruotsin Jonas Buudilla tuntuu olevan harmillisia ongelmia rasitusmurtuman muodossa. Toivottavasti moninkertainen arvokisamitalisti kuntoutuu pian. Satasen MM-kisat näyttäisivät IAU:n sivujen mukaan olevan syyskuun puolivälissä.

Viime perjantaina Samban polkupojat kävivät kuittaamassa Icebug Winter cupin joukkuekisan voiton ylivoimaisesti.
Samban voittajajoukkue: Henri, Antti, Miikka-Pekka ja Tuomo
 

Ei kommentteja:

Viikko 6 ja pakkasista loskaan

Kovemmat pakkaset ovat ainakin hetkeksi siirtyneet muualle ja tämä viikko on mennyt aika vetisissä keleissä. Varsinkin loppuviikosta meillä...