maanantai 9. helmikuuta 2015

Viikko 6 ja Karhunkierros-simulaatio

Lumisateet jatkuivat viikonlopun yli vielä maanantaina. Lunta satoi parin vuorokauden aikana erittäin runsaasti. Lämpötila on ollut juuri ja juuri sen verran kylmää, että sade on tullut lumena alas.

Viikko on ollut täynnä monipuolista liikuntaa. Maanantaina ja keskiviikkona kävin fillarilla töissä. Vielä maanantaina pyörätiet olivat paikoin aika huonossa kunnossa, mutta keskiviikkona tilanne oli jo parempi. Maanantaina oli neljäs joogatunti ja tiistaina käytiin taas porukalla salilla. Tehtiin muutama uusi hyppysarja ja sen verran tehokkaasti, että takareisissä tuntui vielä perjantaina. Tiistaina juoksin lisäksi töistä kotiin. Torstaista tuli suunnittelematon lepopäivä. Aamulla nukuin vähän pitkäksi ja illalla olikin muuta ohjelmaa.

Niin ja keskiviikkona kylässä kävivät Ravitsemusopintojen vertaisryhmä. Jälkiruokana oli kaikkien ravitsemusoppien mukainen raakasuklaakakku. Nam.Perjantaina tein taas matolla kiihtyvävauhtisen juoksutreenin. Juoksin ensin alle vitosen leppoisalla vauhdilla ja siitä sitten kilsan välein vauhtia lisäten. Tarkoitus oli juosta kahdeksan kilsaa kiihtyvää ja pari kilsaa verkkaa päälle. Reipas osuus tuntui kuitenkin viimeviikkoista helpommalle, joten sain tehtyä vielä yhdeksännennekin kilsan. Vauhti jo mukavasti alle neljän minuutin.

Lauantaina käytiin Miikka-Pekan kanssa Hyppykalliolla rymyämässä. Lähtö oli heti klo 8 jälkeen aamulla. Vähän mietin kotoa lähtiessä pitäiskö ottaa lamppu mukaan, mutta kyllä valoa riitti heti ensiaskeleista lähtien. Lämpötila oli nollassa tai asteen plussalla ja aamupäivän aikana auringonsäteet yritti hetkittäin puskea pilvien lomasta. Heti ensimmäisessä mäessä yllätyimme lumen suuresta määrästä. Sitä riitti pitkälti yli polven monissa paikoissa. Tiheimmissä kuusikoissa pääsi vähän jopa juoksemaan, mutta muuten meno oli melkoista taapertamista.

Suojakeli oli pudottanut lumet alas puista ja muodostanut jäisen pinnan lumen päälle. Tämä olikin paikoin kovaa ja terävää, joka sai sääret aika kipeiksi. Vaihteleva lumenpinta aiheutti juostessa välillä sen, että pystyssä pysyminen ei ollutkaan niin helppoa ja muutama hyvä sukellus tapahtui tämän johdosta. Tästä harjoituksesta muodostui hyvä Karhunkierros-simulaatio vaikka en tietenkään toivo vastaavaa lumenmäärää kuin viime vuonna. Kisa on tänä vuonna pari viikkoa myöhemmin kuin 2014, joten sen luulisi riittävän sulattamaan lumet. Tosin jäätä voi poluilla olla, ainakin paikoin.

Gepsi jälki päivän reitistä

Aamuaurinko
Miikka-Pekka Epic-split nousussa
Vanhat nilkkasuojukset keräsivät mukavasti lunta
Lopussa Miikka-Pekka sai vielä yllytetty juoksemaan alhaalta tieltä ylös hyppykalliolle. Aika hapokas veto, johon aikaa meni nelisen minuuttia.

Sunnuntaina kävin ensimmäistä kertaa tänä talvena läheisillä pelloilla hiihtämässä. Siihen on edellistalvien tapaan tehty perinteisen latu ihan kunnon latukoneella. Kyllä kelpaa hiihdellä. Kovan tuulen takia roskaa oli kuitenkin ladulla melkoisesti. Se ei kuitenkaan pahasti tarttunut suksenpohjaan. Suksien voitelu sen sijaan oli vähän hankalampaa, kun kovan tuulen takia sähköt olivat taas aamusta lähtien poikki.


Viikolle kertyi yhteensä 14 tuntia monipuolista liikuntaa. Ensi viikolla on taas vähän enemmän ohjelmaa, joten katsotaan miten treenit saadaan kasaan.


Viikonloppuna hiihdettiin Vierumäellä 24h hiihtokisat. PePon kisoissa loistanut Bastvik Express piti ladulla taas hyvää vauhtia vieden solo sarjan mestaruuden. Tulokset.

Ei kommentteja:

Viikko 6 ja pakkasista loskaan

Kovemmat pakkaset ovat ainakin hetkeksi siirtyneet muualle ja tämä viikko on mennyt aika vetisissä keleissä. Varsinkin loppuviikosta meillä...