sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Viikko 4 pyöräillen

Mennyt viikko on ollut aika pyöräilypainotteinen. Kuten vähän arvelin Kilometrikisaan ilmoittautuessani niin joitakin lenkkejä tulee tämän takia tehtyä juoksun sijasta fillarilla. Ja lisäksi perusfillaroinnit eivät riitä vaan työmatkoja tulee tehtyä fillarilla pienen lisälenkin kanssa. No, toisaalta ei se tässä vaiheessa kautta vielä haittaa, juosta ehtii kesään mennessä varmasti tarpeeksi.

Menneellä viikolla tuli töissä käytyä kolmesti fillarilla, maanantaina, tiistaina ja torstaina. Ja kuten sanoin pientä lisälenkkiä tuli tehtyä useaan otteeseen. Keskiviikkona juoksin töistä, taas pienen lisälenkin kanssa. Lisäksi maanantaina oli tunnin jooga ja tiistaina salitreeni töissä. Tehtiin porukalla taas vähän erilaisia hyppysarjoja improvisoiden ja toisiamme haastaen. Hauskaa oli. Joogassa keskityimme lantioon ja jalkoihin. Löytyi uusi venytysasento (kidutusasento), jolla sain pakaralihakset niin kipeiksi, että vielä torstaina tuntui.

Perjantaina juoksin töiden jälkeen matolla kiihtyvävauhtisen mäkitreenin. Tällaista harjoitusta en olekaan ennen kokeillut, mutta aika mielenkiintoiselta se tuntui. Maton kulman pidin koko harjoituksen ajan 10 prosentissa. Aloitin kevyellä 7,5 km/h vauhdilla ja nostin vauhtia kilsan parin välein siten, että viimeinen kilsa meni 10,6 km/h vauhdilla. Kympin lenkillä meni aikaa 68 minuuttia. Sykkeet nousuvat viimeisellä kilsalla yli 170 yläkynnyksen. Ehkä yhden tai kaksi vauhdinlisäystä olisi vielä jaksanut, mutta ei enempää. Tämän harjoituksen voisi pitää ohjelmassa aina silloin tällöin.


Lauantaina kävin Nuuksiossa juoksemassa runsaan puolitoista tuntia. Uutta lunta oli satanut jokunen sentti ja oli hienoa juosta taas metsässä. Yli 15 vuotta on tullut juostua Nuuksion metsissä eikä tähän mitenkään kyllästy samoista poluista huolimatta. Jotenkin tämä on vaan niin hieno paikka.

NC reitin alku

1,9 kilsaa Haukkalammelta

Puuterilunta

Isommat ojat vielä jäätymättä


Sunnuntaina vaihdoin suunnitellun juoksulenkin fillariin ja pyöräilin Solvallan kautta Kattilaan. Osa teistä ja varsinkin Solvallaan vievä pyörätie olivat todella huonossa kunnossa. Aika tarkkana sai ajaa, ettei olisi kaatunut siinä sohjossa.


Swinghillin mäki laskettelijoiden käytössä
 Viikolle tuli yhteensä vajaat 15 tuntia treeniä, jossa kylläkin 8 tuntia fillaria. Juoksua kertyi viitisen tuntia. Ihan kohtuullinen viikko. Ensi viikko otetaan vähän rennommin.

Ei kommentteja:

Viikko 6 ja pakkasista loskaan

Kovemmat pakkaset ovat ainakin hetkeksi siirtyneet muualle ja tämä viikko on mennyt aika vetisissä keleissä. Varsinkin loppuviikosta meillä...