sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Viikko 3 ja jooga alkaa

Vuoden ensimmäinen kokonainen työviikko pyörähti käyntiin fillaroinnilla töihin. Työkaluna oli ensimmäistä kertaa uusi Giantin maastopyörä. Olin hankkinut siihen vielä uudet nastarenkaat, joissa nastoja oli melkoisen paljon. Pito oli todellakin hyvä. Renkaat pitivät lisäksi sen verran ääntä, että pyörätiellä muut pomppasivat tien sivuun, kun kuulivat pyörän äänen.


Maanantaina alkoi myös astanga joogan kevätkurssi töissä. Siellä tuli venyteltyä tunnin verran ja samalla huomattua, että kroppa on notkea kuin rautakanki. Kevään aikana on tarkoitus tavata 16 kertaa, joten toiveissa on, että jotain muutosta voisi kropassa tapahtua.

Tiistaina kävin edelleen fillarilla töissä ja lounastauolla salilla. Aika rennosti meni salitreeni vielä tässä vaiheessa, mutta ajatuksia uusista jutuista on jo jonkin verran. Aamulla jouduin tekemään lumitöitä tunnin verran, kun maahan oli satanut 10 senttiä nuoskalunta. Ilmojen lämpeneminen on tehnyt tienpinnat todella liukkaiksi ja uusista nastarenkaista on suuri ilo. Keskiviikko oli treeneistä vapaa, kun kävin töiden jälkeen kalevalaisella jäsenkorjaajalla. Ei tullut esille mitään suurempaa hämminkiä, onneksi.

Torstaina juoksin töistä kotiin, ilman nastareita. Jotenkin ajattelin pyöräteiden olevan jo kunnossa, mutta mitä vielä. Liukastelua, mutta kotiin päästiin. Sen päälle kävin vielä polkemassa fillarilla lyhyen vitosen lenkin, kun Kilometrikisa pyörähti käyntiin tänään. Siellä ollaan mukana PePon joukkueessa. Niin, ja torstaina tuli myös ilmoittauduttua Saariselän MM-rogaan mukaan. Siellä ollaan mukana viivalla coachin kanssa.

Perjantaina etäpäivän päätteeksi juoksin matolla sellaisen kiihtyvävauhtisen tunnin lenkin. Ei mitään kovaa vauhtia lopussa, mutta sen verran, että tunnissa hiki irtosi kunnolla. Tämä oli paljon mukavampaa kuin ulkona liukastelu. Reipasvauhtinen lenkki tuntui yllättävän hyvälle vaikka niitä ei nyt ohjelmassa olekaan ollut. Lauantaina juoksin parikymppisen lenkin pyöräteitä pitkin, jotka olivat jo paljon paremmassa kunnossa kuin alkuviikosta. Tosin alkuviikosta toivottu lumiaura tuli vastaan pyörätiellä vasta nyt lauantaina hiekoitushiekkaa auraten. Kipinät siinä sinkoilivat.

Sunnuntaina kävin Nuuksiossa juoksemassa 2,5 tuntisen lenkin suht rauhallisella vauhdilla. Polut oli aika huonossa kunnossa. Pehmeä lumi petti tossun alla, mutta toisaalta se oli hyvä tasapainoilutreeni yrittäessäni pysyä pystyssä. Onneksi coachi pehmitti lihakset illalla kotona.

Perusviikko ja perustekemistä runsaat 12 tuntia.

Ei kommentteja:

Viikko 6 ja pakkasista loskaan

Kovemmat pakkaset ovat ainakin hetkeksi siirtyneet muualle ja tämä viikko on mennyt aika vetisissä keleissä. Varsinkin loppuviikosta meillä...