sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Viikko 30 ja lepuutusta

Viime lauantaina kisattu Evo multisport oli taas hyvä kisa, jossa kuitenkin oman suorituksen osalta oli muutama parannettava asia. Muutama juttu vielä itsellekin opetuksena:
- varusteita pakatessa edellisenä iltana kannattaa ottaa muutama ylimääräiseltä tuntuva varuste mukaan. Mieli saattaa muuttua kisan alla. Pyöräilyhousut on muuten pyöräillessä hyvä juttu.
- kaikki jaettavat kartat kannattaa pitää mukana kaiken aikaa. Näin maastoa voi tarkastella usealta kartalta, mikäli etäilee järjestäjien tehneen "pieniä muutoksia" osaan karttoista.

Evon jälkeen viikko on mennyt rauhassa kotona ja samalla viimeistä lomaviikkoa viettäen. Treenipuolella ensimmäinen merkintä saatiin vasta torstaina, kun kävin leppoisalla vauhdilla kiertämässä Nuuksiossa runsaan puolentoista tunnin lenkin. Lämmintä riitti, mutta ei kuitenkaan liian lämmintä. Perjantaina tein saman lenkin vähän aikaisemmin aamulla. Päivällä hoidettiin muutamia pakollisia asioita ja illaski suuntasimme Tammisaareen hoitamaan Peräsmieskisojen huoltoa. Kyseessä oli siis PePon järjestämä Peräkylän Peräsmieskisat, jossa tarkoituksena oli suoriutua kahdesta triathlonin täysmatkasta (7,6 km uinti, 360 km pyöräily ja 84,4 km juoksu) vaaditun maksimiajan (48 h) puitteissa.

Paikalla oli seitsemän kisaajaa, jotka olivat uskaltaneet ottaa haasteen vastaan. Uintiosuus (7,6 km) jäi meiltä näkemättä, mutta pyöräilyosuudelle ehdimme hyvin mukaan. Pyöräilyssä kilpailijat kiersivät ensin 20 km lenkin, jonka jälkeen he kiersivät 10 kertaa 34 km lenkin. Aikaa 34 km lenkin kiertämiseen meni noin 1.10 - 1.20 h kaverista riippuen. Päivällä keli oli paahtavan kuuma ja vielä illallakin lämpötila oli kesäisen korkea. Tuulta ei juurikaan ollut.

Kisaa oli todella mielenkiintoista seurata vaikka kilpailijoita oli niinkin vähän. Myös huoltopuolella oli pieni porukka huolehtimassa kisan järjestelyistä. Ehkä juuri siksi kaikki kilpailijat ja huoltajat ehtivät tulla niin tutuiksi kisan aikana ja tunnelma oli todella hyvä ja leppoisa kaiken aikaa. Kaikki huolsivat ja auttoivat toisiaan ja koko tapahtuma meni ilman mitään kommelluksia. Kun vielä kilpailijat olivat hämmästyttävän hyväntuulisia koko kisan ajan niin hauskaa riitti koko ajaksi.

Myös kisan tulostaso oli huippuluokkaa. Uinnin ja pyöräilyn jälkeen kärjessä menivät Tero Hyppölä ja Pasi Laaksonen vain noin kahdeksan minuutin erolla. Juoksuosuudella miesten välistä ero tuli kuitenkin lisää ja Tero voitti selvällä marginaalilla. Kolmas sija meni järjestävän seuran Eka Vekaralle.

Tulokset:
1. Tero Hyppölä 24.32.14
2. Pasi Laaksonen 26.24.10
3. Sarvijoen Eka Vekara 27.00.55
4. Marko Forsell 27.18.36
5. Pekka Castello 29.10.09
6. Tenolan Verkonpaino 29.29.29
7. Jussi Pikkarainen dnf (juoksuosuudella runsaan 50 km jälkeen)

Alla vielä muutama kuva kisasta:

Tero tulossa pyöräilyn huoltopisteelle
Pasi huoltopisteellä
Eka Vekara
Verkonpaino
Marko
Jussi
Pekka
Tero ja Outi
Loput kuvat löytyvät täältä. Ja Teron oma kisaraportti.

Viikonlopun aikana on myös jatkettu TTF sarjaa, kun vuorossa oli Pallaksella käytävä 55 km kisa. Kuten Bodomin kisassa niin tässäkin nähtiin miesten järjessä melkoista eksyilyä reitin varrella. Viime vuoden Nuuksio Classikin voittanut Mononen korjasi kuitenkin potin eksymisestä huolimatta. Naisten sarjan voitti selkeällä marginaalilla Maija Oravamäki. Myös pidemmällä 125 km matkalla kisattiin samoilla seuduilla. Siinä miesten sarjan voiton vei Markus Juvala ja naisissa Laura Salminen. Tulokset. Järjestäjinä toimi pohjoisen polkuexpertit - NUTS. Tässä vielä JanneH kisaraportti.

Elokuussa juostavaan PTL:ään valmistautuvat Janne ja Antti sekä TORiin valmistautuva Juha ovat kiertämässä Euroopan vuoria parin viikon ajan ennen tulevia kisoja. Reissu alkoi viime sunnuntaina ja sitä voi seurata parhaiten kavereiden twitter-tileiltä. Tarkempi kuvaus reissusta löytyy Jannen sivuilta.

Kanadasta hankittuja tossuja olemme molemmat coachin kanssa päässeet ja ehtineetkin kokeilemaan. Omat Hoka One tossut tuntuivat tänään runsaalla parituntisella polkulenkillä yllättävän hyviltä. Tossut eivät olleet lainkaan kömpelöt ja vaimennusta oli huomattavasti enemmän kuin muissa tossuissa. Yritin juosta kaikkien terävien kivien ja juurien päältä, mutta eipä juurikaan tuntunut jalkapohjissa. Kotona mittasin tossujen painoja keskenään ja tulos oli aika yllättävä. Yksi Hoka kenkä painoi 371 grammaa kun vastaava paino Salomonin Speedcross kengällä oli 356 grammaa. Eli huomattavasta kokoerosta huolimatta painossa ei juurikaan ole eroa. Coachin ostamat Cloud tossut tuntuvat myös juostessa hyviltä. Niitä kannattaa käyttää kuitenkin vain päällystetyillä teillä sillä ne keräävät hiekkateiltä tuntuvan määrän kiviä pohjakuvioinnin sekaan. Myyntiargumenttina käytetty keveys saa tässä kohtaa pienen kolauksen.


Mennyt viikko oli omien treenien osalta palauttelua viime viikonlopun seikkailukisasta sekä lepäilyä tulevaa varten. Nyt alkaa lyhyt kolmen viikon mittainen treenijakso, jonka aikana on tarkoitus tehdä vielä muutama avaintreeni ennen elokuun UTMB-kisaa. Ohjelmassa on pari pitkää treeniä sekä pari noustreeniä. Varusteiden osalta homma alkaa olla melkolailla kasassa.

2 kommenttia:

pasi.koskinen kirjoitti...

Ovatko ne Hoka One One Rapa Nui 2 Trail vai mitkä ?

Kiinnostaa nämä donitsit...

StanleyPark kirjoitti...

Moi Pasi, ne on Hoka One Stinson Trail. Seuraavassa blogikirjoituksessa tähän lisää tarinaa näistä tossuista ja kokemuksista.

Viikko 27 ja vähän uutta

Tälle viikolle oli luvassa pientä uutta juttua, kun ainakin parin vuoden takainen haave alkoi käytännössä saamaan muotoaan. Kyseessä on sii...