keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Sinister7 pre-race

Kisan alkuun on enää kolme päivää. Viimeiset päivät ovat olleet rauhallista totuttelua niin aikaeroon kuin varsin helteiseen keliin. Aikaero Suomeen on yhdeksän tuntia ja sen totuttelu ei vienyt paria päivää enempää. Ensimmäiset aamut tuli herättyä jo neljän maissa ja ilta kahdeksalta oli valmis sänkyyn. Nyt siitä on jo päästy ja aamut ja illat sujuvat normaalin rytmin mukaan. Pari ekaa päivää kelit muistuttivat lähes Suomen kelejä, kun lämmintä oli alle 20 astetta ja sadetta. Maanantaina ja erityisesti tiistaista eteenpäin lämpotila on ollut pitkälti yli 20 asteen, auringossa jopa lähemmäs 30 astetta. Erittäin tyypillinen lämpotila kesällä Edmontonissa, #preeria.

Vuoden ensimmäisen harjoitusjakson teemana oli nousumetrien keruu. Se sujui ilman suurempia ongelmia, mitä nyt kerran tuli kaaduttua Hyppykalliolla, joka tarkoitti muutaman päivän taukoa treeneihin. Toisen harjoitusjakson aloitin huhtikuussa ja teemana oli enemmänkin juoksukilsojen kerääminen. Tämä harjoitusjakso ennen kisaa ei kuitenkaan mennyt ihan suunnitellusti. Alkuvuoden nousumetrien keräämisen jälkeen aloitettu juoksutuntien keruu lässähti pahasti lopussa, kun onnistuin jostain saamaan poskiontelotulehduksen itseeni. Sinänsä juoksutuntien jääminen tavoitteesta ei ole niin paha asia, mutta toivottavasti tuosta taudista ei sitten enää kisassa ole mitään vaivaa ja pääsen kisan läpi ilman siitä johtuvia ongelmia. Toinen harjoitusjakso tuotti juoksukilsoja yhteenä (vko 15-25=11vko) 963km ja tunteja 112h. Kokonaisharjoitustunnit jakson aikana olivat 148,5h.

Sinister7 kisan järjestäjät ovat tiedottaneet kisan järjestelyistä koko kevään ajan todella hyvin. Tietoa on tullut niin sähköpostin välityksellä kuin Facebookin kautta. Lisäksi kaikkiin lähettämiini sähköpostikyselyihin on vastattu muutaman tunnin sisällä. Todella ammattimaista työtä. Jopa eri karhulajien tunnistamiseen ja niiden kohtaamiseen on annettu neuvoja. Toivottavasti näitä ei kuitenkaan käytännössä tarvitse.

Black bear and brown bear
Käytännon neuvoja järjestäjiltä
Itse kisareitti on pääosin pieniä polkuja. Maastosta löytyy myös jonkin verran metsäautoteitä mm. erilaisten pelastustöiden helpottamiseksi. Reitti kulkee myös osin näita teitä pitkin. Kovien sateiden takia polut ovat paikoin aika huonossa kunnossa kuten kuvasta näkyy. Voip olla, että tossut ovat vähän mutaiset loppumatkasta.

Sinister7 reitti jossain. Lähde Sinister7 fb

Tässä vielä järjestäjien reittikuvaus kisasta matkoineen yms. Kisan aikana pitäisi reaaliaikaisia tuloksiakin olla saatavilla tästä osoitteesta. Kuitenkin ilmeisesti ensimmäinen väliaikapiste on sen verran syrjäisessä paikassa, että väliajat sieltä tulevat nähtäville vasta siinä vaiheessa, kun järjestäjät palaavat taas ihmisten ilmoille.

Ennakkoon kovimmista juoksijoista on myös tehty yhteenveto. Kovaa porukkaa on mukana: top 7 juoksijat.

Kisaviikolla on ohjelmassa ne pari vakiolenkkiä kuten aina ennen kisaa. Tässä Polarin koe uudelleen meikäläisen tiistain lenkiltä, jolloin kävin juoksemassa pitkin nurmikenttiä, joita täällä on muuten valtavasti. Alla vielä pari kuvaa.Tänään keskiviikkona on vuorossa yksi museokäynti ja torstaina lähdemme ajamaan vuorille. Edessä on 5-6 tunnin ajomatka. Illalla sitten kisaviikon toinen lyhyt lenkki ja perjantaina kisamateriaalin haku ja pre-race info. Itse kisa alkaa lauantaina klo 7 aamulla.


Ei kommentteja:

Viikko 19 ja treenileiri Barkley-maastoissa

Olipa hieno viikko kaiken kaikkiaan. Viisi täyttä treenipäivää Barkley Marathonin maisemissa Frozen Head State Parkissa. Alla pientä tarina...