sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Viikko 13 ja epäonnen viikko

Tällä viikolla kävi sitten vähän niin kuin pelkäsinkin viime sunnuntaina. Eli tuo kaatuminen viime sunnuntaina Nuuksion Hyppykalliolla oli sen verran kova, että ahteri ei kestänyt juoksua yhtään alkuviikosta. Lihas oli melkoisen turvonnut ja mustelmakin oli iso. Jouduin siis turvautumaan pyöräilyyn alkuviikosta. Loppuviikosta pystyin jo juoksemaan matolla mäkeä maksimikulmalla, kun siinä ei jalan tullessa alas synny kovinkaan suurta ja voimakasta iskua. Lihasten lämmettyä matolla pystyi juoksemaan lähes ilman kipuja.

Loppuviikkoa häiritsi kuitenkin toinen ongelma, kun torstaina kävin terveydenhoitajalla tarkastuksessa ja hän huomasi jäykkäkouristusrokotteen menneen vanhaksi. Ajan säästämiseksi uusin sen siinä sitten samalla, mutta en tullut ajatelleeksi, että rokote saattaisi nostaa pienen kuumeen. Aloittelijan virhe tietysti. Perjantai ja osin lauantaikin meni sitten vähän huonon olon kanssa. Osa siitä saattoi johtua myös kaikesta pölystä, jota ulkona on aivan valtavat määrät ja jota tuli hengitettyä keuhkot täyteen alkuviikosta fillaroinnin yhteydessä.

Näillä säädöillä viikko jäi reilusti vajaaksi vaikka vielä torstaina olin siinä uskossa, että suunnitelma pitäisi. Fillarointia kertyi viikolle 146 kilsaa, kun poljin alkuviikosta työmatkojen lisäksi pientä lisälenkkiä. Mäkitreenejä sain matolla tehtyä kolme. Torstaina ja perjantaina tein lyhyet lenkit maksimikulmalla, jolloin tärähdys ei juurikaan tuntunut pakarassa. Kumpikin lenkki tuntui melkoisen raskailta vaikka olin tiputtanut vauhtia jonkin verran normaalista. Perjantaisen lenkin jälkeen olo ei ollut paras mahdollinen ja lämpömittari näyttikin sitten pientä kuumetta. Lauantaina pidin lepoa, tosin päivä meni suurelta osin Ravitsemustieteiden luennolla. Sunnuntaina oli tarkoitus lähteä Jättärille hakemaan nousua, mutta päädyin välttämään pölyä ulkona ja juoksinkin sitten viikon kolmannen lenkin matolla. Olo oli jo perjantaita parempi, vaikka sykkeet eivät edelleenkään olleet normaalit.

Kaikista vastoinkäymisistä huolimatta sain viikolle treeniä vajaat 11 tuntia, jossa nousua +3300 metriä. Se oli vähän sellainen torjuntavoitto tällaiselle viikolle. Tällaisina aikoina tuosta juoksumatosta kotona on erityisesti iloa. Tuleva harjoitussuunnitelma pitää ehkä vähän vielä miettiä uudestaan ja pohtia tarvetta tehdä vielä yksi lisäviikko nyt meneillään olevalle nousukausijaksolle. Alkuperäinen suunnitelma oli lopettaa nousukausi ensi viikon jälkeen. No, sekin varmaan selviää, kunhan näkee miten tuleva viikko menee.

Alla pari kuvaa menneeltä viikolta.

Rusina ja Laku lempparityynyllä

Auringonlasku tiistaina

Ei kommentteja:

Viikko 19 ja treenileiri Barkley-maastoissa

Olipa hieno viikko kaiken kaikkiaan. Viisi täyttä treenipäivää Barkley Marathonin maisemissa Frozen Head State Parkissa. Alla pientä tarina...