sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Viikko 12 ja talviloma

Viikko on mennyt todella nopeasti, juuri niin nopeasti kuin se lomilla yleensä kuluu. Kelit on olleet lähes loistavat. Aurinkoa on riittänyt ja kevät on edennyt viikon aikana taas mukavasti. Viime viikonloppuna satanut lumi on sulanut, mutta ei vielä kokonaan. Alkuviikosta yöt oli todella kylmiä ja oliskohan ollut keskiviikko, kun mittari näytti aamulla herätessä 12 astetta pakkasta.

Viikon aikana oli tarkoitus tehdä hyviä treenejä edellisen lepoviikon jälkeen. Ei kuitenkaan mitään massiivista treenimäärää, koska edessä on kuitenkin vielä pari kovaa viikkoa. Viikko alkoi maanantaina lyhyellä vitosen lenkillä matolla, jonka perään juoksin kotoa Leppävaaraan. Ilma oli aurinkoinen, mutta kylmä tuuli puhalsi vastaan koko matkan. Tiistaina jäin juoksemaan puolitoistatuntisen treenin tuohon kotimäkeen, nousua ja laskua mukavat +630m. Illalla coachi vielä hieroi jalat kuntoon.

Olimme suunnitelleet käyvämme coachin kanssa Jättärillä ja koska keskiviikoksi luvattiin aurinkoista keli niin siellähän me käytiin. Nousin eniten tuota jyrkkää rinnettä ja runsaat 1500 nousumetriä tuli kasaan. Keli oli enemmän kuin mahtava ja coachin kanssa otettiin samalla vähän videota päivän nousuista ja laskuista.

 
Torstaina kävimme coachin kanssa treenaamassa hihnalenkillä. Kiersimme Hankasalmen ympäri ja Suolaakson kautta kotiin, pääasiassa hiekka- ja asfalttiteitä. Ilma oli kuten edellisenä päivä paitsi, että yhtään ei tuullut. Ilma oli todella keväinen. Loppupäivä meni coachin synttäreitä juhlien.

Perjantaina pidettiin lepopäivä tai ehkä ei ihan lepoa kuitenkaan. Lähdettiin keskustaan ja tallusteltiin kauppoja läpi useampi tunti. Kotiin tullessa oli paljon väsyneempi kuin muiden viikon treenien jälkeen. Syömässä kävimme takuuvarmassa Fukussa.


Osa 1/3


Lauantaina kävin Kattilassa kääntymässä. Juoksin metsän kautta. Yllätyin vähän miten paljon lunta ja jäätä reitillä vielä oli. Onneksi oli nastarit jalassa, niin saattoi luottaa hyvin askeleeseen. Tein vielä matkalla viisi lyhyttä mäkivetoa perinteisellä mäkivetopaikalla. Porukka oli aika vähän Nuuksiossa vaikka oli viikonloppu menossa.

Sunnuntaina olikin sitten vuorossa rymytreeni Hyppykalliolla. Kasilta paikalle tullessani oli Juha ja Janne jo vetäneet rengasta tunnin verran ja posket oli molemmilla jo mukavan punaiset. Siitä lähdettiin kymmentä yli kasi ja vajaat neljä tuntia kierrettiin paikkoja. Alku mentiin aikamoista vauhtia, mutta loppua kohden vauhti normalisoitui ja jutut loppui. Nousua kertyi mukavat +1150m. Melkoista hajontaa oli tuon nousun suhteen eri mittarivalmistajien tuotteilla. Juhan Suunto näytti tietysti paljon rapeempia lukemia. Itse kaaduin alkupuoliskolla alamäessä ahterille ja "pientä" turvotusta on havaittavissa. Toivottavasti ei vaikuta ensi viikon treeneihin. Alla kuvia Hyppykalliolta.

Kyllä tästä ylös pääsee sanoi Juha

Lepohetki

Jussin tyylinäytettä

Miikan tyylinäyte
Viikolle tuli mittaa yhteensä runsaat 15 tuntia, joka kaikki oli juoksua. Mäkitreenejä tuli tehtyä viitenä päivänä ja mahtui viikkoon yksi lepopäiväkin. Nousua kertyi +4415m. Pyörälenkille en sitten tällä viikolla ehtinyt. Lomavideokin on tekeillä kunhan tässä ehditään.

Ei kommentteja:

Talven 2023 hiihtoretket

 Tämä talvi on ollut hieman poikkeuksellinen hiihtojen suhteen. Kun edelliset hyvälumiset talvet ovat menneet perinteisesti juoksun merkeiss...