tiistai 28. toukokuuta 2013

Viikko 21 ja Cooperin testi

Vähän on raportointi myöhässä, mutta tuskinpa se kovin monia haittaa. Kelit ovat vaihteeksi olleet vähän kylmemmät ja sateisemmat ja välillä on tuntunet ettei se kesä sitten tullutkaan. Toivottavasti meno muuttuu ja päästään kohta nauttimaan kauan kaivatusta lämmöstä. Tämän viikon maanantaina näin ensimmäisen kerran kielojen kukkivan. Melko myöhään ovat nekin puhjenneet kukkaan, kohtahan on jo kesäkuu.

Kielomatto kukkii
Maanantaina ja tiistaina tein lyhyet lenkit töiden jälkeen sen lisäksi, että kuljin töihin fillarilla.

Keskiviikkona käytiin työkavereiden kanssa juoksemassa Cooperin testi. Pari edellistä vuotta oma rooli on ollut lähinnä väliaikojen ottajana, mutta tällä kertaa kroppa oli siinä kunnossa, että pääsin itsekin juoksemaan testin. Edellisestä kerrasta on aikaa varmasti yli 20 vuotta, en ainakaan muista juosseeni Cooperia sitten armeijan. Ilman sen kummempaa valmistautumista lähdettiin tähän testiin. Juoksu lähti vauhdikkaasti liikkeelle. Eka kierros meni vähän kovempaa kuin suunnittelin, mutta sen jälkeen vauhti tasaantui ja kierrosajat olivat sekunnin parin sisällä. Viimeisellä kierroksella yritin vielä pientä rytminvaihtoa, mutta ei siinä sen kummemmin vauhti tainnut lisääntyä. Kierrosajat olivat 1:17; 1:24; 1:24; 1:23; 1:25; 1:26; 1:27; 1:27 sekä viimeinen vajaa kierros 0:47. Lopputulos oli 3440 metriä. Tulos oli paljon parempi kuin mitä olin etukäteen jaksanut uskoa. Eikä se nyt tuosta omasta ennätyksestäkään jäänyt kuin 140 metriä. Sovittiin porukan kanssa, että syksyllä juostaan seuraavan kerran. Se on mukava huomata, että joitakin kavereita saa innostettua mukaan juoksun pariin.

Torstaina tein runsaan parin tunnin lenkin ja perjantaina noin tunnin lenkin. Loppuviikko meni vähän räkätaudin merkeissä, joka sitten sunnuntaina yltyi ihan kuumeen puolelle. Eli lepoa tuli jonkin verran suunniteltua enemmän.

Viikolle ei kertynyt kuin runsaat 10 tuntia treeniä, jossa 70 kilsaa juoksua. Vuoden juoksukilsat ovat tällä viikolla vasta ylittäneet 1000 kilsaa. Melko vaatimatonta.

Ei kommentteja:

Talven 2023 hiihtoretket

 Tämä talvi on ollut hieman poikkeuksellinen hiihtojen suhteen. Kun edelliset hyvälumiset talvet ovat menneet perinteisesti juoksun merkeiss...