sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Viikko 22 ja viimeinen treeniviikko

Tällä viikolla on lämmintä riittänyt. Toisaalta ainakin täällä rannikolla on tuuli puhaltanut aika kovana eikä ihan aina niin lämpimänä. Omenapuut ovat kukkineet jo jonkin aikaa ja kukkien terälehdet ovat jo alkaneet irtoilemaan. Myös lupiinit ovat tällä viikolla alkaneet kukkimaan ihan urakalla.

Edellinen viikko päättyi lievään räkätautiin, ja sen otteessa mentiin vielä tämänkin viikon alku. Maanantaina ja tiistaina pidin vapaata treeneistä, ihan vaan varmistaakseni että pääsen varmasti taudista irti. Vasta keskiviikkona aloitin hitaasti uudet treenit, pyörällä töihin ja illalla vielä vajaan tunnin lenkki päälle. Tehot oli todella matalat. Torstaina en ehtinyt muuta kuin käydä fillarilla töissä. Illalla oli metsuri tilattu paikalle kaatamaan puita tontilta. Yhteensä seitsemän puuta, joista neljä oli ihan reilun kokoisia, kaadettiin tuleviksi polttopuiksi. Samalla meni pari tuntia puupöllien kantamisessa puuvajalle. Ihan hyvää voimatreeniä.

Perjantaina oli töiden jälkeen vuorossa ensimmäinen täsmätreeni Spartathlonia varten. Käytiin porukalla juoksemassa Nuuksiontietä, jossa kaunis maisematie kulkee Pitkäjärven suuntaisesta kohti Haltiaa ja Solvallaa. Uudella kevyenliikenteenväylällä on mukava juosta, eikä autoliikenteestä tarvitse välittää kuten vielä pari vuotta sitten. Oma lenkki jäi runsaaseen kahteen tuntiin, kun illalla oli vielä vähän töitä.
Perjantaina oli myös viimeinen päivä ilmoittautua mukaan Suomi-Juoksuun normihinnalla. Tässä on kevät ihmetelty pitäisikö siellä juosta. Sain mahdollisuuden Spartathlon järjestäjiltä maksaa osallistumismaksun vasta Suomi-Juoksun jälkeen, joten kisa toimiikin nyt sitten hyvänä testilenkkinä syksyä varten. Itse valmistautuminen SJ:uun ei ole paras mahdollinen, mutta kyllä se jo kertoo mikä tuo selän kunto tällä hetkellä on. Jos se ei nyt kestä SJ:a niin ei sitä sitten kannata syksyllä Kreikkaan lähteä.


Lauantaina käytiin IVOn kanssa Veikkolassa kiertämässä Itärastit. Juoksin pisimmän eli 6,8 kilsan radan ja aikaa meni hieman alle tunnin. Alku meni hyvin aina seitsemännelle rastille asti, mutta kahdeksas tuotti vaikeuksia. Koukkasin liikaa vasemmalle ja kiersin ysirastin kautta, mutta en kuitenkaan sitä siinä vaiheessa hoksannut vaan jatkoin eteenpäin. Siitä sitten hitaasti kohti oikeaa suuntaa ja omaa rastia. Aikaa meni hukkaan joku 5 minuuttia. Myös kymppirastilla tuli pientä pummia. Muuten ihan ok suoritus. Suunnistuksen päälle juoksin vielä Veikkolasta kotiin runsaan puolituntia. Alla kartta ja träkki. Tulokset.

Itärastit A-rata

Sunnuntaina kävin Nuuksiossa kiertämässä runsaan parin tunnin lenkin. Ilma oli mahtavan lämmin. Aamupäivällä ei edes tuullut paljoa vaan ilma lähes seisoi paikallaan. Olin jättänyt juomapullon kotiin, kun luotin siihen, että Kattilasta saisi vettä juodakseen. Näin ei kuitenkaan ollut vaan jouduin sitten juoksemaan aina kotiin asti ennen kuin sain juotavaa. Suu oli aika kuiva viimeisillä kilometreillä. Lopussa oli tarkoitus käydä uimassa, mutta jotenkin ei vielä tuntunut olevan tarpeeksi lämmintä.

Lenkin päätteeksi tehtiiin vielä vähän puusavottaa ja nautittiin alkukesän lämmöstä.

Polttopuiksi kaadettu koivu, joka lämmittää ensi talvena mukavasti
Vihreän tykitystä lehdissä.
Rodot kukkii
Unikot nupullaan.


Viikolle tuli tunteja yhteensä runsaat 10, jossa juoksua 61 kilsaa. Ensi viikolla vähennetään entisestään treeniä ja valmistaudutaan lauantain Suomi-Juoksuun.

Ei kommentteja:

Viikko 27 ja vähän uutta

Tälle viikolle oli luvassa pientä uutta juttua, kun ainakin parin vuoden takainen haave alkoi käytännössä saamaan muotoaan. Kyseessä on sii...