sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Viikko 23 ja Suomi Juoksu

Parhaimmista helteistä on vähän tultu takapakkia tällä viikolla, mutta melko lämmintä on edelleen ollut. Kolmesta kympistä ollaan loppuviikolla tultu kahteen kymppiin lämpötiloissa. Ehkä parempi niin.

Alkuviikon treenit piti olla melko vaatimattomat, jotta viikonloppuna olisi kaikki voimat käytössä tulevaa Suomi Juoksua varten. En sitten juossut paljoa, mutta työmatkapyöräilyä kertyi enkä vähän yläkanttiin, kun kolmena päivänä kävin fillarilla töissä ja torstaina kiersin vähän vielä lisälenkkiä. Maanantaina kävin ennen kotiinlähtöä tekemässä hyvät joogat.

Tiistaina juoksin kuitenkin ivon kanssa töistä kotiin. Mietittiin mitä tehdä näin 18. hääpäivän kunniaksi ja ei kai sitä muuta voi tehdä kuin juosta mainiossa hellesäässä vähän pidempi lenkki. Pysähdyttiin matkalla syömään pullat ja juomaan limpparit Bembölen kahvituvalla.

Perjantaina oli vielä tarkoitus käydä tekemässä lyhyt juoksulenkki, mutta kun viikolla oli jo tullut fillaria lähes viisi tuntia niin päätin sitten pitää ihan lepopäivän. Sen sijaa nautiskeltiin kotona pastapartysta ja jäätelöbuffeesta. Nam.

Lauantaina sitten lähdettiin iltapäivällä kohti Perniötä. Keli oli aurinkoinen, mutta aika tuulinen. Perillä juteltiin tuttujen kanssa ja valmistauduttiin kisaan ennen lähtöä. Kisa alkoi omalta osalta ihan mukavasti. Ensimmäiset kierrokset menivät hieman laskettua aikataulua nopeammin, mutta ei mitenkään hurjastellen. Vauhti oli hieman alle 5 minuutin kilsavauhtia. energiaa tuli otettua jokaisella asemalla ensimmäisen kierroksen jälkeen. Lisäksi omia geelejä tuli syötyä. Parin tunnin jälkeen tuulikin alkoi tyyntyä.

Seitsemännellä kierroksella (30-35 km) alkoi hieman vanha vaiva selkäpuolella tuntumaan ja hidastin hieman vauhtia. Se ei kuitenkaan asiaa helpottanut vaan seuraavalla kierroksella kipu tuntui vielä pahemmin, joten kisan jatkon kannalta ei ollut epäselvää miten tässä tulisi käymään. En halunnut ottaa mitään riskiä, joten päätin kisan 40 kilsan kohdalla. Ehkä olin jopa liian varovainen, mutta varmasti parempi näin niin ei ainakaan jää taas kausi tähän. Ensi viikonloppuna kausi jatkuu Jukolassa.

SJ huollossa (kuva: Pertsa)

Coachin ottamia kuvia kisasta voi käydä myös ihailemassa.

Kannattaa muuten käydä katsomassa tuo edellinen blogikirjoitus, joka tuli kirjoitettua poikkeuksellisesti eilen. Siellä on muutama hieno video. Tässä vielä uusi video eilisestä:Ei kommentteja:

Viikko 27 ja vähän uutta

Tälle viikolle oli luvassa pientä uutta juttua, kun ainakin parin vuoden takainen haave alkoi käytännössä saamaan muotoaan. Kyseessä on sii...