sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Viikko 19 ja Spring Adventure

Kevät on tällä viikolla ottanut isoja harppauksia eteenpäin ja kohta voi jo sanoa kesän alkaneen. Maanantaina töihin mennessä näin kevään ensimmäisen pääskysen. Se värjötteli aamuauringossa puhelinlangalla istuen. Lämpötila ei ollut hääppöinen, mutta ilmeisesti joku oli saanut sen huijatuksi jo tänne asti. Loppuviikkoa kohden yölämpötilat ovat lämmenneet ja päivällä tuntuu jo todella kesäiseltä.

Viime viikonlopun Salpaus-rogainingista ollaan molemmat palauduttu hyvin. Kisaa edeltävänä päivänä kokeiltua vyöhyketerapiaa tullaan varmasti jatkaman tulevina viikkoina. Kisan karttoja ja reitinvalintoja on tutkittu viikon mittaan aika paljon ja parilla muutoksella tulos olisi voinut olla vieläkin parempi. Rastilla #92 tehty pummi maksoi sen kolme varttia ja gpsn mukaan ylimääräistä tuli yli kolme kilometriä. Alla vielä kuva tuosta pummista. Vasemmalla kuva kartasta ja oikealla kuva gps-träkistä vastaavassa kohdassa.

Vasemmalla rasti #92 kartta ja oikealla näkyy gps-träkki
tällä rastilla tehdystä ISOSTA pummista
Muuten siisti gps-träkki teki pienen poikkeuksen rastilla #43, joka ehkä viittaisi rastin olleen viereisellä kumpareella. Rasti näkyi tieltä, jolta poikkesimme kumpareelle leimaamaan rastilla.

Rasti #43 taisi olla hieman väärässä
paikassa kuten gps-träkki osoittaa
Salpaus-rogaining reitti ja gps-träkki kokonaisuudessaan
Luontohavainnoista Salpaus-rogassa jäi vielä mainitsematta kevään ensimmäisen kerran kuultu käki. Lisäksi näimme juuri tuolla rastilla #92 ketun ylittämässä hiekkatietä. Se oli meistä aika kaukana ja tuuli kävi sellaisesta suunnasta, ettei se meitä huomannut lainkaan.
Lupusextremen JanneH ja Ninan raportti Salpaus-rogainingistakin löytyy: JanneH ja Nina

Tämän viikon treenit ovat painottuneet alkuviikkoon ja loppuviikkoon. Maanantaina juoksin aamulla töihin ja illalla oli vielä töiden jälkeen astanga jooga. Siihen päälle kävimme IVOn kanssa kiertämässä Iltarasteja ja samalla ottamassa tuntumaa suunnistuskarttaan. Tiistaina juoksin töihin aamulla ja illalla kotiin. Ihan hyvät perustreenit, kun illalla tein vielä lyhyen kuntopiirin. Keskiviikkona olin pyörällä liikkeellä ja kotiin tullessa tein pienen ylimääräisen lenkin. Oli hieno ja lämmin keli. Ensimmäiset voikukatkin tuli bongattua kotimatkalla.

Helatorstai meni valmistautuessa lauantaina kauden avaavaan seikkailukisaan, Spring Adventureen. Kävimme kokeilemassa pyöräflexiä, jossa IVO oli pyöräillessä hinauksessa narun päässä. Se voisi auttaa ylämäissä tulevassa kisassa. Lisäksi meillä oli juoksuun tarkoitettu samanlainen hinauskuminauha, jota emme kuitenkaan etukäteen kokeilleet, emmekä lopulta kisassakaan käyttäneet. Välineet olimme saaneet lainaksi Skylta ja Niilokselta. Myös pyöriin tehtiin viimehetken viritykset ja huollot, eli ilmaa renkaisiin ja rasvaa ketjuihin.

Perjantai meni töiden jälkeen pastapartyn merkeissä.

Lauantaina olikin sitten vuorossa ensimmäinen yhteinen seikkailukisa IVOn kanssa. Hyvän aamiaisen ja lyhyen automatkan jälkeen saavuimme kisakeskukseen Pusulaan. Paikalla oli jo melkoinen määrä kilpailijoita ja näytti siltä kuin materiaalinjako oli aloitettu hieman ilmoitettua aikaisemmin. No, meillä oli kamat kunnossa, joten sen suhteen homma oli hanskassa. Tuntia ennen lähtöä haimme omat kisamateriaalit ja aloimme ihmettelemään reittiä. Sen verran ihmetystä herätti osa reittikirjasta, että oli pakko käydä järjestäjien luona selvittämässä asiaa. Ja pieni virhehän siellä reittikirjassa oli, mutta sekin onneksi selvisi ennen lähtöä.

Poseeraukset ennen lähtöä, Team Canada
Kisa alkoi reilun kuuden kilsan pyöräosuudella, jossa määränpäänä oli päästä suoraan melontaosuuden lähtöpaikalle. Aikaa ei mennyt kuin noin 18 minuuttia, kun jo vedimme pelastusliivejä päälle ja kannoimme Star Duo kajakkikaksikkoa järveen. Edessä oli etukäteen vaikein osuus, koska sen suurempaa kokemusta ei kyseisestä lajista ole. Olimme valitettavasti valinneet sellaisen kajakin ja melat, joilla ei vaan yksinkertaisesti päässyt suoraan eteenpäin. Kovasti ihmeteltiin melontatekniikkaa, kun meno näytti varmaan aika hauskalta ulkopuolisten silmin. Jossain vaiheessa ei sitten auttanut muu kuin meloa enemmän oikealla melalla ja jättää vasen aina väliin. Sillä tavalla pääsimme melko hyvin eteenpäin.

Melontaosuudella oli kierrettävänä kolme rastia ja ensimmäisellä rastilla oli päivän ensimmäinen tehtävä. Se oli helppo muistitehtävä, jossa tarkoituksena oli käydä hakemassa kaksi ylimääräistä rastia ihan ensimmäisen rastin lähistöltä. Rastien löytämisessä ei ollut ongelmaa, mutta jokaisen rastileimauksen yhteydessä oli ongelmana, että rastilla oli muutama muukin joukkue. Siinä kajakissa räpiköiminen ja rämeikössä rastille pyrkiminen ei ollut ihan niitä helpoimpia tehtäviä. Osa saikin siitä tarpeekseen ja loikkasivat kajakista uiden hakemaan leiman. Melko reipasta toimintaa kuntosarjassa. Melonnan loppu oli varsinaista raastamista, käsivarsissa tai olkapäissä ei tuntunut yhtään, mutta sen verran tekniikan kanssa oli ongelmia, että lonkan koukistajat sekä yksi kynsi oikeassa kädessä eivät hommasta pitäneet. Taitaa olla ensimmäinen kerta, kun kädestä saattaa lähteä kynsi kestävyysurheilun yhteydessä. Alla melontaosuuden reitti ja gps-träkki, aikaa kului noin 1.18.

Melontaosuuden gps-träkki
Melonnan jälkeen oli vuorossa vajan 20 kilometrin pyöräilyosuus. Reitti meni kokonaisuudessaan asfalttia tai hiekkateitä. Reitillä oli joitakin mukavia ylämäkiä, mutta pääasiassa sellaista tasaista ja nopeaa tietä. Haettavana oli kolme rastia neljännen ollessa kisakeskuksessa vaihdon yhteydessä.

Pyöräilyn jälkeen oli vuorossa toinen tehtävärasti, jossa yksi joukkueen jäsen pääsi kokeilemaan tasapainoa puiden väliin pingotetulla kiipeilyköydellä kävelyssä. Apuna oli joitakin muita naruja, joista sai pitää kiinni eteenpäin edetessä. Narulta tippuessa joutui palaamaan takaisin narutehtävän lähtöön. Jouduimme odottamaan vuoroamme vähän aikaa, mutta suoritimme tehtävän kerralla ja pääsimme jatkamaan kisan viimeiselle osuudelle, joka oli suunnistusta.

Viimeinen suunnistusosuus oli noin kuuden kilometrin mittainen. Maastona oli mahtavaa suppamaastoa, jossa reitinvalinnalla oli enemmänkin merkitystä. Karttaan merkityt vanhat hakkuut/taimikot olivat hyväkulkuisia ja niiden läpi kannatti mennä. Ekalle rastille teimme pienen noin 30 sekunnin pummin, mutta muuten rastit löytyivät hyvin. Lopussa kuntosarjassa kilpailleita joukkueita oli samassa ryppäässä useita, mutta ainakin osan pääsimme kuittaamaan lopussa.

Suunnistusosuuden gps-träkki

Matkaa kertyi kokonaisuudessaan hieman vajaat 40 kilometriä ja aikaa kului noin 3.57. Aivan loistava päivä IVOn kanssa.

Kuva maalissa kisan jälkeen

Sunnuntaina kävin vielä Nuuksiossa juoksemassa runsaan 2,5 tunnin lenkin. Innostuin vielä ottamaan 10 mäkivetoa matkalla. Ne tuntuivat ihan hyvälle, mutta loppumatkasta alkoi jalka painamaan ja juomallekin olisi ollut tarvetta. Tämä oli kuitenkin hyvä lopetus viikon treeneihin.

Kolmen viikon kisaputki on nyt onnellisesti ohi ja nyt on aika pitää pieni tauko kisoista ja aloittaa harjoittelu tulevia koitoksia varten. Paljon on opittu viimeisen kuukauden aikana ja niitä oppeja käytetään tulevissa kisoissa. Tulevalle kesälle ja syksylle on varattu joukko hienoja tapahtumia.

Viikon treenit olivat yhteensä runsaat 15 tuntia, jossa juoksua 80 kilsaa. Seuraavat viikot pitää keskittyä juoksukilometrien keräilyyn jos vaikka innostuisi juoksemaan ihan jonkun juoksukisan tässä jossain vaiheessa.

2 kommenttia:

MaraS kirjoitti...

Olette näemmä hyvässä iskussa.

MaraS

StanleyPark kirjoitti...

Moi MaraS,

hyvässä iskussa ollaan, talvi on mennyt molemmilla hyvin. Lisäksi yhdessä on hienoa liikkua, joten mikä voisi enää olla paremmin.

terv, SP

Viikko 27 ja vähän uutta

Tälle viikolle oli luvassa pientä uutta juttua, kun ainakin parin vuoden takainen haave alkoi käytännössä saamaan muotoaan. Kyseessä on sii...