keskiviikko 1. elokuuta 2012

Skotlantiin!

Huomenna lähdetään kohti Skotlantia! Kaikki juoksukamat pitäisi olla nyt pakattuna. Ainoastaan paristot ja urheilujuomat pitää vielä hakea tänään kaupasta. Lisäksi pitää löytää jostain niitä pieniä muovipusseja, joihin on kätevä pakata eri tavarat. Näin ne löytyvät helpommin repusta eivätkä sotkeennu toisiinsa.

Painoa repulle on kertynyt tällä hetkellä runsaat 5,3 kiloa. Siitä suurimman osan vievät 1,5 litraa juomaa sekä tarvittavat energiageelit ja muut syötävät kisaa varten. Varavaatteet sekä vedenpitävä takki ja housut painavat yhteensä 670g. Runsaat 600 grammaa menee otsalampun, karttojen, puhelimen (200g!!!) ja muihin tarvikkeisiin. Itse reppu ja tyhjä juomapussi painavat 920g.

Reitin opiskeluun on kulunut useita tunteja. Järjestäjät lähettivät kisapaketin sähköpostilla ilmoittautumisen jälkeen ja sen paketin yhteydessä oli 15 sivuinen karttakooste, jossa kisareitti on kuvattu. Väritulostimella tulostettuna kartat eivät kuitenkaan ole mitenkään hyvälaatuisia ja kaikki tekstit ovat varsin pieniä. Karttojen yhteyteen samalle sivulle järjestäjät ovat lisäksi liittäneet kuvia reitiltä, joka helpottaa paikan tunnistamista sinne tullessa. Lisäksi järjestäjät ovat tehneet noin 30 minuuttia kestävän videon, jossa he käyvät kisareitin läpi. Se on auttanut suunnattomasti. Etukäteen reittiin valmistautuminen muistuttaa Mammuttimarssia. Ei ole tietoa onko reitti itsessään merkitty kovinkaan tarkkaan maastossa. Mikäli reittiä ei ole merkitty sen kummemmin, niin silloin kisasta tulee enemmänkin suunnistuskisa.

Karttatulosteet joiden reunoihin olen itse tehnyt lisämuistiinpanoja
Reitti vaikuttaa etukäteen melko tasaiselle ja suurin osa reitistä päästään juoksemaan (kovapohjaisia?) polkuja pitkin. Mäet eivät ole kovinkaan jyrkkiä vaikkakin ne tosin ovat huomattavasti pidempiä, kuin mihin kotimaassa on tottunut. Sitten on osuuksia, joissa ei taida olla oikein polkuja lainkaan vaan tarkoitus on ylittää mäet ja nummet ihan suunnistamalla. Mikäli kisan aikana tulee kova sumu voi se haitata ja hidastaa suunnistusta huomattavasti. Ilmeisesti juuri tästä syystä vararuokaa piti pakata mukaan reppuun. Huoltopisteitä kisassa on alustavasti viisi, mutta jotain neuvotteluja järjestäjillä oli vielä maanomistajien kanssa kesken, koska he eivät vielä ole varmistaneet huoltopisteiden paikkoja.

Sääennuste viikonlopulle on kevyttä sadetta (yllätys, yllätys) ja lämpötila vähän kahdenkympin alapuolella. Eli ihan hyvä juoksukeli. Melko lailla sellaista mitä meilläkin on tänä kesänä Suomessa ollut tarjolla ihan viimeisiä päiviä lukuun ottamatta. Kesän sademääristä sillä alueella ei ole mitään tietoa, joten niityt ja nummet voivat olla ihan missä kunnossa tahansa. Tosin Lontoossahan on satanut enemmän kuin sataan vuoteen, joten se varmaan antaa suuntaa myös Skotlannissa olleista keleistä. Kisastartti on lauantaina kello 8 aamulla ja maalissa tulee olla ennen puolta yötä.

Viime viikon treenimäärät olivat hieman normaalia kovemmat näin viikkoa ennen kisaa. Normaalisti kisaviikkoa edeltävällä viikolla tunnit jäävät selvästi alle kymmenen, mutta viime viikolle niitä kertyi runsaat 14. Tämän viikon maanantaina pidin lepoa, mutta eilen kävin juoksemassa kevyen kympin. Viime sunnuntain lenkki raskaassa kelissä tuntui vieläkin kropassa vaikka juoksin todella rauhassa. No, nyt on lepoa perjantaille asti, jolloin olisi tarkoitus juoksemassa lyhyt verryttelylenkki kisaa varten.

Tässä vielä lyhyt esittelyvideo Woolerista, jossa kisan lähtö sijaitsee.


3 kommenttia:

corner kirjoitti...

Varmasti on hieno kisa tulossa, maisemat ainakin näyttää lupaavilta. Reitti saattaa kyllä olla haasteellinen juostava, ainakin siitä päätellen että viime vuoden voittoaika oli päälle 16 tuntia ja 3 UTMB-pistettäkin on aika hyvä tarjous 100k lenkistä. Tsemppiä!

Anonyymi kirjoitti...

Onnittelu hienosta kakkossijasta!

http://www.adventurehub.com/Results.html

T. MI

StanleyPark kirjoitti...

Kiitokset MI. Hyvin meni kisa ja aikakin oli lopulta ihan ok.
Cornerille jo tuolla kirjoitinkin, että kauhuissani luin kommenttisi kisa-aamuna. Huonosti olin ottanut selvää viime vuoden ajoista etukäteen. No onneksi 16 tuntia alittui ja 3 pistettä tuli.

SP

Viikko 27 ja vähän uutta

Tälle viikolle oli luvassa pientä uutta juttua, kun ainakin parin vuoden takainen haave alkoi käytännössä saamaan muotoaan. Kyseessä on sii...