sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Viikko 7

Viikon harjoitustavoite oli 16 harjoitustunnin kasaaminen. Edellinen viikonloppu oli mennyt ensin VK-lenkin, Jannen kanssa tehdyn reippaan lenkin sekä sunnuntaisen leppoisamman lenkin merkeissä. Näillä pohjilla juoksin alkuviikosta aamulenkit matolla ennen töihin menoa. Maanantai- sekä tiistaiaamuna noin tunnin verran hölkkää ja illalla sitten juosten töistä kotiin. Pakkasta oli iltapäivästä jo alle parikymmentä. Maanantainen lenkki kotiin meni aivan tajuttoman hyvin. Pidin vähän parempaa vauhtia, kun muuten olisi tullut kylmä ja kylläpä tuntui juoksu hyvälle. Se oli paras lenkki pitkiin aikoihin. Jalat toimi hienosta ja edes pakkanen ei haitannut. Sunnuntaina tehty hieronta auttoi varmasti asiaa. Tiistaina kotiin tullessa meno oli myös helpon oloista vaikkakaan ei ihan yhtä helppoa kuin edellisenä päivänä.

Keskiviikkona en enää jaksanut nousta aamulla matolle enkä pakkasen takia juossut edes kotiin. Vuorossa oli reipasvauhtinen lenkki matolla. Juoksin taas alkuun 10 km verkkaa, jonka jälkeen kiihtyvävauhtisen kympin (4.50 min/km -> 3.45 min/km). Loppuun taas vitonen verkkaa. Nämä kiihtyvävauhtiset lenkit on vetoharjoituksia helpompia. Vielä jos ensi viikolla saisi tehoharjoituksen tehtyä niin sitten viimeiset määräviikot meneekin jo ilman niitä. Torstaina käytiin työporukan kanssa kokeilemassa retkiluistelua töiden jälkeen illalla, joten se tarkoitti aamulenkkiä töihin. Pakkasta onneksi vain 20 astetta. Meno oli tyypillistä aamulenkeilyä, rauhallista ja kankeaa.

Perjantaina juoksin taas peruslenkin töistä kotiin. Tiet on hioutuneet todella liukkaiksi varsinkin, kun hiekoituksesta ei ole tietoakaan. Uutta luntakaan ei ole tullut kohta pariin viikkoon. Viikonloppuna alkoi sitten pakkanen kiristy ja aamulla mittari näytti jo lähes 30 asteen lukemia. Lauantaina päätinkin lähteä Arenalle juoksemaan pitkää lenkkiä. Paikalla oli paljon tuttuja, joiden seurassa lenkki kulki leppoisasti. En kuitenkaan juossut 3,5 tuntia pidempään vaan tein vielä puolen tunnin kuntosali treenin. Päälle vielä hyvät venyttelyt. Näillä pakkasilla sisällä juokseminen on todella helppoa, mutta toisaalta sitä tuntee aika ajoin kaipaavansa takaisin metsäpoluille.


Sunnuntaina ei sitten tullut meileenkään jäädä sisälle vaan kotiaskareiden jälkeen lähdin kiertämään Nuuksion polkuja. Tänään polut olivat todella hyvässä kunnossa. Auringon paisteessa meni kaksi ja puoli tuntia kuin itsestään.

Nuuksion kansallispuiston eteläpäähän on ensimmäistä kertaa oman muistini aikana tehty hiihtolatua ihan latukoneen kanssa. Aikaisemmin siellä on latuja ollut hiihtäjien tekeminä, mutta latukonetta ei aikaisemmin ole näkynyt. Tämä helpottaa puistossa juoksemista, kun sekä juoksijoille että hiihtäjille on nyt omat urat eikä tarvitse enää samoja uria talloa.

Viikolle kertyi yhteensä 9 juoksulenkkiä, 173 km, 15.54 h. Lisäksi yksi puolen tunnin salitreeni. Ensi viikolla lisätään vähän määrää.

Ei kommentteja:

Viikko 27 ja vähän uutta

Tälle viikolle oli luvassa pientä uutta juttua, kun ainakin parin vuoden takainen haave alkoi käytännössä saamaan muotoaan. Kyseessä on sii...